Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 7

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 7

Recenze (136)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ono to není vůbec špatné, ale vedle seriálu The Loudest Voice to působí jako takovej čajíček.. Sice asi chápu, že Bombshell je trošku více usazený do reality, ale díky tomu to působí dost bezkrevně a sterilně. Jakoby filmaři chtěli sdělit něco závažného a přitom pokudmožno nikoho neurazit... Nejsilněji tady vyčnívá přirozená Margot R. ale ta nedostává zdaleka tolik prostoru aby to vytáhla o level výše.. Theron je v zásadě taky ok.. Kidman spíše maska.. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nuže, asi primárně se dá mluvit o velké pecháčku, když seriál o této tématice někdo udělal už před půl rokem, kvalitně, záživně, zajímavě a všechno okolo. Toto zní hlavně jako velký manifest ženského utiskovaného a zneužívaného úhlu pohledu, který měl být silný tahoun na Oscary, ale silně narazil. Ať už pod sílou konkurence a nebo jednoduše toho, že film je nudný jak sledovat tvojí bábu jak sleduje nový Soukupův myšlenkový durchfall análem. Nezachrání to ani dobrý make-up, dobré herecké výkony, prostě nic. Máme zde příběh, který má koukat na aféru kolem Aillese, ale spíše se ukazuje nějaká svébytnost ženské síly, s čímž bych neměl takový problém, kdyby to jednoduše nebyla nuda. Zde je hezky vidět, jak Oscarový materiál může pohořet. Ani ne tak na nominacích na Oscara, ale i v tom jakou hrůzu můžeš v tomto směru natočit, aby byla skoro úplně nezáživná. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Kterak se na popud jediné žaloby rozjede bouřlivá kampaň, kvůli níž už nesmějí otylí zakomplexovaní zaměstnavatelé vyzývavě hledět na mladé, spoře oblečené děvenky. Táhnou to především výborní herci a pozornost se daří udržovat také zběsilou zásobárnou informací a dialogů, ovšem příběh vystřelí odnikud a chybí mu nějaký nadstandardní režijní rámec, nemluvě o evidentně osekaném ženském vzepětí, které postrádá pevně zacílenou argumentační hodnotu a spoléhá prostě na to, že s hrdinkami musíme automaticky soucítit. Což ale vždy nelze, protože jsou dobrovolně a hrdě součástí hyenovitého (či alespoň takto vykresleného) média a sami mají k ryze sympatickým figurkám daleko. A v té záplavě jmen a postav se jeden začne po chvíli docela ztrácet. Nejvíce mě paradoxně bavil parádně namaskovaný John Lithgow, který svou roli zvládl bravurně. 60% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že snímek přinesl osvětu, na kterou tvůrci pravděpodobně cílili, to by patrně musel mít premiéru alespoň o rok dříve. Nicméně hlavní dámy mi udělaly radost a po všech těch metoo kauzách a girl power agitkách pro mě bylo značné osvěžení, že tvůrci nejdou jenom za tou agitkou, ač si to bezpochyby mnoho lidí bude myslet, ale zároveň to také není úplně blbé. Charlize Theron a Margot Robbie do svých rolí perfektně zapadly, ostatně tyhle dvě dámy jen málokdy šlápnou vedle. Menší problém jsem měl s Johnem Lithgowem, který v seriálu Koruna tak krásně ztvárnil Churchilla, leč obdobně namaskovaného a pořád jsem ho v něm viděl i v tomto filmu. Takže, pokud jste film cíleně vynechali, dejte mu teď šanci a pak mi případně vynadejte/poděkujte v PMku. Roger Alies je dole, svržen, další na řadě Weinstein. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Procedurálka, která sice díky extra-soft citlivé tématice zdánlivě pokukuje po Oscarech, ale až taková senzace se nekoná. Je to pouze jedna z mnoha amerických korporátních, me too střižených povídek, která herecky potěší, timingem a střihem úřaduje, velmi rychle odsýpá a vlastně má i solidní výpovědní hodnotu, avšak časem se na ní zapomene, protože bude frčet zase něco jiného než-li bojovné feministky vs konglomeráty, či prostořeký Trump. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • „Nevyrostla jsem na sledování Fox News,“ uvedla Margot Robbie pro Entertainment Weekly. „Nevyrůstala jsem ani na stejném místě jako Kayla. Poměrně dlouho jsem s jejím pohledem na svět bojovala, ale Twitter se ukázal jako účinný nástroj, abych ji lépe pochopila, protože lidé jsou na Twitteru poměrně hlasití.“ (Duoscop)
  • Kvůli své roli si Margot Robbie založila falešný účet na Twitteru, pomocí kterého sledovala co největší počet mladých, pravicově orientovaných žen, aby pochopila nejen Kaylu, ale i její fanatismus. (Duoscop)

Reklama

Reklama