Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11 veskrze originálních lidských osudů vzájemně se proplétajících v jedné městské čtvrti irského Dublinu. Kriminálník Lehiff (Colin Farrell - S.W.A.T., Telefonní budka ) se připravuje na svou poslední černou prácičku. V jeho stopách neúnavně slídí podivínský detektiv Jerry (Colm Meaney - Blueberry), obdivující neohrožené hrdiny z amerických akčních seriálů a keltskou mytologii. Je tady taky John, který praští s otročinou v supermarketu, aby se přidal k Lehiffovu týmu. Potřebuje totiž získat peníze a tudíž i lásku Deirdre, která toho času žije u jistého Sama, zaměstnance banky, kterou se John a Lehiff chystají přepadnout. Do cesty se jim snad může postavit pouze zhrzená a odkopnutá Samova manželka, místní nemesis, 8 letý klučina, krátící si čas házením šutrů do oken zrovna projížděních vozidel a jedná nepozorná ovce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak tohle mě fakt nevzalo. Ani celý Colin Farrell s tím nic neudělal, možná proto, že ho tam nebyla ani půlka? Ani zatracená hnědá omáčka, ani ty tři stejný masky k závěru, který tedy byly skvělý, ani Colm Meaney, ten byl taky skvělý. Chvílemi jsem měla pocit, že se spíš koukám na nějakou cynickou parodii, což by bylo fajn, kdybych zase chvílemi neměla pocit, že to myslí vážně. Ale možná jsem si jen na blbou náladu vybrala blbý film a všechno je úplně jinak. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Na Iry až nevídaně jemná mozaika, přesně jak řekl kritik Roeper: "A likable film about nasty people". Rafinovaný, nepříliš vypočitatelný proplétání osudů lidí, který nám nejsou lhostejný, odporný ani sympatický. Teda s čestnou výjimkou Sally, její charakter bych si na většim prostoru nejspíš dočista zamiloval. A černej humor? Nezvykle potlačenej, ale o to víc mě vždycky potěšil. Dostala mě hlavně otrávená prodavačka s poukázkama. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo. Zábavná čiernohumorná gangsterka. Na nič sa nehrá a tak volím silnejšie hodnotenie 80%, aj keď sa priznám, že druhýkrát by sa mi to asi pozerať už nechcelo... O to, aby film vznikol, sa postarali prevažne Colin Farrell a Colm Meaney, dvaja tvrdí Íri. Ten prvý príjemne šokuje hajzlovským imidžom nerozmýšľajúceho grázlika, druhý boduje ako namyslený poliš, milujúci keltskú muziku (ktorú ak vám daruje na CD, znamená to, že vás berie). Originálnych vecí je tu veľa - dievča s fúzmi, krásna úvodná romantická pasáž, brutálny sex (počas ktorého žena svojho milenca zbije) atď. Je sa na čo pozerať, je sa na čom baviť, ale iba ak nemáte nič proti drsnému humoru. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Točíme tady film, ty šunte jeden ... Jo, a o čem? O šuntech, přece... a já potvrzuji, že přesně o nich film je, s menším upřesněním - jedná se o extra irské šunty, kteří se se vším svěřují jeden druhému, problémy řeší rázněji, než kdo jiný, pro pintu Guinnessu ani pro nadávku nejdou daleko - ještě jsem s takovou koncentrací na pět minut filmového času nejspíš neměla tu čest - jednu výstižnou jsem si zvlášť oblíbila - slovo sráč neurazí (no, rozhodně ne Irčana) a hodně uvolní atmosféru ve společnosti :-). Přesto, že se jedná v podstatě o blbinu, příjemně baví po celou stopáž .... a nejokeuju, jak říkají v Americe:-). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dublin, Irsko. Žijí zde lidé, jako kdekoliv jinde, se svými problémy i radostmi. John hledá cestu, jak se vrátit ke své přítelkyni Deirde, která dala přednost staršímu muži. Jeho žena naopak hledá mladého samce, a do rány jí padá Oskar, Johnův nejlepší kamarád. Ale Oskar pokukuje po Sally, Deidřině sestře. Sally se svojí matkou se stanou svědky autobusové nehody, po které je Mick, řidič autobusu vyhozen z práce. Ten, s pomocí Johna a Lehiffa chce vykrást banku, ve které pracuje Deidřin současný přítel. A tomu všemu přihlíží drsnej policajt Jerry, který chce (kromě chycení Lehiffa) také natočit film o své práci... Několik obyčejných životů, které se až neuvěřitelně protínají (podobně jako v Magnolii), spousta cool hlášek (se správným přízvukem - to jejich "fok ju" je dokonalé). Režisér John Crowley do hlavních rolí obsadil více či méně známé britské herce, např. Colina Farella v roli kriminálníka Lehiffa, Cilliana Murphyho (28 dní poté) jako Johna nebo Colma Meaneyho jako arogantního policistu Jerryho. Pokud budou povinná produkce EU v našich kinech jako tento film, tak není proti čemu protestovat... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 155krát což je 1,46krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městě Dublin. (Terva)

Reklama

Reklama