Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (837)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo před patnácti lety řekl, že tohle vznikne jako mainstreamový film pro masy, budu se divit a budu nadšený. Jenže Marvel nás pomalu vaří jak žáby několika desítkami filmů a už mi to prostě nestačí. Aby to stálo za to, muselo by to dělat věci, jaké blockbuster nikdy dělat nebude. Už holt potřebuju, aby tahle etapa skončila a našlo se něco nového. Mnohovesmír má pár vizuálních nápadů, párkrát udělá něco, co bych nečekal, ale od Sama Raimiho jsem asi čekal trochu víc - všechno to jsou jen pozlátka nalepená na zas ten samý film. Vlastně nevím, co jsem čekal. Líbilo se mi cheezy odhodlání budovat velké melodramatické motivy a pronjášet velká poselství - hezky v ranku Raimiho Spider-Mana.  Pokud něco, měl tomu být ten film nakloněný víc. Wanda jako záporák je asi největší klad. Ale není to dost. Uvidíme, jestli mě z letargie vytrhne Thor - to je poslední naděje, protože Waititiho mám hodně rád. A pak už se komiksy můžou zrušit, děkuju pěkně. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ze sympatické Wandy se stala obludně nesnesitelná kráva s laktační psychózou, přičemž ani nepotřebuje vlastní fakany. Nerozpakuje se proto začít dělat bububu a rozjet mrdník napříč multivesmírem, aby se nakonec nechala pohladit po tvářičce a odešla do hajan. Do toho nějaké ty kejkle čarodějů, kteří po sobě tradičně mrskají efekty všeho druhu a pronášejí nahodilé vtípky. Problém vězí především v tom, že je Strange definitivně už jen prachsprostou atrakcí z Disneylandu - a na žádné atrakci nechcete být dvě hodiny v kuse. Dvě hodiny rutinního víření baráčků, jejich trosek, světýlek z rukou čarodějů a občasných tuctových příšerek. Pořád dokola a nic víc. Už před polovinou začíná být film nudný a půl hodiny před koncem neskutečně otravný. Nechápu to - obří rozpočet, Raimi na režisérském křesle, potenciál mnohovesmíru a stejně nikdo neprojevil snahu o trošku barvitější fantazii a vyprávění. Rodinné momentky na zabití. Nejlepší scéna z celého filmu je potitulkový vtípek Bruce Campbella. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange v mnohovesmíru trapností. Chápu nadšení z toho, že MARVEL zkouší žánrově nové vody. I chvalozpěvy na to, že jde o poměrně autorský film, z kterého je ta Raimiho ruka cítit celou dobu. Ale co to líné vyprávění? Dialogy, u kterých mi bylo líto, že je pronáší tahle banda postav? A ta dějová linka s Wandou? To si po WandaVision nezasloužila. Udělat z ní jen naštvanou čarodějnici s kruhama pod očima, která chodí, lítá nebo mává rukama, aby za odměnu dostala dvě emotivní scény v závěru je celkem tristní. Zajímavá reakce na DC a jeho The Suicide Squad. Pro mě bohužel v podobně stupidní kvalitě. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak byla jednička osobitá ve vykreslení toho, co svět Doctora Strange obnáší, dvojka na podobné laskominy v podstatě rezignuje. Až na vzácné momenty je to nečekaně zaměnitelná marvelovka (celý úvodní souboj v chrámu je hrozná zívačka), která kdyby neměla Raimiho na režijní stoličce, tak nemá vůbec nic. Jestli je chvílemi tahle generická epizoda MCU něčím zajímavá, je to Raimiho filmařským rukopisem (divoké kamerové nájezdy, hororové ladění scén). Vinou slabého scénáře, který se v konceptu alternativních vesmírů dokope akorát k "jinde se za jídlo neplatí", to ale nestačí na víc než na průměrný díl nekonečného komiksového seriálu. 50 % ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Spousta akce, vizuálních efektů ale i tak se jim podařilo mě uspat. Ještě, že vedle mě seděl potomek a ne cizí marvelovec, kterému bych slintala na rameno! Někde jsem četla, že tomu předcházel nějaký seriál, který u nás neběžel, no asi jo, pač jsem netušila, jak se z Vendulky stala běsnící harpie s outěškem! Také konečně někdo chápe, jak je hudba důležitá a dokonce s ní dokážeš umlátit protivníka! Harfa je ze všech nástrojů ta nejsmrtelnější! Bacha jo! Ještě, že na ni neumím. Rozesmálo mě obsazení jistého invalidy s nadpřirozenými schopnostmi, u kterého jsem zvědavá, ve kterém filmu se zas objeví živý, opět překonávající svou vlastní smrt. Film se nás snaží rozdrtit nabouchanými účinnými triky, ale chyběl mi tam zasrdcesebraný příběh. Je to takový rychle do světa poslaný výrobek něčeho nedotaženého. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Paralelní svět v multiversu, ve kterém se vyskytuje verze Iluminátů z tohoto filmu, je Země-838. (Frca)
  • Keď Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) rozprával svojmu zlému ja o utopení svojej sestry, je pre režiséra Sama Raimiho tragickou pravdou; mal staršieho brata Sandera, ktorý zomrel vo veku 15 rokov, keď sa nešťastne utopil. Raimi povedal, že to bol jeho brat, ktorý ho prvýkrát zoznámil s komiksom "Spider-Man". (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama