Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (831)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem měl vždy nařízený budík, abych nezmeškal jediný díl. Tyhle dětské kulty bývají s přibývajícím věkem kontroverzní (viz taktéž legendární Strážci vesmíru, na které se koukat nedá), ale na pár dílů Pokémonů jsem se před časem znova podíval na youtube a víte vy co - pořád mě to celkem bavilo. Tady je ta averze naprosto přehnaná, seriál jako takový opravdu není třeba nenávidět. Čtyřhvězdičkové hodnocení berte jako vzpomínku na mladší léta a protiváhu k odpadům - Pikaču si je nezaslouží :-) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že tohle je blbost upgradeovaná na úplně novou úroveň blbosti, ale nedávno jsem náhodou přišla k nějaký videokazetě, kde bylo pár dílů a zavzpomínala a světe div se, bavila jsem se. Například desetiminutovka, jak jdou zvířatka po lese a dorozumívaj se jen opakováním svejch jmen ("Pikačů, pikačů, ékéns ékéns, čármandr čár, skverou skverou, bulbasaur bulba bulba, kóóófing") Je to prostě neskutečně uhozená kravina a tím je právě místy zábavná. Ovšem jen zásluhou Rakeťáků. ()

Reklama

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Pokemon je kult, pokemon je závislost, pokémon býval prostě všude. Jak už tady mnoho lidí psalo, ten kdo v době kdy začala pokémonová mánie nebyl dítě, ten to prostě chápat nemůže. Jenže právě ten kdo tenkrát dítě byl tak ví, jaký to bylo šílenství, co všechno by jsme udělali pro to aby jsme dostali všechny, aby jsme mohli machrovat před kamarádama, aby nám záviděli. Jak jsme každý víkend napružený seděli u televize až začne ta šílenost, až se zase dostanem do toho světa malejch (a i velkejch) zápasících pokémonů. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

No jo taky sem na to koukal a nebyl jsem jedinej, když po ČR vypukla Pikaču mánie, každej na škole byl jak vygumovanej, jen aby měl kartičku s Pikačem a bylo to neuvěřitelně chytlavý v těch letech, asi proto, že se děti dají tak lehce zblbnout a každý na to koukal, teď už mám jen úsměv na rtech a Pokéball v kapse. Teď bych se na Pokémony nepodíval ani omylem. 25 % ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Hmm, proč tomu vůbec dávám tolik *, když si sám myslím, jaká je to kravina....s anime, které sleduji teď, jako je například Hellsing apod., se to skutečně nemůže srovnávat, ale v době, kdy to běželo v TV a já byl malý capart jsem na tom ujížděl jako každej druhej. Dokonce jsem si pamatoval všech 150 pokemonů...ano, až tam mě moje obsese dohnala. Jako anime to u žádného soudného člověka neobstojí, ale jako zábava pro děti jde IMHO o mistrovské dílo, které kombinuje faktory jako boj a jakés takés "nadpřirozeno" v přijatelné podobě. Jako regulérní anime seriál je to odpad, jaká zábava pro děti je to skvělé, pika-pika. ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Ashov štartovný pokémon mal byť pôvodne Clefairy, až neskôr sa to zmenilo. (patrik1177)
  • Lietajúci typ sa mal pôvodne volať vtáčí typ. (patrik1177)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama