Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 1
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

misterz 

všechny recenze uživatele

Očakával som veľa a väčšinou som to aj dostal. Námet je rozhodne zaujímavý a nápaditý - ľudia z histórie určitého obdobia, ktorí sa zrazu vynárajú a snažia sa začleniť do spoločnosti. Ide teda o celkom slušnú alegóriu na súčasný problém imigrácie. Jeden rozdiel by tu ale samozrejme bol - zprítomnelí poväčšine chceli pracovať, dokonca aj tí, čo vo svojej dobe niečo znamenali, no naproti tomu naši raketoví inžinieri sa moc do práce nehrnú, takže tak... V rámci hlavnej dejovej linky ma tu trocha rozptyľovala jedine linka o drogách, uberalo to na zaujímavosti ohľadom tej časovej slučky. Tiež som tu narazil na jeden logický nezmyslel v spojitosti s časovým paradoxom, no ale uvidíme čo z toho vylezie, možno sa to v druhej sérii vysvetlí. Na konci sa to celkom slušne rozbehlo, určite si nenechám ujsť ani druhú sériu. Silný nadpriemer. 85/100 ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mile překvapen co se týká první série, která mi dala kriminálku na sci fi podloží. K tomu solidní zápletka a dobré obsazení. Kdyby byla jen jedna série, odešel by seriál s plným počtem bodů, bohužel druhá již značně pokulhává a poslední 2 díly jsou již velmi přitažené za uši a rozporují všemu co se událo během předchozích 10 dílů. Proto nemohu jinak než dát jen průměr a jen lehounce doporučit. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hm, hodnocení zde spíše smíšené, malinký nadprůměr. Za mě? Pecka jako prase. Perfektní volba dvou hlavních obličejů. Severská tvorba čpí z každého druhého záběru. A ten nápad!! Skvělý nápad. Hlavně se mi líbí brzký skok dopředu, abychom se nebabrali úplně v tom, jak to začalo, ale v tom, co s tím... za mě pecka jako blázen a hrozně se těším na další díly! ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Tak severania sa pustili do niečoho nového, čo ešte nikdy predtým neskúšali. Aspoň nie som si toho vedomý. Prvá séria mala pomalý rozbeh, ale predstavila nám zaujímavy koncept a predložila plno otázok. Druhá k tomu pridala aj to, na čo som sa tešil už od prvého dielu a zakončila GENIÁLNYM MIND-BLOWING/CLIFFHANGEROM... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Norové tu rozjeli takové, docela dost, neobvyklé téma. A vlastně ho ani nevysvětlují. Prostě Vás vhodí do reality, ve které se v ledových vodách fjordů kolem Osla (a vlastně po celém světě) zničehonic z minulosti objevují postavy jak z období Vikingů, tak z období průmyslové revoluce. Nikdo neví proč a nikdo po tom vlastně ani nijak nepátrá, protože nemá jak. Jenže tvůrci tu po lingvisticku oprášili staronorský dialekt, do toho se zamysleli nad tím, co tento náraz staré a nové kultury udělá s lidmi a to celé propojili příběhem dvou vyšetřovatelů, kde jeden je z tohoto světa a druhá je z nějakého, dejme tomu, desátého století. Ten kontrast v Oslu je prostě jedna velká pecka. Co naplat, že to, co se v seriálu děje, nemá logického vysvětlení. Ta práce s jazykem a psychologií postav je prostě super. Bavilo mě to a jsem zvědavý, jestli budou mít odvahu i na další sérii. Konec první série k tomu jasně vybízí. Navíc tento námět je tak všelijaký, že stát se v něm může opravdu kdovíco. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě je možné několikrát vidět auto značky Škoda. (Cheeter)
  • V čase 18:01 je na tiskové konferenci na stole mikrofon České televize. (stani)
  • Natáčení seriálu probíhalo v Oslu a v Litvě. (Trajektt)

Reklama

Reklama