Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve třetí části této epické fantasy ságy musí Will nejprve najít Lyru. Jejich společná cesta je pak vede do říše mrtvých, kde se oba setkávají se svými blízkými. Bitva na nebesích vrcholí a Lyra bezděky naplňuje úlohu, k níž byla předurčena. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (13)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pro neznalce předlohy - mě - důstojné zakončení. Trend nastavený druhou řadou se podařilo udržet a i když je tu opět pár hluchých míst a občas je vidět, že jde primárně o "televizní" zpracování, pozitiva převažují.Dvojka ke konci lehce kulhala díky krácení způsobené koronou, to se tady naštěstí nestalo a divák tak dostane plnohodnotné finále (HBO dodrželo to co je mu vlastní a nejepičtější epizodu přinese v předposledním díle). Knižky si přidávám na seznam, nicméně s tím kolik toho mám v plánu na ně  nejspíš jen tak nedojde...70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - 60%. Predošlá séria mi prišla o chlp lepšia, no na druhu stranu, všetky tri série mi prišli kvalitou veľmi podobne a vyrovnané. Na tretej sérii ma najviac bavilo asi to, že to skončilo, keďže si ma tento seriál od začiatku moc nezískal. Dopozeral som to iba s povinnosti a tak trochu som bol zvedavý, ako sa to skončí. A aj keď koniec sa mi ľúbil, je tu hromada scén, ktoré ma moc nebavili a tých čo ma bavili je asi polovička. Tých osem hodín mi prišlo veľa v predošlých sériách a aj tu. Veľkým plusom je znova hudba, ktorá je pre mňa asi najväčšie plus na celom seriáli. Stručne jasne, nebolo to zlé, ale na môj vkus moc dlhé a sem tam nezáživné. Obľúbený soundtrack: Until The Day I Die. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musim říct, že první dvé série mnou spíše jen tak propluly, ale v třetí to tedy dostává pořádné grády, a já jsem světu Philipa Pullmana a postavám v něm docela dost propadl, a mám hned chuť si to pustit celé znovu, jestli náhodou se někde v prvních dvou řadách nestala chyba spíše u mě, než u tvůrců. Zakončení celé trilogie je opravdu zdařilým vyvrcholením všech linek, a vývoje postav. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - (7/10). Tak nám končí další seriál, který jsem sledoval pěknou dávku let. Musím se přiznat, že jsem tento seriál malinko upozadil a dal jsem přednost z mého pohledu atraktivnějším projektům. Ať už novým nebo rozkoukaným. Nakonec jsem se k tomu po půl roce dokopal, protože mám k této látce relativně nějaký vztah. Na Zlatém kompasu jsem vyrostl a právě proto jsem začal sledovat i His Dark Materials. První série byla ještě povědomou podívanou s pár změnami. Ovšem druhá a třetí série byl úkrok do neznáma. Vůbec jsem tedy nevěděl, kam se poslední série bude ubírat a jak vlastně skončí. Celkové zakončení seriálu mě neskutečně překvapilo. Neslo se totiž v takovém komorním duchu, který se nevidí v každém pořadu. Většinou se dočkáme nějaké epické bitvy, jako tomu bylo v předposledním díle (mimochodem předposlední díl považuju za jeden z nejlepších dílů z celého seriálu vůbec). Tady jsme však dostali něco úplně jiného. Celé finále bylo o lásce dvou mladých lidí. Někomu by se to mohlo zdát jako totální kýč. Mi však vadila trochu jiná věc. Necítil jsme mezi Lyrou a Willem po celou dobu seriálu žádnou chemii. Zkrátka to tam vůbec nejiskřilo a nepřišla z jejich souznění zasloužená satisfakce. Na druhou stranu jsem jim věřil všechny emoce, které z nich proudily. Třetí sérii bych zařadil někde na podobné místo, jako druhou. Přece jenom té první se to zkrátka rovnat nemůže, kvůli vyšší kvalitě a samotné nostalgii, kterou to na mě dýchá. Taky byli v první sérii více probíraným tématem daemoni, kteří mi přijdou daleko atraktivnějším tématem, než u ostatních sérií. Každý člověk by chtěl svého daemona a hlavně mě baví přemýšlet nad tím, jakou podobu by měl právě ten můj. Celkově seriál His Dark Materials hodnotím velice kladně. Pracuje se složitými a provokativními tématy, které nemusí každému sednout. Téma víry a fanatismu je téma, kde se tvůrci pohybují na velice tenkém ledě. Já velice kvituji vizuální stránku seriálu, protože triky a lokace byly zpracovány velice kvalitně. Když se ohlédnu za kvalitou ostatních seriálů, nebo dokonce filmů, tak by s nimi sehrálo His Dark Materials velice vyrovnanou partii, kterou by možná i vyhrál. Jde vidět, že byla seriálu věnována potřebná péče a že tvůrcům nikdo nestál za zadkem se stopkami, protože studio tlačil čas. "I'll be looking for you, Will, every single moment. And when we do find each other again, we'll cling together so tight that nothing and no one'll ever tear us apart. Every atom of me and every atom of you." 🔝Nejlepší epizoda: The Clouded Mountain (S03E07)🔝 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z hľadiska celku je asi najlepšou sériou tá druhá, pretože sa zoznamujeme s celým komplexným multiverzom a kto nepoznal predlohu, iba napríklad film, tak sa nestačil čudovať, o čom HDM vlastne sú. Tretia séria má celkom prehľadný dej, možno je to trochu jednoduchšie, ako som pôvodne očakával, ale priamo za chybu to nepovažujem. Na to, aby som všetko pochopil, by som si musel zopakovať celý seriál, na čo ale bohužiaľ nie je čas. Postavy boli sympatické a príbeh mi pripadal aj na young adult fantasy celkom neortodoxný. Všetko sa uzavrelo, za mňa uspokojivo. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda byla věnována zesnulé herečce Helen McCrory. Tato britská herečka, která prohrála v roce 2021 boj s rakovinou, propůjčila svůj hlas sněžnému leopardu Stelmarii, démonovi lorda Asriela (James McAvoy). (UhLee)

Reklama

Reklama