Reklama

Reklama

Mystify: Michael Hutchence

  • Austrálie Mystify: Michael Hutchence (více)
Trailer

Obsahy(1)

Intimní dokumentární portrét Michaela Hutchence, celosvětově proslulého frontmana australských INXS, je nabitý autentičností, vřelostí a humorem. Michael se stal ztělesněním samotné definice sexuálně uhrančivé, v kůži oděné rockové hvězdy. Za tím vším se však skrýval poetický, složitý a velice citlivý muž, který zápasil s představou úspěchu a tvůrčími limity popu. Richard Lowenstein ve filmu, který popisuje Michaelovu cestu od rozpadlé rodiny přes rockové úspěchy až k rokům, kdy byl veřejným objektem touhy, elegantně proplétá rodinné archivy, zprávy z médií i záznamy z koncertů s unikátními výpověďmi blízkých, kolegů, přátel nebo životních partnerek, jimž jediným slavný zpěvák odhalil své pravé já. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film rozhodne prekvapí obrovským množstvom súkromných záberov z Michaelovho života, vrátane samozrejme tých s Kylie a Helenou. Tieto vzťahy boli bulvárom veľmi prepierané, avšak to pravé peklo prišlo až so vzťahom s Paulou Yates, respektíve s tým, čo im zo života urobili anglické médiá. Nepočul som všal vôbec o Michaelovom ťažkom zranení hlavy, ktoré rozhodne jeho život veľmi negatívne poznačilo a aj za ním treba hľadať príčiny trpkého konca jednej superstar. Nie je to dokument primárne o kariére INXS, čo môže ich fanúšikov mierne sklamať, ale dokument o jej lídrovi a jeho súkromnom a pracovnom živote, takže s tým treba aj k filmu pristupovať. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chceš, aby o tobě natočili film? Zabij se! Další z předlouhé řady dokumentů o slavných zesnulých lidech, kteří měli všechno a zároveň nic. Některé z klíčových událostí se mi zdály jen velmi lehce nastřelené a pro člověka, který jméno Michael Hutchence v životě neslyšel, proto ne zcela pochopitelné. A na úrovni Michaelova "komplikovaného vnitřního světa", na nějž láká anotace, jsem se toho vlastně taky zas až tolik nedozvěděl. #KVIFF2019 ()

Reklama

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Takový jednostranný vzpomínkový kvazidokument o vztazích a osobnosti Michaela Hutchence. Asi hodně zajímavé by bylo se zeptat Boba Geldofa. O hudbě INXS se v podstatě nic nedozvíme. Pro nefanoušky asi zbytečné - prostě další film o feťákovi, který neustál pád z výšin slávy a při tom pádu potkal jednu jezinku s níž zplodil milovanou dceru, na kterou se vykašlal. A že by tam "hrál" Bono z U2 jsem si nevšiml - ani na imbd není uveden?! ()

Jevablo 

všechny recenze uživatele

Pokud přijmete předpoklad, že jdete na hudební dokument a chcete se fakt něco dozvědět o Michaelu Hutchencovi a INXS, pak to prostě nemá chybu. Spousta materiálu, perfektní hudba, skutečná citlivá sonda do jeho osobnosti. Možná kdyby to bylo malilinko kratší..ale to je snad jediná věc. Velmi detailní, ale to u dokumentu neškodí, naopak. Zjevně vytvořeno s velkým respektem k Hutchencovi. A jeho životní příběh si dokument zasloužil, co ten si užil...hlavně se ženskýma...a hlavně v Británii:-) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Dokument má dosť chaotickú formu, lieta z veci na vec, z času na čas, divák často netuší, koľká bije. Do toho všetkého tá nešťastná roztrasená kamera, z ktorej bolia oči. Potom ale prídu silné momenty a divák zrazu na nedostatky zabudne. Dokument nakoniec plní svoj účel, približuje Michaela Hutchenceho nielen ako prázdny sexsymbol, ale aj ako citlivého človeka, ktorého túžbou je stať sa uznávaným umelcom. Vskutku zaujímavá je prehliadka jeho lások, z ktorých viacerým Michael zlomil srdce. Najviac mi bolo ľúto Kylie, pričom dva spoločné roky s ňou patria k tomu najzaujímavejšiemu z celého dokumentu, obsahujú aj viacero pikantných domácich videí. Dozvedel som sa o viacerých dôležitých veciach z Michaelovho života, ako napríklad o fatálnom úraze hlavy, o tom akú rolu zohrali hyeny z britských médií, o urážke od Noela Gallaghera (vždy som tie arogantné hovädá neznášal, týmto som sa v tom len utvrdil). ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama