Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Už je to rok, co Avengers zachránili svět a všichni lidé se vrátili, ale bolest z minulosti jen tak nezmizí. S tou se nyní potlouká Clint Barton (Jeremy Renner). Po ztrátě Nataši se snaží na vše zapomenout, ale ona minulost ho dostihne, když se bude muset postavit svým bývalým nepřátelům jako Ronin. To musí vyřešit včas, protože slíbil rodině, že se vrátí na Vánoce domů. Do toho všeho se ale zaplete mladá dívka Kate Bishop (Hailee Steinfeld), která chce pomáhat lidem a chránit město také, protože je jeho velká obdivovatelka. Clint a Kate proto spojí síly, protože nepřítel je větší, než se zdá. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Akcia a humor fungujú, chémia medzi hlavným duom baví, pôsobí prirodzene a som rád že sa tu pracuje aj s Clintovou minulosťou, traumami z obdobia keď bol Roninom a celkovo odkazy na Avengers potešili. Do toho pridajte zasneženú idylku, uvoľnené tempo, nenáročnú zápletku a máte oddychovku jak vyšitú. Mam ale aj jednu citeľnú výtku. Záporný tím. To akože títo mafiáni v teplákoch majú byť reálna hrozba? Postavám ide v jednej scéne o život a v ďalšej si stíhajú oddýchnuť, dať si pizzu, ozdobiť stromček a vyvenčiť psa po ulici kde ich môžu kľudne odchytiť zabijaci. Echo je (ani neviem nájsť správny výraz) anticharizmatická, nezaujímavá, no proste všetko len nie razantná postava s rešpektom. Kingpin a Yelena potešili ale neprekvapili, uzavriem to ale pozitívne. Hawkeye je zatiaľ najzábavnejši Marvel seriál, buddy komédia aj umiernený akčňák. V rámci komiksoviek by som ho dokonca zaradil k výnimočným a aj keď má nedostatky ja som sa nechal oblbnúť. Užíval som si prízemnosť a tešil sa z maličkostí. No a určite by som si pozrel s radosťou hocičo kde bude Hailee Steinfield. Tá mi prirástla k srdcu. 7/10 ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal příběhově, něco úplně jiného. Ovšem i tak mě Hawkeye dost bavil. Kate Bishop jsem vůbec neznal a musím říct, že mě ta postava bavila a i herečka mi na ní sedla. Absolutně jsem se posadil na prdel, za vrácení Kingpina. Což je vlastně i oficiální propojení netflix seriálů s MCU.(tak kde je sakra ten Punisher):D ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení a to po všech stránkách. Hawkeye je odlehčený, akční a vtipný a vánoční atmosféra tomu jen svědčí. Clint s Kate mají neuvěřitelnou chemii a Hailee je krásná a do mcu a její role maximálně sedne. Dokonce i Yelena je tu lepší než v Black Widow. No a Fisk, to je prostě Fisk. Za mě výborné a nejlepší minisérie roku. Spokojenost. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ze všech letošních seriálových výplodů Marvelu pod oficiální záštitou Disney+ a možností propojení s filmovým MCU jsem od Hawkeye očekával nejméně, jeho vánoční look v traileru mě spíše iritoval než lákal. Zároveň jsem ale věděl dostatečně dopředu přítomnost Florence Pugh a už jen kvůli ní jsem musel zakusit. A udělal jsem sakra dobře. Jeremy Renner je ve své nejslavnější roli jistotkou, kdo ale extrémně překvapil, je Hailee Steinfeld. Takhle svěží vítr Marvel přesně potřebuje a doufám, že se s ní počítá do budoucna i na filmovém poli. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Hawkeye má jediný problém. Musí navazovat na tupou potitulkovou scénu z Black Widow. Nebo to snad nikomu nedochází, že by se celý svět dozvěděl o tom, jak se Nat obětovala? Ale budiž, za hloupost sólovky Black Widow jsem strhával body už přímo u ní. Můžu tak říct, že si nejsem vůbec jistý, jestli pro mě byl letos lepší Loki nebo Hawkeye. Oba seriály byly skvělé, jen každý jinak. Uznávám, že tady za to může i vánoční atmosféra, která dává vyniknout emocím, ale nejednou jsem dostal nádherně funkční scény založené na přátelství a lásce, které mě prostě chytly za srdce. Tak, jak na mě nefungovalo finále Wandy, tady jsem si ho i přes notnou míru nadsázky náramně užil. Chemie Rennera a Steinfeld je navíc dokonalá a já si věřím, že Hailee bude v bude v budoucnu jedním z největších tahounů nové generace Avengers. Pokud se navíc dostane do pravidelné kooperace s Yelenou (aneb aspoň něco pozitivního z Black Widow), pak bude má spokojenost ještě větší. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (79)

  • Hailee Steinfeld se svěřila, jak vnímá svou roli Kate Bishop: „Je to postava plná energie a života. Idealizovala si Hawkeye jako hrdinu, který pomáhá lidem a využívá toho, co dokáže fyzicky, ke konání dobra. I ona chce být taková, chce být tímto zdrojem světla v lidských životech, chce vidět lidi usmívat se a pomáhat jim. Stejně jako Clint je velmi rodinně založená a hodně jí záleží na lidech kolem sebe. Když potká Hawkeye, skončí v divoké jízdě plné zločinného spiknutí se člověkem, kterému velmi fandí, a dynamika mezi nimi se vyvine v partnerství, ať už je ochoten to přijmout, nebo ne.“ (Azurovydrak)
  • Hlavní postavou je Clinton Francis Barton, kterého můžeme znát pod různými názvy jako Hawkeye, Goliath, Ronin či Golden Archer. Komiksovou premiéru měl v „Tales of Suspense #57“ z roku 1964 od Stana Lee a Don Hecka. Jedná se o špičkového ostrostřelce (luk, kuš či jiné střelné zbraně), taktika a ovládá různá bojová umění. V „Avengers #63“ (z dubna 1969) využíval i Pymovy částice, a tak byl znám jako Goliath. Patří mezi velice oblíbené postavy, což potvrdilo i 44. místo v IGN's Top 100 Comic Book Heroes list. (3T)
  • Psa Luckyho vymysleli autoři Matt Fraction a David Aja a poprvé se objevil v sešitu „Hawkeye (Vol. 4) #1“ z roku 2012. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Reklama

Reklama