Reklama

Reklama

Frasier

(seriál)
USA, (1993–2023), 102 h 31 min (Minutáž: 21–44 min)

Hudba:

Bruce Miller

Hrají:

Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney, Moose, pes Enzo, Edward Hibbert, Saul Rubinek, Marsha Mason, Harriet Sansom Harris (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(273)

Svérázný bostonský terapeut se přestěhuje do Seattlu, aby začal nový život, a současně sdílí své životní zkušenosti na vlnách rozhlasové talk show, avšak v soukromém životě složitě bojuje s vlastními problémy. (SkyShowtime)

Recenze (321)

MIKESTEIN 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí všetkých častí zo všetkých serií môžem zhodnotiť že som ešte nezažil vtipnejší situovaný humor. Tento serial je vrcholom kvality,ktorá sa odzrkadlila dlhoročným natáčaním stále novších a novších serií a nikdy neupadajúcim záujmom fanúšikov. S priatelkou tento seriál dokážeme pozerať aj celé hodiny a vždy sa pri tom smejeme. Dr. Frasier Crane urobil dieru do sveta, a ak nie do sveta tak určite aspoň do Seattlu. :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitosť. Jeden z najlepších sitkomov, čo poznám. Inteligentný humor, skvelí herci, premyslené scenáre, bohatá produkcia. Počas rokov 1993 až 2004 bolo natočených jedenásť sérií, čo je dohromady 262 dielov. Po celý čas zrel tento seriál ako kvalitné víno. Bol stále lepší a lepší. Elegantne snobskí bratia, úspešní psychológovia, Craneovci a ľudia okolo nich sa vždy postarali o to, že som sa vynikajúco bavil. ***** ()

Reklama

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že Frasier je jeden z mála seriálů, u kterého jsem se nesetkal s upadající kvalitou. I 11. řada je stále plná vtipu a skvělých zápletek. To si ovšem vybírá svou daň na příběhu, který je velmi nevýrazný. Velkým mínusem jsou také klíčové momenty, které vůbec nepůsobí tím správným dojmem. Člověk se do toho prostě nikdy neponoří tak, jako do Přátel, kde každá důležitá scéna, ať je to svatba, rozchod či něco jiného, má správný šmak. Frasier je holt oddechovka, která člověka nikdy nezklame, spokojenost a výbuchy smíchu jsou zaručeny i po několika zhlédnutích, ale že by se divák dočkal nějakých emocí nebo dojetí, to rozhodně ne. Fakt, že seriál ani po 11 letech, navíc ještě jako spin-off seriálu Cheers, neztratil kvalitu a byl (dle mého názoru) ještě úspěšnější něž jeho předchůdce, to si zaslouží maximální ocenění. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Konečne seriál v ktorom sa riešia problémy, s ktorými sa stretávam aj v bežnom živote. Konečne seriál z mojej často opomínanej vrstvy. ...ale nie :o). Seriál je úžasný v tom, že sa vlastne píše sám. Je tu taká možnosť využitia kreativity scenáristov a to len na základe mnoho a mnoho konfrontácií. Máme tu súperenie medzi bratmi, spôsob života strednej a vyššej spoločenskej vrstvy, konfrontácia sexuálnych životov, prístupu k životu, spôsobu vyjadrovania a mnohých a mnohých ďalších stretov. Seriál sa nedá nič iné ako odporučiť a sledovať dookola. Zaručene sa vám nezunuje ani po X sledovaniach. PS: Ďalší seriál, v ktorom slovenský dabing je omnoho lepšie lezúci do ucha ako český. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sitcom, neboli situační komedie, by měl být především vtipný. To je Frasier jak kdy. Ne, že by se od sebe díly nějak lišily, a tak jsou v každém dva až tři vtipy, při kterých se člověk zasměje. Jinak je to taková prázdná vata z prostředí, které k humoru přímo vybízí, ale špatně ho realizuje v televizi. 50% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (74)

  • Peri Gilpin (Roz) ako jediná z hlavných hercov nebola nikdy nominovaná na cenu Emmy. (Niles)
  • Starostu mesta Seattle si zahral vtedajší skutočný starosta Norman Blann Rice. (dodo24)
  • Napriek tomu, že sa seriál odohráva v Seattli (štát Washington), filmovalo sa v tomto meste iba raz (diel Výroční pořad). Takmer všetko sa natočilo v rámci Los Angeles, prevažne v Paramount Studios. (pravo)

Reklama

Reklama