Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 2
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (831)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Něco málo jsem absolvovala se svým mrňavým synovcem a přišlo mi to opravdu připitomělé. Na druhou stranu tahle animovaná slátanina není určena dospělým... a všechny děti by jistě chtěly svou vlastní příšerku se zvláštními schopnostmi;-). Hvězdičku tedy ponechám, ale pokud je vám nad 7 let, je tahle blboučká podívaná vážně na PIkaČU. 15% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Přestože seriál nemá, co by lidem navštěvujícím tyto stránky mohl nabídnout, není hodný zatracení. Měl by se brát fakt, že toto anime je určeno pro děti a ty si jej náramě užijí. V porovnání s jinými seriály určenými pro stejně staré děti jsou Pokemoni na daleko lepší úrovni a mnohdy i přínosnější (např. Teletubbies, Strážci vesmíru, Beverly Hills) Jediným negativem je, že po sledování tohoto seriálu děti a občas i dospěláci občas vydávají podivné zvuky :-) Kvalita grafiky a hudby je na nízké úrovni, ale to zajímá asi už jen odrostlejší děti. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se s Pokémony setkal už na dovolené v Itálii, což bylo ještě asi dva roky před tím než dorazili i k nám do České Republiky. Už tehdy jsem se divil proč jsou všude na tričkách, peněženkách a jiných podobných serepetičkách obrázky žluté potvůrky s rohy. Ja vím, že to jsou uši, ale první dojmy byly takové, že se jedná o nějakého žlutého veselého čertíka. Ostatně uběhly ty dva roky a už mi bylo vše jasné, houby čertík ale Pikachu to je!!§ Mám tu kliku, že patřím mezi tu generaci, která ještě vyrůstala, jak na stařičkých původních Teenage Mutant Ninja Turtles, Disneyovkách, tak i Pokémonech, takže jsem se na té vlně samolepek svezl i já. Nedávno jsem si pustil z nostalgie nějaký díly a nemohl jsem uvěřit, že jsem někdy tohle dokázal sledovat a ještě kvůli tomu brzo vstával z postele. Zatímco zmíněné Želvy Ninja si drží i dnes nějakou koukatelnou hranici, Pokémoni jsou úplně mimo mísu vkusu a kdybych tu mánii tehda neprožíval, byla by vysledná známka v mém hodnocení daleko nižšího rázu. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Je to kýč, je to infantilní a hloupý....ale pro všechny bohy...vždyť je to pohádka pro děti! kde v tom všichni chtěj hledat rozum? Proč to tu každej srovnává hned s anime jako Cesta do fantazie? X-D Já ho onehdy milovala. Má to všechny prvky, který průměrný dítě potřebuje...roztomilý příšerky, nadpřirozeno, boj...proč to hned házet do odpadu?:-) ()

Molikop 

všechny recenze uživatele

I když si jej z dětství pamatuju jako nejoblíbenější seriál a i když je mezi i staršími dětmi stále proslulý a oblíbený, má od vás na těch to stránkách velmi nízké hodnocení. Dovolte mi s vámi nesouhlasit. Ano, přiznávám, že je spousta dílů a skládám poklonu tomu, kdo je viděl úplně všechny, ale každý dílů toho to seriálu je poutavý a každý v něm najde zalíbení. Není skvělé, že je seriál, co se neomezuje pouze na chlapce nebo na dívky? Pokémoni ovlivnili spoustu menších i větších dětí, a stále ovlivňují. Věřím, že každý kdo viděl aspoň pár dílů, by je rád chytil všechny. ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Na začátku epizody jsou použity stejné zvuky jako při spuštění hry na Gameboy. (LUKICKK)
  • Asha dabuje v anglickej verzii (a len po prvú sériu) žena, ktorá dabuje aj jeho matku Deliu Ketchumovú, Veronica Taylor. (patrik1177)
  • Ashov štartovný pokémon mal byť pôvodne Clefairy, až neskôr sa to zmenilo. (patrik1177)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama