Reklama

Reklama

Euforie - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 7 h 53 min (Minutáž: 54–62 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (70)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada Euforie byla jako zjevení, neskutečně dravá a neokoukaná podívaná. Na tu druhou se čekalo kvůli covidu docela dlouho (co má řikat ta třetí), ovšem pro mě o dost slabší a trvalo mi 2 roky jí dokoukat. Snad ta třetí bude a pěkně jednotlivé osudy uzavře. Dvojka však natrvalo zacementovala hvězdné statusy Zendayi (moc jí nemusím), Sydney Sweeney a Jacoba Elordiho, za což jsem velmi rád s snad budou mít dílčí úspěchy ve filmech. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dekadentní a zvrácený Teen seriál, který je aktuálně na HBO jeden z nejsledovanějších se vrací s druhou řadou a je to opět solidní, byť menší výhrady mám.První díl druhé série je nejspíš vrchol celého seriálu, drsný gangsterský příběh Fezca mělo to nádech vrcholných gangsterek a taková návštěva drogového doupěte rozhodně dokázala vyvolat husí kůži. Intenzivní byl i díl pátý, což bylo nepěkné feťácké dno anebo finální policejní razie, či díl 7 v podobě divadla, což bylo režisérsky hravé a kreativní, to jsou rozhodně scény, které v paměti utkví nejvíce. Co mě však trochu mrzelo, že zde zmizely úvodní prology jednotlivých postav, jak to bylo v první sérii ( pořád je tu dost postav, které by si background zasloužily a zároveň zde moc nových postav nepřibylo, což také vnímám za škodu) a troufám si říct, že ubylo i sexuálních scén ( že by stížnost?) ale pořád se jedná o slušnou zábavu. Je to drsné, nepříjemné, znepokojivé se všemi teenagerskými trablemi spojené. Divím se, že linka se Zendayou a dealery zůstala nevyřešená a poslední díl je tradičně nejslabší jako v první sérii. Na 3. sérii jsem zvědav, ale na plný počet mi to opět nevychází.Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor 2/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná známka se po osmi epizodách druhé sezóny horko těžko přeplazila přes linii, která jí zajistila čtyřhvězdičkové hodnocení, ale o jakémkoli nadšení nemůže být řeč. I u epizod, které jsou z mého pohledu řemeslně skvělé, nastal problém, protože mě nezaujal děj, k postavám bych si nedokázal vytvořit kladný vztah, ani kdybych se hodně snažil, ale to už je můj problém, protože už nějaký čas nejsem v pubertálním věku, nedokázal jsem si vytvořit plnohodnotný přátelský/ milenecký vztah se svým mobilním telefonem, navzdory všemu a všem odmítám brát drogy a má tolerance končí u homosexuálních vztahů a kyborgů. Všechny tyto mé nedostatky mě staví mimo diváckou cílovou skupinu, ale přesto jsem nezahořkl, což je vidět na mém (i pro mě) překvapivě vysokém hodnocení. / Poučení: Neber drogy, neber drogy, neber drogy, nebo se z toho zblázníš. 4*- ()

stub 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada docela překvapila. Jde více do hloubky a zároveň je pojatá "artověji". V případě Euforie bych čekal, že podobný přístup seriálu zlomí vaz, ale tvůrci se s tím kupodivu dokázali vypořádat celkem důstojně. Takové pojetí zákonitě klade vysoké nároky na vyváženost děje a lyriky, což se (přes občasné masturbační záchvaty v lyrické rovině) v podstatě daří, snad s výjimkou posledních dvou dílů, u kterých to však v rámci dramatické křivky lze akceptovat. Tempo je sice dějově poměrně pomalé, ale neztrácí dech. Rovněž nevyhnutelná sebereflexe jednotlivých postav neupadá do sebeparodie (ač je to občas trochu na hraně). Silné je budování atmosféry a s tím související OST. Vhodné obsazení rolí bylo jasné již u první řady, zde se jen potvrzuje a vedle Zendayi je třeba opět, jako v případě Bílého Lotosu, vypíchnout Sydney Sweeney - byla by škoda přes její vnady nedohlédnout také její talent... ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je škoda že Levinson nedotiahol záver série (pre mňa v hodnotení rozhodujúci) do takých kvalít, aké mali prvé tri a predposledný diel. Samotný záver série pôsobí trochu nesúrodo a síce nemôžeme hovoriť o naplnení diváckych očakávaní ani v kontexte záveru prvej série, tá bola na rozdiel od druhej sujetovo komplikovanejšia. Epizódnejšia. A samotný záver prekvapivo interpretačne zložitejší a audiovizuálne podmanivejší, zaujímavejší. Druhá séria a teda jej záver však pôsobí ako (pre mňa) neuspokojiví záver celého seriálu (potvrdená tretia séria). Nefunkčný najmä z hľadiska nedopovedania mnohých liniek, čo mi akosi úplne nedáva zmysel. Séria má neskutočne veľa silných momentov a nápadmi ani sountrackom výrazne nezaostáva za tou prvou (aj keď čo si budeme, tá prvá je Labrynthov masterpiece). Vytratila s avšak epizodická stavba celku a odrazu je Euphoria o dosť predvídateľnejšia a konvenčnejšia. To neznamená že je horšia. Je len iná. A aby som sa vrátil k tomu, čím som začal. Keby bola posledná epizóda konzistentnejšia, určite by som zostal pri 5hviezde. ()

Galerie (279)

Zajímavosti (4)

  • Píseň, kterou lze slyšet v pozadí při konverzaci v čase 28:13, je „seaside_demo“ od interpreta SEB. (Kanee)

Reklama

Reklama