Reklama

Reklama

Putování s pravěkými zvířaty

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Beasts
Velká Británie, 2001, 2 h 54 min (Minutáž: 29 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

BBC oživuje neobyčejný svět zvířat, která vystřídala dinosaury a dala vzniknout savcům. Podívejte se na fascinující stvoření, která posledních 65 miliónů let po vyhynutí dinosaurů, obývala Zemi. Když dinosauři vyhynuli, chlupatí mamuti nebyli jedinými zvířaty, kteří obývali planetu. V temném lese číhali obrovští masožraví mravenci, na rozlehlých travnatých pláních žili ti největší savci, velcí jako dům. A pak tu byli lovci - krutí ptáci, zvířata s dlouhou čelistí podobná vlkům a silné šavlozubé kočky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný exkurz do dob, o nichž by mohla vyprávět už jen pouze planeta Země. Putování je skvěle zpracovaný dokument, který nabízí vynikající a zajímavý pohled na vývoj nejrůznějších druhů živočichů, kteří obývali tento svět. Nedostatek: V díle, který se věnuje šavlozubému tygrovi si dobře všímněte, že Zlomenému zubovi se v mnohých záběrech střídá jeho "handicap". Jednou je zlomený špičák vpravo, jindy vlevo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

S Walking with Beasts mám dva zásadné problémy: strašné efekty, pre ktoré seriál vyzerá viac ako animovaný ako hraný (bol by som za väčšie použitie "živých" modelov a menej digitálnych efektov) a vyfabulované príbehy plné neoveriteľných blábolov o spôsobe života zvierat, z ktorých nám ostali len skameleniny. Celý ten koncept "jeden deň v živote..." mi liezol na nervy. Radšej by som si pozrel dokument, kde tieto scény budú iba spestrením a kde hlavné slovo majú vedci a nie Kenneth Branagh, všetká česť. PS: Na Putovanie s dinosaurami sa radšej znova pozerať nebudem. Nechcem si pokaziť pekné spomienky. ()

Reklama

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

1. Nové svítání (***) - Poměrně zajímavý začátek z doby těsně poté, co se Země vzpamatovala ze srážky s planetkou, která zapříčinila vyhynutí dinosaurů. Bohužel tento díl ještě není tolik variabilní jako ty pozdější a jeho zábavnost i informativnost značně kolísá. 2. Dravá verlyba (****) - vodní část se povedla. Basilosaurus (latinské jméno by napovídalo, že nejde o savce, ale plaza). Krásná stylizace a kamerové rakursy. Jsem rád, že tvůrci nevynechali velká suchozemská zvířata. 3. Země obrů (*****) - rodičovství největšího suchozemského savce - Indrikoteria - , obrovská ozubená prasata a bezútěšné Mongolsko. Jeden z nejlěpších dílů. 4. Nejbližší příbuzní (****) - Na pět to nění, protože je Australopithekům věnováno až příliš mnoho času. Jinak jde o slušnou část, i když bych ocenil více zvířat. 5. Šavlozubý tygr (*****) - Nejslavnější kočkovitá šelma je zpracována vynikajícím způsobem. Lov Smilodonů, příběh osamělého samce a draví ptáci, které si můžeme pamatovat z Cesty do pravěku, to všechno se mi moc líbilo, i když i BBC občas něco zbabrá a v jednom záběru ukáže šelmu se zlomeným levým zubem a po střihu má zlomený zub pravý. 6. Cesta mamutů (****) - Zajímavé zakončení, kde se uplatnili už také herci. Čtyři hvězdy za scénu, při níž srstnatý nosorožec nahání neandrtálce. // Celkově jde o zdařilý dokument, která přibližuje méně známý svět savců a jejich vzestupy a pády až do dnešní doby. 85% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hned po dinosaurech můj nejoblíbenější seriál dtských let, který jsem ohromně žral a koukal na něj pořád do toho kola... Teď ho už dlouho nikde nedávali a tak jen s nostalgií vzpomínám na nádhernou animaci, skvělé příběhy a přehršel zajímavostí. Tomuhle celému prostě vůbec nejde dát méně než pět. Klasika mezi dokumenty. BBC pro mě vždycky znamenalo dokumenty o Putování. Jasných 100%. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsem na to koukal, když jsem byl malý sotva sedmiletý děcko, které na to s bázní koukalo na Čt 2 a říkalo si, jak je to úžasné, zajímavé, pestrobarevné a jaké skvělé příběhy umí vyprávět jen příroda. Ani jsem nedutal, nepronesl ani hlásku a bavil se od začátku až do konce. A po letech? Dnes? Dnes je můj názor naprosto stejný. Tenhle dokumentární seriál bych doporučil prostě všem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Součástí seriálu je také vázaná kniha od Tima Hainese. V České republice titul vydalo nakladatelství Slovart v roce 2001 v počtu jen několik málo kusů, které již byly rozprodány. (Pod)

Reklama

Reklama