Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (259)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Začátek je dost pomalý. Po překvapivém úspěchu WandaVision jsem asi čekal něco lepšího. Možná je to jen pomalým startem. Dostáváme se do světa po probliknutí, kdy se s tím každý smiřuje po svém. Falcon je stále u letectva, ale snaží se sestře pomoci s finančními problémy. Rozhodně jsem nečekal, že se tu bude tohle řešit... Bucky se zase snaží vypořádat se svými nočními můrami, splatit svůj dluh společnosti a do toho nějak normálně žít. Svět začíná terorizovat skupina zvaná Vlajkonoši, která upřednostňuje svět před probliknutím, protože jim to vyhovuje. Nakonec se ro rozjelo a objevili se i záporáci. Dostali jsme nového Kapitána Americu a k ději se přidal i Baron Zemo a Wakanda. I když jsou akční scény super, celý seriál působí trochu zbytečným dojem. Ještě, že je to tak krátké. "Můžu se s vámi vyfotit ve vašem obleku? ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Dost zklamání. Seriál asi tak dvakrát delší, než by měl být (proč má každá epizoda skoro hodinu?). Všechny zajímavé scény a postavy jsou vyvážené nudným balastem a plochými charaktery. Je sice hezký, že chtěj ukázat běžnej život hrdinů, ale sledovat vždycky půl epizody, jak Falcon opravuje loď, to fakt ne (je dobrej důvod, proč se tohle jinak běžně přeskakuje). Falcon jako takovej mi už dost vadí, může za to hlavně jeho představitel, kterýho už od dob druhýho Kapitána považuju za miscast a kterej pohřbil i Altered Carbon. To poselství na konci mi tam přišlo naroubovaný vyloženě na sílu - nevadí mi, že tam je, ale ten způsob, jak ho tam dali. Jeho humor vážně není vtipnej a nějaká "chemie" mezi ním a Buckym se objeví až tak epizodu před koncem. Buckyho oproti Falconovi víc upozadili, klidně mu mohli dát prostoru víc, jako postava je určitě zajímavější. Vlastně kdyby tam nebyl, nic by se nezměnilo, což je dost smutný vzhledem k tomu, že je v názvu seriálu. Potěšil samozřejmě Zemo, i když jeho potenciál byl podobně jako u Buckyho zahozen. Škoda, že nebyl hlavní záporák, Flag Smashers byli dost bída a Karli je totálně nezajímavá, skoro až otravná. Za nejlepší postavu seriálu považuju Johna Walkera, ten měl fakt nejlíp napsanou dějovou linku a jeho ztvárnění bylo taky kvalitní. Rozhodně bych chtěla vidět film radši s ním než s Falconem jako Capem, který už ohlásili (ach jo). Potěšila i Praha, která sice suplovala Rigu, ale když jsem se při sledování nudila, tak jsem aspoň mohla chytat zapomenuté české nápisy. Akce, když už nějaká byla (což nebylo moc často), tak se na ni dobře koukalo a je jen dobře, že soundtrack pokračuje v tradici filmů s Kapitánem. Celkově zatím z těhle projektů pro Disney+ nejslabší seriál. 5/10 ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Super akční film na pokračování. První díl mě tolik nechytl, ale od druhého už se to pořádně rozjede. Nejvíc asi okouzlí padouch Baron Zemo, který je zábavně napsaný a dobře zahraný, ale i jiné postavy mají co říct. Je opět paráda, jak se seriál inspiruje komiksy, často i v různých detailech, a povedlo se mu věrohodně převést do MCU tu jakousi legendu o Captainu Americovi. Možná až moc, protože se pak na internetu objevuje hromada mimoňů, co vše kolem toho, kdo bude nový Captain America, moc prožívají a jsou schopni i obtěžovat herce... Každopádně seriál má promyšlený scénář a překvapivě se otírá o různá nelehká témata. Kromě pěkně pojaté problematiky rasismu (opět z komiksů výborně vytažený "černý" Captain America) tu je především originální paralela na problematiku přistěhovalců - zde jsou "migranty" ti, kteří byli přijati z jiných zemí během "blipu", který vymazal půlku populace, jenže když se zase lidé zázračně vrátili, tak jsou vyháněni pryč. Což se jim nelíbí a stávají se teroristy. Ačkoliv je to jedno z hlavních témat seriálu, tak bych řekl, že to není komunikováno tak napřímo, což může být někdy matoucí, ale zase je docela fajn, že vám nikdo nekřičí do obličeje své názory a spíš můžete ty věci v seriálu sami hledat. Každopádně průšvih pro mě byly dvě postavy, Sharon Carterová a hlavní teroristka Carli. Obě dvě se snaží neúspěšně dělat drsňačky a bylo pro mě někdy dost otravné je sledovat... Celkově však výborný seriál Marvelu, který rozhodně předčil moje očekávání. (8/10) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Akce není všechno. Za prachbídný příběh přepsaný z bioteroristické hrozby na neCovid pobíhání na po Praze (v té čističce jsem byl kdysi se školou na exkurzi) jsem ještě ochoten přivřít oko, ale za diletantskou režii už ne. Často jsem nechápal propojení scén, to kde se kdo nachází a proč dělají to co dělají. Mackie se že sympatického Falcona transformuje v nesympatického mravokárce a bohužel ho tvůrci mění příliš rychle a někde mezi dvěma posledními díly. Mnohem zajímavější je tak zrod US Agenta. Buckyho přeměna v klaďáka se točí okolo jednoho dědy a notesu přeškrtaných jmen. Z výborného Zema z filmu je zase komiksová karikatura. Lepší scenáristy, lepší režiséry. Kluci na akční scény, herci a trikaři to sami nezvládnou. P.S: GRC je hodně blbá zkratka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

O mnoho slabší, než WandaVision. Klasičtější, bez výraznějšího nápadu. Se solidní digitální akcí a s herci, kteří jak přijdou, tak odejdou. Jestli WandaVision z vedlejší postavy dokázala svým seriálem udělat postavu v hlavním centru dění, tak Falcon a Winter Soldier si tady tak prochází po světě spolu s novým Kapitánem Amerikou a já na to tak bezhlesně čuměl a nic to se mnou nedělalo. Co jsem se opravdu těšil, tak na záběry z Prahy. Těch jsem se ale nakonec dočkal poskrovnu a nic, co by vysloveně překvapilo. Superhrdinský průměr s hlavními hrdiny, které si Daniel Brühl s přehledem strčil do kapsy, a který nic navíc nepřinese. Pravověrní by ale vzhledem k mnohým komiksovým narážkám mohli i přesto být spokojení. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • Karli Morgenthau (Erin Kellyman) je reprodukcí postavy Karla Morgenthaua (Flag-Smashera), který se poprvé objevil v sešitu „Captain America #312“. (Kubaaa97)
  • Natáčení seriálu provázely velké problémy. Většina se sice natáčela v americké Atlantě. Ovšem na začátku roku 2020 bylo nejprve zrušeno natáčení v Portoriku, které zasáhla zemětřesení o síle 6,4. Následně se v březnu 2020 mělo natáčeno v Praze, ale i zde se natáčení zrušilo kvůli rostoucí epidemii koronaviru. (hansel97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama