Reklama

Reklama

Můj přítel Monk

(seriál)
  • USA Monk
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvůrci:

Andy Breckman

Hrají:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Tony Shalhoub v roli velice zvláštního a obsesivního detektiva Adriana Monka, který trpí psychologickou poruchou, která ho již připravila o skvělou pozici policejního detektiva v oddělení vražd u San Franciské policie. Kvůli tragické a nevyjasněné vraždě jeho manželky si vybudoval abnormální odpor k davům, rušným ulicím, bakteriíím, mléku a dalším věcem, což mu ale v jistých chvíích velice napomáhá k vyřešení případů. S jeho každodenním životem mu pomáhá asistentka Sharona, ze které se stává ženský Dr. Watson. Adrian se u všech případů setkává s kapitánem Stottlemeyerem, jeho bývalým nadřízeným, kterého Monkovy schopnosti, stejně tak i jeho slabosti dovádějí k šílenství. (Universal Channel)

(více)

Recenze (407)

Melies 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8 / 10 Detektívny sitcom, zachcelo by sa povedať. Monk je ojedinelý v tom, ako nenásilne dokáže kombinovať humor a riešenie zdanlivo nevyriešiteľných prípadov, začo vďačí najmä originálnym, aj keď občas trochu skratkovitým zápletkám, a znamenite prekresleným postavám a hercom, ktorí im vo finálnej fáze vdýchli život. Avšak nech sa snažia akokoľvek, ten, kto celý seriál skutočne posúva ešte minimálne o jednu priečku vyššie, je Tony Shalhoub – jeho paranoidná, mikróbov a špinavých kľučiek od dverí sa desiaca kreácia jednoducho nemá obdoby. Samozrejme, bez podpory svojich kolegov by nebol ničím iným, ako otravným detektívom vo výslužbe, no najväčšie zásluhy mu tentoraz patria právom. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Reaguji jen čistě z důvodů mé obsedantně kompulzivní poruchy, protože nemocného chudáka Monka musí někdo bránit. Se zmiňovanou Phobií (jak trefné jméno k danému tématu) souhlasím téměř vždy, ale výjimka potvrzuje pravidlo.Takže Blezgu, dej mu ještě šanci a MOsNaK , tv z okna, nene, to bychom se s Monkem ZBLÁZNILI!!! Konec drbání uživatelů. Chtěl jsem dát na protest 5, ale nechám z minulosti přidělené 4. A zmínění, berte to z nadhledem, myslím má zmatená slova, jdu si umýt ruce.... ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj přítel Monk je taková příjemně oddychová kriminálka, ne nepodobná Columbovi. Od té doby, co jsem jej poprvé shlédl v tv se kdykoliv rád podívám zase na nějaký díl a baví mě stále stejně. Nic víc nic míň. Nejlepší camea...85% ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Nie zlý nápad, no prevedenie na plátno pokrivkáva za mojimi predstavami. Obsedantný myzofobik v hlavnej úlohe vám príde zábavný asi tak na 187 sekúnd, kým nespozorujete, že periodicita predvídateľných scén a pohybov akceleruje čoraz vyššou frakvenciou. Niekedy p. Monk zabrúsi aj do vôd, v ktorých sa necíti doma, čoho prejavom sú rôzne trapasy a dejové kolízie, ale to k nemu neodmysliteľne patrí. Seriál pozerateľný, ale nie do takej miery, že sa budete tešiť na ďalšiu časť, prípadne stopáž dlhšiu ako 10 minút. Dal som 2 hviezdy teda jednu za snahu p. Monka niečo zarobiť na živobytie, dovolenku a tak. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pomýlený týpek Monk ujde, no i on má slabšie chvíle a nie vždy sa dá so zatajeným dychom naňho civieť. Občas mi tá jeho genialita lezie niekam a tie jeho zvláštne zvyky ma vedia poriadne vytočiť...Ale i tak slušný seriál s úplne odlišnou hlavnou postavou, ktorá je ako aj Dr. House nenapodobiteľná...70% ()

Galerie (566)

Zajímavosti (81)

  • Tony Shalhoub vypráví, že práce při realizaci seriálu Můj přítel Monk byla velmi intenzivní. Naštěstí pro herce měla každá z šesti řad seriálu podstatně méně dílů než podobné projekty tohoto typu. V průběhu roku se realizovalo dvanáct aš šestnáct dílů, a on díky tomu nestrávil při natáčení deset měsíců, ale jen pět. To znamená, Tony měl více času na jinou činnost a mohl příjmout i jiné kontrakty. (109)
  • První seriál, který USA Network točili v Americe. Všechny předchozí seriály byly zfilmovány v Kanadě. (HappySmile)
  • Když Sharona (Bitty Schram) upadne na schodech, jsou za ní vidět nohy nosiče holí. Ten však v dalším záběru teprve přibíhá. (pávek)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama