Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (111)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. seriál v Marvel Cinematic Universe - První série = (8,5/10) - Ze začátku se mi zdálo, že to bude taková jednohubka, na kterou si po pár dnech ani nevzpomenu. Nečekal jsem, co nám Marvel naservíruje v druhé polovině série. Já jsem plný, sytý a nadšený. Tom Hiddleston si to neskutečně užívá. Sledujeme krásnou transformaci jeho postavy v průběhu seriálu. Ze začátku to byl lstivý lišák, který se ohlížel jen na sebe. Poté potkal Sylvii, která byla ještě větší extrém než on. A všichni víte jak to dopadlo. Star Lord je proti tomu slabý čaj v dopadu na celý vesmír. Hrozně se mi líbil soundtrack seriálu. Ze začátku to byla taková mysteriózní hudba s kapkou tajemna, která se přetvořila ve FAKT dobrý soundtrack, který ve mně rezonuje ještě teď. Loki nám krásně vydláždil cestičku k multiversům. Marvel nám to krásně všechno představil a vysvětlil a já hltal každičké slovo a informaci. Navíc Kang vypadá parádně v podání Jonathana Majorse. Mají to rozehrané fakt hezky a byla by škoda, kdyby to nějak pokazili, ale zrovna u Marvelu se toho asi bát nemusím. Za mě zatím NEJLEPŠÍ SERIÁL, KTERÝ MCU UVEDL. Nejlepší epizoda: The Nexus Event (S01E04) ()

slord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne niečo od Marvel čo nejde podľa zaužívaných šablón. Aj keď sa zdalo, že postava Lokiho je už vyčerpaná, prišiel tento seriál, ktorý ukázal, že tomu tak nie je. Príbeh je veľmi fajn, postavy a chémia medzi nimi je super (najmä Owen Wilson ) a hlavne ten soundtrack som si strašne užíval. Jediné mínus by som dal za akčné sekvencie, ktoré boli v niektorých scénach až moc prestrihané a neuhladené, napriek tomu som sa bavil a toto mínusko odpustím, keďže na tej akcii to vôbec nestálo. Seriál, na ktorý som sa moc netešil ma veľmi zaujal a aj keď sa zdalo, že nebude mať žiadnu váhu, zavážil dosť a otvoril cestu do neprebádaných zákutí. 9/10 ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ve stylu letošních pokusů Marvelu o expanzi svého megalomanského vesmíru i na seriálové pole se svět dočkal vlastní sólo cesty jednoho z nejoblíbenějších záporáků a i když většinu diváků zjevně uspokojil, já se u téhle prapodivné variace na hrátky s časovou osou skoro až nudil. Více času jsem spíše nechápal, o co tu vůbec kráčí, kromě samotného boha lsti jsem se ztrácel v postavách a s každými nabalovanými komplikacemi jsem si přál, ať už je série u konce. U druhé oznámené pravděpodobně ani nebudu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco génius Einstein tvrdil, že čas je relativní, tak Marvel tvrdí, že čas je irelevantní. Seriál 'Loki' totiž s nečekanou vervou inovativně využívá rozmanitý reálie marveláckého universa a hrátky s časem, a zábavně je implementuje do jednoho z nejambicióznějších seriálů, který letos s největší pravděpodobností zavítal na obrazovky.... První série sólového debutu skandinávského Boha lží je totiž stylovým comebackem Toma Hiddlestona v roli všemi milovaného a zároveň nenáviděného antihrdiny Lokiho, jemuž perfektně sekunduje jeho ženská varianta Sophie Di Martino a samozřejmě sympaťák Owen Wilson - nejde avšak o typicky konzumní produkt Marvelovský mašinérie, ale l koherentně, konzistentně a překvapivě konstruktivně budovanou expozici nadcházející etapy Marveláckého univerza. 'Loki' je totiž z hlediska prizmatu standardů televizních soap oper plnohodnotný seriálový blockbuster, který nejenže figuruje jako terapeutická kúra pro Lokiho ambivalentní narcistní charakter, ale zároveň i jako polytematický experiment, který zkoumá různá žánrová teritoria. A ač je 'Loki' bezpochyby poutavý vědeckofantastický spektákl s atraktivní futuristickou estetikou, na jehož zevnějšku je vysoký rozpočet citelně znát, neustále mě po zhlédnutí celý série doprovázel pocit neúplnosti a divácký nenasytnosti - jako by seriálu chybělo cosi esenciálního - v prvý řadě za to může velice dynamická metoda vyprávění, kvůli čemuž vše působí tak trochu na jedno brdo - a v řadě druhý šlo z konceptuální rozmanitosti jednoznačně vyždímat víc potenciálu.... Každopádně největším klíčovým prvkem pro celou sérii určitě byla závěrečná epizoda, jež bez sebemenších okolků či kompromisů definuje zcela novou charakteristiku nadcházející etapy Marveláckého univerza - nejenže totiž determinuje směr, jakým se budoucnost MCU bude nesmiřitelně ubírat, ale zároveň představuje i samotného antagonistu nadcházející éry, který v ní bude mít nezastupitelnou a neméně stěžejní roli, jelikož je zároveň jak jejím katalyzátorem, tak jejím středobodem, díky čemuž s ním divák naváže jistý sympatie.... Takže kdo se bude chtít v následující fázi celý Marvel franšízy obezřetně orientovat, bude muset onen drahocenný čas investovat do Lokiho dobrodružných eskapád - páč dokonce i já znalý originálního komiksovýho kánonu musím přiznat, že tenhle clusterfuck - kterej za celým tím časoprostorovým brajglem zanechává dost otevřený konec - moje palice fakt nepobrala..... Jako prolog k Multiversu však ve finální rezoluci Loki funguje na výbornou, a v rámci televizní mytologie Marvelu jde o prozatimně nejkvalitnější seriálový fragment, který má v oné kompletní MCU mozaice zdaleka nejdůležitější asociaci. A to musím laskavě podotknout, že Lokiho jako postavu upřímně nesnáším - o to víc se ale každopádně těším na nášup. My tak jen můžem bezděčně děkovat Hulkovi, že se tehdá nevydal výtahem, a šel radši po schodech.... // VERDIKT: aneb jak rozjebat časoprostor snadno a rychle. 8,3 hodinek s vodotryskem z 10 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

Útrpné (s výnimkou zábavnej a správne bizarnej predposlednej časti, škoda, že také neboli aj epizódy predtým). Loki ma nebavil ani vo filmoch, nieto ešte v seriáli, kde jeho nudnosť vynikne o to viac, že nemá k dispozícii charizmatickejších a celkovo zaujímavejších  spoluhráčov, akými vo filmoch boli Thor, Iron Man alebo aspoň Miek s Korgom. Lacná papundleková výprava (nenarážam na ústredie TVA, tam oceňujem zaseknutie sa v kancelárskych byrokratických priestoroch á la 60. roky, ale všetka ostatná výprava je fakt dosť hnusná), televízna akcia á la Xena, absolútne priemerné efekty a scenár rovnaký, ako ústredný antagonista: tvári sa strašne inteligentne a rafinovane a pritom sú všetky tie kúzla, ľsti, finty a plány na úrovni základnej školy. Oceňujem rozumné stopáže (každý diel v priemere okolo 44 minút) a že posledná časť sa nenesie ani tak v znamení akcie a efektov, ale pokojného (ale možno o to zaujímavejšieho a pútavejšieho) dialógu (spomenul som si pri tom na finále Kill Bill 2, od ktorého tiež každý čakal megaakciu a napokon sa dočkal...). ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • Loki (Tom Hiddleston) jako D. B. Cooper skáče z letadla během denního světla za jasného slunečného dne. Ve skutečnosti Cooper skákal již po setmění a během bouřky. (Kubaaa97)
  • V čase 34:05 má padající měsíc tvar Pac-Mana, postavičky ze stejnojmenné videohry. (Lad2000)
  • Nápis na obojku, který dostane Loki (Tom Hiddleston) v TVA, nese nápis: „Nebezpečná časová odchylka, zůstaňte ve střehu.“ (NiWi)

Reklama

Reklama