Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

castor 

všechny recenze uživatele

Očividně pouze s vidinou „výplaty“ se nechal zlákat akční klasik John Woo k tomuhle sci-fi projektu. Člověk, od kterého jsme byli zvyklí, že děj a dialogy pouze spojují nápadité akční scény, jakoby unavený klesal k šedivému průměru hollywoodských rutinérů. Už jeho poslední nevýrazné snímky (druhá Tomova nemožná mise, Kód Navajo) ukázaly, jak ojedinělé projekty kdysi natáčel!! Blízká budoucnost je nenápaditá, akční scény jsou víceméně pouze dvě, ostatní se za ně považovat nedají. Uznávám ale, že honička na motorce ze staré školy je fajn, stejně jako povedené finále. Nic nekompromisního to není, ale ani na nadávky to nevidím. Ben Affleck, skládající z „náhodných“ předmětů svoji minulost, nikterak neoslní, stejně jako překvapivě nevýrazná Uma Thurman (naštěstí se na ní alespoň pěkně dívá). Slušný thriller, se slušnou záplatkou to přesto je, jen od jména John Woo bych očekával přece jenom něco zdatnějšího. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Až příliš náhod, štěstí a nelogických situací. Vysvětlení, že někdo nahlédnul do budoucnosti, mně nestačí. Vadí mi, když má někdo viditelně opálené hodinky i po třech letech. Vadí mi, když se požár hasí mlhou. Vadí mi, když je hlavní hrdina nesmrtelný i v situacích, kdy by ho zabilo malé děcko válečkem na nudle. Vadí mi Ben Affleck. A nelíbí se mi Uma Thurman. Na to všechno dopadla Výplata ještě dobře, ne? Rozhodně líp než ta moje egyptská… (Filmfest Hurghada 2012, 58/67) ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Klasický schéma drsňák společně s na patřičných místech velmi vyvinutou krásnou slečnou zničí zločinnou korporaci, co chtěla zničit svět mám docela rád, ovšem hlavní hrdina musí mít pořádný charisma, svaly a pověst ve stylu "kdyby potkal boha, zkopal by ho do kuličky" či nějak tak, prostě takovou, před kterou se záporáci klepou už od začátku. Rozhodně to nemůže být hrdina jakýho ve Výplatě představuje Ben Affleck, o kterým se vždycky prohlásí "je to pouhý inženýr, žádný superagent" a on vzápětí na motorce zlikviduje vražedný komando, aniž by se zapotil a zdatně mu v tom sekunduje nesympatická slečna v podání Umy Thurman, který to vůbec nesluší a která má sice být obyčejná bioložka, ale zlý hochy likviduje levou zadní. Navíc akční scény za nic nestojí, časy, kdy Woo točil geniální věci jako oba Lepší zítřky či Hard Boiled jsou bohužel nejspíš nenávratně pryč, takže vlastně není důvod, proč s Výplatou ztrácet čas. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jelikož nemám Bena Afflecka v oblibě, už zpočátku jsem na tenhle film nebyl moc natěšený. Nakonec se ale ukázalo, že je to velice povedený kousek se zajímavou a docela chytrou zápletkou. Budoucnost je někdy ošidná, i když ji znáte. Celkově se mi to ale zdálo nedotažené a prkenný Affleck nezklamal v roli "neherce". Dalo se z toho vytřískat mnohem víc a s lepším obsazením v hlavní roli bych možná přihodil ještě pár procent navíc. 60% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dickova povídka se změnila v celovečerní film, takže se počet předmětů v obálce podstatně zvětšil, a protože od povídky k filmu uběhlo rovných 50 let, i kompletně změnil. Scénář je docela dobrý, ale podrobné logické zkoumání nesnese. John Woo natočil inteligentní a překvapivě málo akční sci-fi, u které jsem se ani na okamžik nenudil a ani s obsazením jsem neměl problémy, takže jsem se přiklonil k vyššímu hodnocení (je to tak na tři a půl). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Když Jennings (Ben Affleck) a Rachel (Uma Thurman) ujíždí na motorce v tunelu v čase 01:13:58, řekne jí, ať se skloní. Trubka urve policejnímu vozidlu majáky, avšak v následují scéně je auto opět má. Hned v další scéně už zase nejsou. (NutrixChelys)

Reklama

Reklama