Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (837)

HAL 

všechny recenze uživatele

Marvel záměrně co nejvíc parodovaný, zato k Evil Dead sérii se přiznává velká láska. A ke Scarlet Witch se konečně chovají jako k sociopatické svini jakou vždycky byla. Sice nový sidekick Doctora je tu úplně zbytečná postava, jen chodící MacGuffin, příběh celkově není moc zajímavý, a digibordel je nudně otravný, ale i tak, na poměry Marvelu dost fajn a zábavnější film než jednička. Rozhodně to nejlepší co v současné MCU fázi vzniklo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to takové... No... Obyčejné.  Zápletka sice fajn, ačkoliv kdybych viděl seriál WandaVision, našel bych si k ní cestu rychleji a nemusel čekat, až mi film aspoň trochu vysvětlí / vyspoileruje, oč vlastně jde. Ale největší problém to nezakryje. Většina nového Doctora Strange na mě totiž působila jen "jako". Novou mladou postavu se nepodařilo úplně dobře představit, prostě tam najednou byla a všechno se začalo točit kolem ní. Strange a Wong mají schopnosti spíš jako Green Lanternové než jako ti mystici z prvního filmu, taková ta polobéčková atmosféra, kterou měl Sam Raimi už ve svých Spider-Manech, Strangeovi podle mě také nesluší, co chvíli se něco stane jen proto, že někomu přišlo jako dobrý nápad, aby se to stalo, ale moc to nedává smysl... A horor, který občas opravdu zavládne, zase - bohužel - vyvažují ne moc dobré vtipy. No a pak je tu ten mnohovesmír, od kterého jsem si tolik sliboval, ale který nakonec vlastně skoro není využitý! Postavy můžou teoreticky skákat z jednoho světa do druhého, ale přitom většinu filmu stráví ve dvou, přičemž ten, v němž se konají očekávaná camea (která ale také nejsou žádné terno), je docela nudný a odlišuje se hlavně tím, že se v něm přechází na červenou. Třeba Avengers: Engame využili cestování časem stokrát nápaditěji. Škoda. Pár dní před kinem jsem se podíval na Strangeův první film a líbil se mi mnohem více.______P.S. Ani ten Danny Elfman se bůhvíjak nevytáhl, protože sice používá Giacchinův super motiv, ale jeho vlastní hudba není nijak zajímavá._____P.P.S. Myslím, že Strange nemá moc co závidět sólovce Black Widow a určitě není horší než nedávný Morbius, tak jsem docela zvědav, jak se s tím kritici popasují :) ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tleskám tomu géniovi, který Raimimu proškrtal 40 minut filmu a donutil ho dělat reshooty. Úvod je díky tomu nekoukatelný a zbytek filmu se taky nepřekvapivě hroutí kvůli nedostatku informací a výstavby děje. Nahoru to tahá hlavně epická Wanda (která sice přepne zbytečně rychle, ale stále to funguje) a sekvence s hororovým nádechem. Jsem v pokušení dát 2*, ale Raimi si nezaslouží být svržen do stejného bláta jako Venom a Morbius. Jestli něco chci vidět, pak je to určitě původní (nezbabraná) verze... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ze sympatické Wandy se stala obludně nesnesitelná kráva s laktační psychózou, přičemž ani nepotřebuje vlastní fakany. Nerozpakuje se proto začít dělat bububu a rozjet mrdník napříč multivesmírem, aby se nakonec nechala pohladit po tvářičce a odešla do hajan. Do toho nějaké ty kejkle čarodějů, kteří po sobě tradičně mrskají efekty všeho druhu a pronášejí nahodilé vtípky. Problém vězí především v tom, že je Strange definitivně už jen prachsprostou atrakcí z Disneylandu - a na žádné atrakci nechcete být dvě hodiny v kuse. Dvě hodiny rutinního víření baráčků, jejich trosek, světýlek z rukou čarodějů a občasných tuctových příšerek. Pořád dokola a nic víc. Už před polovinou začíná být film nudný a půl hodiny před koncem neskutečně otravný. Nechápu to - obří rozpočet, Raimi na režisérském křesle, potenciál mnohovesmíru a stejně nikdo neprojevil snahu o trošku barvitější fantazii a vyprávění. Rodinné momentky na zabití. Nejlepší scéna z celého filmu je potitulkový vtípek Bruce Campbella. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejupřímnějších Marvelovek ever a guilty pleasure roku. Pro Strange mám z nějakého důvodu ohromnou slabost a ve spojení s Raimiho evildead-lvl srandičkama to na mě i přes svojí roztomilou stupiditu působilo naprosto neodolatelně. První Marvelovka od prvního Strange, na kterou bych se klíďo podíval znova. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Jeden plagát zobrazuje sochy tigra s krídlami a ženskej bohyne. Títo sú známi ako Hoggoth a Oshtur, ktorí v Marvel Comics spolu s Agamottom tvoria trojicu bohov mágie známych ako Vishanti. (Pat.Ko)
  • Na bundě Americy Chavez (Xochitl Gomez) si můžeme všimnout pár doplňků – nápis „Amor es amor“ indikující její latinskoamerický původ a „pride flag“ symbolizující LGBTQ+ komunitu. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama