Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer

Recenze (210)

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Euforie je fakt parádní seriál, který rozhodně není euforie, ale spíš deprese ... Než jsem do něj šel, myslel jsem si, že to bude spíš samoúčelnej výjev všelijakých svinstev, se kterými se dnes mládež (nejen v USA) může potýkat. No, ... výjev svinstev to je, nutno říct, že na seriál slušně odvázanej a hustej, ale není to samoúčelný. Je to fakt inteligentní seriál, kterej čerpá z reálnejch, veděcky, pedagogicky, sociologicky i jinak, dokazatelnejch jevů a skutečností. Postavy jsou sice stupidní, ale zase. je jim kolem 16 až 17ti let asi. Jsou to děcka, který jednaj tak, jak je jim vlastní. Má to parádní vizual a feeling, tak nějak připomínající mi třeba Argenta. Herecky fajn, často hodně intenzivní a odvážný. Škoda, že jsem na to musel koukat už čistej ... i když chuť byla, nechal jsem si zajít. ;-)) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hovnajs přehypovaný Černobyl.. Překvapením a seriálovou událostí roku je pro mě Euphoria! Strhující, dechberoucí, srdcervoucí.. Takhle si mě kolem prstu omotali onehdá snad jen The Leftovers... Nevím z které planety Sam Levinson spadnul, ale je to neskutečnej řemeslník a empatik. S naprostou lehkostí a přehledem zvládá technicky složité scény a stejně snadno vykresluje ten křehký spletenec emocí a vztahů dnešních středoškoláků.... Už Assasination Nation napovědělo, že je to v tomhle směru neskutečnej talent.. a Euphoria dokazuje, že to nebyla žádá haluz a štěstí začátečníka..spíš naopak.. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Less than Zero meets opioid crisis. Hypnotický náhľad do dekadentného sveta sociopatických deciek na kalifornskom predmestí v rytme hip hopu, sexu, sociálnych sietí, násilia, rozpadávajucích sa rodín, alkoholu, drog a pravdaže "liekov" na lekársky predpis. Sú tu bohovsky napísané postavy (Jules je asi doteraz najkomplexnejšie napísaná transgender postava), neskutočné herecké výkony (Zendaya!), lámanie konvencií, hutná atmosféra nihilizmu ale najmä majstrovská réžia, ktorá si (napriek tomu že to točili štyria ľudia) udržiava jednotný vizuál ale aj originálne nápady so štruktúrou i budovaním scén. Vrcholom je štvrtá epizóda, kde je asi polhodinová "scéna" v lunaparku spojená opakujúcim sa rozprávkovým hudobným motívom. Keď na konci prvej série nastúpila finálna halucinogénna scéna, mal som slzy v očiach z toho, ako je to celé geniálne nakrútené. Toto nie je televízia, kde rozpráva príbeh scenárista, toto je plnohodnotné kino s kamerou ako rozprávačom. Provokatívne a podmanivé. HBO zase raz valcuje. Fucking piece of art. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRVNÍ SÉRIE: Rue utíká před vlastním strachem, každopádně ona „tenhle systém nestvořila, ani ho nezkurvila.” Prostě je tady a snaží se nějak přežít. I pomocí chlastu a všemožných drog. Což je pro její vrstevníky děsivá norma. Velkou část uplynulého léta strávila na odvykačce. Nechala tu několik přátel, nové získala. Třeba Jules, která se přistěhovala z města. Zkažených kusů tady bude ovšem víc. Prakticky v každém díle tvůrci někoho blíže představili a vzápětí rozjeli sice nepříliš hutný děj, ale všechny ty tematické vztyčené prostředníky mnohé vynahrazují. Euphoria se zkrátka na uzdě rozhodně nedrží. Násilí, hledání sama sebe, sociální média, drogy, traumata, nahota, vrtkavá přátelství, vlastní tělo vnímající jako mechanický stroj. Postavy jsou jízlivé a sebeironické. Obsahově je to zneklidňující. Několik dílů bylo na pět hvězd (třeba lunaparková jízda – čtvrtý díl nebo ledvinový předposlední), herecky v čele se Zendayou je to skvostné. Tvůrci navíc po celou první sérii pracovali se svérázným vizuálním a hudebním mixem a téhle generaci, která sportuje zejména pomocí hbitých palců, nic nedarují. Scenárista a režisér Sam Levinson se vytáhnul. DRUHÁ SÉRIE: Ani druhá série nekope do těch, kteří sejdou z cesty, „pouze“ poukazuje na to, kam až může vést užívání drog. Na jedné straně podívaná plná barev, světel a hudby, na té druhé realita, na kterou se místy vůbec nedívá příjemně. Jízlivé a sebeironické postavy bilancují, vzpomínají, děsí se svých (dalších) strašáků ve skříni. A pak přijde premiéra hry s třeskutým obsahem, kdy cynismus šlape na maximum. Sofistikovaná vizuální estetika, spousta režijních nápadů, černý humor. A herecky zcela přesná Zendaya, která si krade řadu scén pro sebe. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

tohle má do euforie sakra daleko...soustavná a těžká depka,kde prakticky nikdo není normální a jednotliví (anti)hrdinové se od sebe liší snad jen velikostí svých démonů.Ta tam je rozjuchaná střední,kde jsou všichni děsně cool a nad věcí a dost se obávám,že přesně takhle to v dnešní prdelni době funguje.Nebýt posledního dílu,který byl větší schíza než všechny předchozí dohromady a pár hlušších míst,mohlo být hodnocení absolutní...80% ()

Galerie (346)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, v ktorej sa Rue (Zendaya) a jej mama (Nika King) hádajú, je celá improvizovaná. (dwdb)
  • Vo flashbacku, v ktorom Rue (Zendaya) vysvetľuje, že si nespomína na nič z veku 8 až 12, prejde okolo nej mladý Nate (Jacob Elordi). (dwdb)
  • Tvůrce seriálu Sam Levinson se inspiroval vlastní drogovou závislostí když byl mladší, aby načrtnul příběh hlavní postavy Rue (Zendaya). (NiWi)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama