Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 2
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (831)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál se mi dřív líbil (ikdyž to bylo jen asi jen kvůli tomu, že jsem měl rád pokémony jako takové). Naprosto chápu uživatele, kterým se seriál nelíbil (jako ty dialogy byly dost stupidní), navíc se jim asi nelíbili ani samotní pokémoni, ale přesto si myslím, že za ten nápad by si měl tento seriál alespoň 1* vysloužit. No a já hodnotím 2*, 1 za nápad, 1 za nostalgickou vzpomínku. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Co blbnete?? 297: nejhorší seriál a zároveň 187. nejoblíbenější?? Tak tomu dejte dobrý hodnocení, když je to oblíbený seriál, ne?? :D :D Nejlepší seriál mého dětství... Když pominu večerníčkový klasiky samozřejmě.. :D Asi bych ještě někde vyhrabala album s kartičkami a samolepkami :D Dokud bylo známo 150 pokémonů.. super!! :) Jak jak se objevovali další a další tak mě to začalo štvát.. :D 4* ()

Reklama

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Pokemon je kult, pokemon je závislost, pokémon býval prostě všude. Jak už tady mnoho lidí psalo, ten kdo v době kdy začala pokémonová mánie nebyl dítě, ten to prostě chápat nemůže. Jenže právě ten kdo tenkrát dítě byl tak ví, jaký to bylo šílenství, co všechno by jsme udělali pro to aby jsme dostali všechny, aby jsme mohli machrovat před kamarádama, aby nám záviděli. Jak jsme každý víkend napružený seděli u televize až začne ta šílenost, až se zase dostanem do toho světa malejch (a i velkejch) zápasících pokémonů. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To se mi vážně nehce věřit, že na to tehdy koukalo tak málo zdejších uživatelů. Já měl kvůli tomu ráno natažený budík. Snad žádný díl jsem si nenechal ujít a prožíval jsem dobrodržství společně s Ešem a jeho přáteli. Když o tom tady tak píšu, tak se klidně může stát, že si všech 200 dílů některé odpoledne zopakuji. Srdeční záležitost dob minulých. Nostalgické 3*. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Přestože seriál nemá, co by lidem navštěvujícím tyto stránky mohl nabídnout, není hodný zatracení. Měl by se brát fakt, že toto anime je určeno pro děti a ty si jej náramě užijí. V porovnání s jinými seriály určenými pro stejně staré děti jsou Pokemoni na daleko lepší úrovni a mnohdy i přínosnější (např. Teletubbies, Strážci vesmíru, Beverly Hills) Jediným negativem je, že po sledování tohoto seriálu děti a občas i dospěláci občas vydávají podivné zvuky :-) Kvalita grafiky a hudby je na nízké úrovni, ale to zajímá asi už jen odrostlejší děti. ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Mená pokémonov Girafarig, Alomomola, Ho-oh a Eevee sa rovnako čítajú aj odzadu. (patrik1177)
  • Jména pokémonů nebo jejich část jsou většinou odvozena od jejich vzhledu nebo vlastností. Například Butterfree, Beedrill, Meowtwo, Hypno, Electrabuzz, Dragonite, Squirtle, Blastoise atd. (AntiasKing)
  • Raikou je jediný legendárny pokémon, ktorého Ash nestretol ani v jednej epizóde či filme. Seaking je zas jediný, ktorého vlastnil Ash aj Misty. Obaja ho chytili v rovnakej epizóde. (patrik1177)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama