Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ruskem na počátku 20. století otřásají sociální bouře, ale car Mikuláš II. se vzpírá změnám. Zažehne tak jiskru revoluce a konec dynastie je na dohled. (Netflix)

Recenze (25)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Ze začátku by se mohlo zdát, že za všechno může Mikuláš, který je blbý jako troky. Ale je to ke konci trošku složitější. Opravdu může sled špatných rozhodnutí jednoho monarchy za vznik Sovětského svazu? Franz Josef I byl prakticky osvícený vládce (kterému do toho nekecala manželka) a stejně se mu to rozpadlo. Nevím, jestli je hraný dokument horší než klasický dokument. Je mi jasné, že tam bude plno faktických chyb. Nicméně oceňuji kostýmy a snahu o vzdělání vrstev, kteří by klasický dokument odsoudili jako televizní nudu. ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že mě náhlý skok k "dokumentární" části v prvním díle trošku vylekal. Nakonec jsem asi za tyto komentáře byla ráda. Bylo tak vysvětleno zkráceně to, co by se muselo dlouho vysvětlovat přímo v hrané části - což by seriál prodloužilo, a to by mu (minimálně s tímto rozpočtem, obsazením, režií atd.) ublížilo. Takže (na tento polo-docu formát) se mi to líbilo. A něco nového jsem se i dozvěděla. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Standardní výpravný dokument Netflixu s ratingem 16+ díky násilí a sexu, ikdyž to není až tak drama, ale dalším znakem je letem světem povrchnost informací, ale v poutavém balení. Poslední car, Rasputin, Bolševici, první světová válka ,,, informativně základní přehled, ovšem poslední díl je nejpodrobnější dokument na téma posledních dní zajaté carské rodiny. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kombinácia dokumentu a hraného “seriálu” o človeku, ktorý hneď od samého počiatku tušil, že nebude dobrým vládcom, a to sa aj vďaka jeho nekompetentným rozhodnutiam, do poslednej bodky - potvrdilo. No a Ja musím dodať, že pád ruskej aristokracie, bol zrejme absolútne nevyhnutný, i keď tak drastickým spôsobom, to bolo ďaleko za hranou únosnosti. Na strane druhej, nevážili si ľudí, niet sa čo čudovať, že sa tak radikálne obrátili proti nim. Každopádne, história sa opakuje. Rusy budú mať “nového cára”, ktorému čoskoro odklepnú doživotnú imunitu. A to si povedzme narovinu, je čistý “stredovek” a návrat do hlbokého totalizmu. Smutné .. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Vizuálna pomôcka pre hodiny dejepisu. Hrozná pripomienka, ako totálna neschopnosť jedného vladára vytvorila ideálne podmienky pre rakovinu zvanú boľševizmus. Aj napriek tej jeho neschopnosti a ešte horšej manželke Alexandre, ktorú by som popravil už v druhej časti, je seriál/dokument urobený tak, že nakoniec mi bolo tých detí ľúto. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama