Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Tohle i Jistě, pane ministře by měli pouštět před našimi současnými zprávami, aby bylo ještě lépe vidět, že to, co si v Anglii vymysleli v 70. a 80. letech jako komedii, aplikují naši politici v praxi, a to napříč politickým spektrem:-( Aktualizace 19/6/2012: Tak to, co se u nás ve skutečnosti děje, by scénáristi ani politici v Anglii teda nevymysleli ani pod drogama! ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ať žijí všichni byrokraté, kteřížto jediní jsou skutečnými vládci naší planety a jejichž úkolem je na správnou cestu usměrnit všechny ty tupé politiky, co se do všeho jen pletou a odváží se mít nedejbože i nějaké ty ideály. The Best of Britcom tady s nezměněnou razancí podruhé útočí na vaše naivní představy o tom, co že je to vlastně ta politika. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Britskí poslanci zvolili tento seriál za svoj najobľúbenejší. Avšak ihneď si uvedomili, že toto rozhodnutie je pomerne odvážne. Nasledovalo teda vyhlásenie, že seriál je síce veľmi populárny, ale v závislosti na stále sa meniacej situácii v TV svete sa musia prikloniť k tomu, že obľúbenosť je vec nemerateľná, a teda akékoľvek uvažovanie týmto smerom by bolo len zbytočnou špekuláciou, ktorej výsledkom by nebolo nič iné, než len vyjadrenie názoru konkrétnej skupiny. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Pokračování absolutní klasiky žánru, kterou v podstatě vytvořila první série, je opět neuvěřitelně suché, vtipné, sarkastické a vychytané. Nigel Hawthorne je pro mě hlavním hrdinou obou sérií, a lze jen strašně litovat předčasné smrti Paula Eddingtona, protože tento seriál by zcela jistě unesl ještě jedno pokračování. Nadčasovost příhod z vrcholných pater britské (a evropské) politiky je až mrazivá. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak už to bývá, že nejneschopnější (tj. nejméně nebezpeční) bývají povýšeni. Potkalo to i ministra Hackera a jeho tajemníka s formulářovým fetišismem sira Humprhreyho. Druhá série je už mnohem nabroušenější a není divu. Pravicové krutovládě Margaret Thatcherové se podařilo postupně téměř vymýtit audiovizuální kulturu a scénárista si z její hlavy udělal terč. Dobře jí tak, babě. ;-) 90 % ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)
  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama