Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 2
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (831)

Gazy 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nejedná o kdovíjakou fenomenální podívanou, ale myslím, že tak špatné hodnocení, jakým se Pikachu a spol. zde honosí si nezaslouží. Mánie, která se kolem japonských potvůrek rozpoutala, jim zároveň i dost uškodila. Minimálně kvůli geniálním hrám na Gameboy, které seriálu a filmům předcházely si to trochu úcty zaslouží. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jo jistě, každému to teď příjde hloupé, ale musíme uznat, že v letech 2000 a 2001 to byl megahit a děti to masově sledovaly. I já jsem tomuto fenoménu neunikl a sledoval to pokaždé. Ještě teď si vzpomínám na to fanatické sbírání a vyměňování všelijakých samolepek a kartiček s motivy Pokémonů. Pika Pika Pikačůůů. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

No jo taky sem na to koukal a nebyl jsem jedinej, když po ČR vypukla Pikaču mánie, každej na škole byl jak vygumovanej, jen aby měl kartičku s Pikačem a bylo to neuvěřitelně chytlavý v těch letech, asi proto, že se děti dají tak lehce zblbnout a každý na to koukal, teď už mám jen úsměv na rtech a Pokéball v kapse. Teď bych se na Pokémony nepodíval ani omylem. 25 % ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Pokemon je super seriál a ne že ne. To jen nějací omezenci neznají anime. Pokémon je dokonale promyšlená hra, která se krásně přenesla na plátno. Ráda jsem sbírala pokémony a ráda se podívám ma celou první sérii i ted. Miluju Pidgeotta, Krabiho, Ponytu, Polywaga, Vulpixe, Squirtla a další miloučké postavičky i s těmi jejich neskutečnými hlasy včetně tria Gengar, Gastly, Hunter. Na pokémony nedám dopustit!!!!!! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

V dobách temných a zlých, kdy lidstvo čelilo největšímu zlu v podobě spaní do poledne, se zrodil Pokemon. Seriál, jehož síly neznají mezí. To on zničil můj víkendový spánek. To on má na svědomí milióny bzučících budíků a nevyspaných lidí. Avšak je to právě Pokemon, jenž se stal mou nejmilejší závislostí. Sbírání kartiček, holografických čtverečků, nálepek, to vše se mi nevyhnulo. Taky mám plyšovýho a vrnícího Pikaču, héč :-D..... Vy, co to kritizujete už asi máte hodně let za sebou a nechápete to. Ale my, kterým je kolem 20-25 let, my jsme na Pokémonech vyrůstali a já si rozhodně nepřipadám ani o chlup blbější či nějakým způsobem zdeformovanější něz kdokoli jiný. Před časem mě napadlo, že mrknu na pár dílů Pokemonů a ke svému překvapení - zhlédnul jsem celou první sérii a za svými 5 hvězdičkami si stojím. BTW: Nemáte někdo náhodou plyšovýho Bulbasaura? :-)))) :-D ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Ve 49. epizodě 1. série, kdy se Rakeťáci potápí na logi a uplavou jim pokébally, Jessie řekne: "Můj Arbock a Lickitung!" Pokémona Lickitunga však chytí až o celých 12 dílů později. (Milan25)
  • V japonskej verzii sa 10-ročný chlapec, hlavný hrdina príbehu, volá Satoši. Je pomenovaný podľa tvorcu Pokémonov, Satošiho Tadžiriho. (PATWIST)
  • Díl 35 "The Legend of Dratini" byl zrušen kvůli tomu, že v Safari na Ashe namířil jeden člověk zbraní a později po rakeťácích vystřelil. Byla odvysílaná pouze v Japonsku. (Martin00x)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno