Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Nejsledovanější americká rodina na svém počátku. V městečku Springfield žije rodina Simpsonových - uličník Bart, chytrá Líza, líný Homer, malá Maggie a starostlivá Marge. Tato rodina prožívá život plný zážitků. V první sérii se dozvíte, jak probíhají Vánoce u Simpsonových, jak se má Bart ve Francii, jestli je Bart opravdu malý génius nebo třeba jak se pomstít Nelsonovi, a zdali je Šáša opravdu vinen. (Varan)

(více)

Zajímavosti (257)

Simpsonovi (1989) (seriál)

  • Proslýchá se, že existuje ztracená epizoda z 1. série s názvem Mrtvý Bart, kterou napsal přímo Matt Groening, když měl zrovna podivnou náladu. Příběh pojednává o tom, jak celá o dost depresivnější rodina letí na výlet. Bart blbne a těsně před přistáním rozbije okénko v letadle. To ho vycucne ven a padá asi 15 metrů volným pádem. Děj se posouvá kupředu o rok a zbylí členové rodiny vypadají na umření. Po malé Maggie a domácích zvířatech není ani stopy. Epizoda se objevila na internetu, ale údajně jde o práci neznámého fanouška. (paragonb)

Simpsonovi (1989) (seriál)

Simpsonovi - Vánoce u Simpsonových (1989) (epizoda) (S01E01)

  • Bart ve své řeči („Z televize vím, že lidi čekají na chudý děti všelijaký zázraky. Zažil to Tenkej Tim, Charlie Brown a taky Šmoulové.“) odkazuje na postavy z povídky Charlese Dickense "Vánoční koleda", krátkého animovaného filmu Vánoce (1965) a na komiksovou sérii a animovaný seriál Šmoulové. (Duoscop)

Simpsonovi - Vánoce u Simpsonových (1989) (epizoda) (S01E01)

  • Kromě členů rodiny Simpsonových se v této epizodě poprvé objevili: Ned Flanders se svým synem Toddem, Milhouse Van Houten, Ralph Wiggum, ředitel Seymour Skinner, Vočko Szyslak, Barney Gumble, učitel Dewey Largo, Waylon Smithers, Charles Montgomery Burns, Wendell Borton, Rodney Flanders a Sherri a Terri. (henrycruel)

Simpsonovi - Vánoce u Simpsonových (1989) (epizoda) (S01E01)

  • Tvůrci v DVD komentáři prozradili, že po odvysílání epizody dostali pochvalné dopisy za zvýšení povědomí o opuštěných závodních psech, aniž by předtím tušili, že takový problém vůbec existuje. (henrycruel)

Simpsonovi - Mys hrůzy (1993) (epizoda) (S05E02)

  • Číslo na zatýkací fotce Leváka Boba je "A113". Jedná se o vtípek používaný napříč mnoha animovanými filmy. "A113" je číslo dveří učebny animace na škole "California Institute of the Arts", kam chodili tvůrci Simpsonových, ale i mnoho dalších, například Tim Burton. Stejně tak lze číslo A113 nalézt i v epizodách Je vinen Šáša? (1990), Poslední šance Leváka Boba (1995) nebo ve videoklipu The Simpsons: Do the Bartman (1990). (Alfréda)

Simpsonovi - Malý génius (1990) (epizoda) (S01E02)

  • V této epizodě se poprvé objevili Bartovi spolužáci Milhouse Van Houten a Martin Prince, Martinovi rodiče, učitelka Edna Krabappelová a Dr. James Loren Pryor. (Duoscop)

Simpsonovi - Malý génius (1990) (epizoda) (S01E02)

  • Když na konci epizody Homer bouchá na dveře Bartova pokoje, připomíná to známou scénu ze seriálu Flintstoneovi (od r. 1960), kdy při závěrečných titulcích bouchá Fred na zamčené venkovní dveře a křičí na manželku Wilmu, aby mu šla otevřít. (henrycruel)

Reklama

Reklama