Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer

Recenze (212)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extrémně vyšponovaná deprese, kde sex je depresivní záležitost a láska pošetilost. Pro úzkostné odpůrce společenského pokroku v emancipaci menšin bude tento seriál solidní středověkou torturou. Místy mě hodně nepříjemně udivil špatný překlad v oficiálních HBO titulkách, to ten překlad nikdo nekontroluje? ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První čtvrtina pátého dílu druhé série, ke které to celé směřuje, je excelentní a herecky svou intenzitou někde na úrovni Jokera od Heatha Ledgera, z Rue tam jde strach. Jinak několik silných emotivních momentů v průběhů obou sérií omotaných kolem Rue, bizarní vztahy ostatních a pokusy o invenci a la divadelní díl mě tolik nesebraly. Rozhodně ale seriál vybočující z šedého průměru. Update 09/2022: A Zendaya zaslouženě přinejmenším za epizodu S2E5 cenu Emmy včera proměnila :) Zaslouženě. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„MOŽNÁ LIDI VZPOMÍNAJÍ NA STŘEDNÍ, PROTOŽE MĚLI SNY…“ /// Rue. Dítě další „zlaté“ generace. Narodila se při pádu dvojčat, v dětství ji diagnostikovali kompulzivní poruchu a na střední si prošla první odvykačkou. Prostě je to skvělá a originální vypravěčka. Nevypráví jen o sobě, ale o všech a o všem. O hledání sebe sama, o nehledání ničeho, o chuti pařit, píchat, chlastat, fetovat. O tom, že všechno je relativní a i svět online může mít světlý stránky nebo bejt tlustá zase sexy. Svět je totiž plnej uchyláků... Všech neřestí si užije do sytosti, protože tam, kde jiní některým tématům věnujou celou sérii, tak tady jsou prostě součást života a vyjadřujou zmatenost týnejdžerský duše. Nevím, jestli je to seriál určenej náctiletejm, protože každá věková kategorie si z toho může něco odnýst (…jé, teď teda nevím babi…). Což je fajn. Jsou tady i dobří záporáci a většina těch dětskejch osudů baví. Možná proto, že je to všechno úplně jinak, než za mejch mladejch časů…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou Izraelskou minisérii neznám. 2.) Nevím, jaká je exkluzivita fotky péra. 3.) Můj život je valium. /// Thx za titule „Michaela Křížová“ a „K4rm4d0n“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Ja ako feťák v dôchodku som mal problém s týmto seriálom. Veľa scén je až moc reálnych, autentických a niektoré interakcie medzi postavami až vyslovene nepríjemné. Viem že to je iba seriál, no sledovať podobné hádky v seriáli ako v reálnom živote, dnes už s čistou hlavou bolo nie veľmi príjemné. Hold proces dospievania je niekedy ťažký, dobre mi jebalo. Ľudia sa učia na vlastných chybách a je veľmi dobré, že vznikajú takéto projekty. Pre niektorých divákov je to iba dráma a zábava, možno varovný prst. Pre iných zase poučenie a pripomienka toho, čo sa už kurva robiť nemá. Veľmi pozoruhodné, aké pocity vie vyvolať nejaký obyčajný teen drama seriál, ktorý je ale spracovaný na výbornú. Obraz zvrátenej doby v tom najhoršom možnom svetle. Skvelo zahrané, krásne natočené a pre mňa najlepší seriál tohoto žánru. Kurevsky kvalitný, možno poučný (uhol pohľadu) a depresívny. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Svižně až energicky natočený příběh jedné neukotvené teenagerky a jejích kamarádek, které jsou na tom podobně. Svět se mění a přitom zůstává stejný. Děláme blbosti, nevěříme si, pochybujeme o svém vzhledu, o svých vztazích, o sobě samých, hrajeme dospělé a přemoudřelé. To není nic nového. Akorát, když se to sdílí, zanechává to stopy, které na vás kdykoliv může kdokoliv vytáhnout. A to si pište, že to udělá! ___ Seriál je upřímný a vtipný. Herecky skvostný. Dohrávané představy přesně podtrhují myšlenkové pochody hlavních představitelek. Vyzdvihla bych výborně ztvárněnou atmosféru, ať už deprese nebo drogových tripů. ____ Jen doufám, že všichni současní teenageři nejsou tak sebedestruktivní, depresivní, rezignující na cokoliv a promiskuitní. Hlavně u těch holek v pubertě se mi nezdá, že by všechny tak šílely po každodenním sexu s každým, kdo jde kolem. SHRNUTÍ: Puberta je sviňa. ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Ide o vôbec prvú profesionálnu hereckú skúsenosť pre Hunter Schafer. Taktiež sa venuje profesionálnemu modelingu. (CroSsicek)
  • Scéna, v ktorej sa Rue (Zendaya) a jej mama (Nika King) hádajú, je celá improvizovaná. (dwdb)
  • Keď Nate (Jacob Elordi) prechádza v aute okolo Rue (Zendaya), zahlási repliku: "I'd do it for Rue!" a potom zdvihne do vzduchu tri prsty. Ide o narážku na film Hry o život (2012). (dwdb)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama