Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (835)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já jsem notně spokojen! Upřímně, přesně něco takového jsem čekal a pokud je někdo, kdo si myslí, že by v každé další marvelovce mělo docházet k posunům a dramatičnostem, co ovlivní celý filmový vesmír na věčné časy, tak... To se prostě nestane a já jsem rád. Tohle je  jednoduše sakra dobrá horrorová komiksárna, která svoje pg13 věkové omezení ždímá naplno a samozřejmě, že se tu nedějí vyložené děshrůzné temnosti, pořád je tu dost scén, které dokáží navodit když už ne strach, tak alespoň jeho auru. Je to prostě hraní na písečku, které dokonale využívá rozpočet, herce i motivace (ačkoliv dost pomáhá vidět WandaVision).  Narozdíl od mnohých jsem od tohohle filmu nečekal nemožné a jsem za to naštěstí rád a po dlooooouhé době je to Marvelovka, kterou jsem viděl krátce po sobě dvakrát, což se mi stává dost výjimečně a jsem nadšen jako vačice, které nejen že nebyla přejeta náklaďákem, ale ještě ji vačičáčí lid zvolil držitelkou hodnosti Zlatého ocásku. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tleskám tomu géniovi, který Raimimu proškrtal 40 minut filmu a donutil ho dělat reshooty. Úvod je díky tomu nekoukatelný a zbytek filmu se taky nepřekvapivě hroutí kvůli nedostatku informací a výstavby děje. Nahoru to tahá hlavně epická Wanda (která sice přepne zbytečně rychle, ale stále to funguje) a sekvence s hororovým nádechem. Jsem v pokušení dát 2*, ale Raimi si nezaslouží být svržen do stejného bláta jako Venom a Morbius. Jestli něco chci vidět, pak je to určitě původní (nezbabraná) verze... ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou výraznější marvelovka, kterou jsem neměl problém dokoukat, a to pak především díky Raimimu, jehož styl a hororové kořeny jsou ve filmu hodně cítit (včetně přímých odkazů na jeho Evil Dead atd.). Příběhově to není nijak extra objevné a spousta věcí se odbyde dost rychle, samotná vyprávěcí struktura je ale hezky vypilovaná a film nestačí ani na chvilku nudit. Druhý Strange je jasným důkazem, že jestli mají mít do budoucna marvelovky ještě nějaký ten kulturní smysl, měli by je točit režiséři s výraznějším rukopisem a ne jen poslušní řemeslníci, kteří pouze realizují už pevně dané vfx previzualizace. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

MUDr. Divný v mnohovesmíru invenční nouze a bolševické inkluzní propagandy je jen dalším ubohým sériovým prefabrikátem Mrvelu a plytkým, satanopustým a už nejmíň tisíckrát recyklovaným digitálním mrdníkem, natočeným výhradně za účelem ještě větší debilizace už tak debilních juvenilů a ždímání peněz na lupeny z jejich lhostejných rodičů. S jakýmikoliv alespoň snahami o nápad či originalitu zjevně došli také neporazitelní kosmičtí leporeloanihilátoři a furtdokolové digitální vesmírné bubuhlavy, tudíž v tom přitroublém hnědém tratolišti zbuznělých mentorských supergejů zbyla už jen jediná možnost dalšího vykrmování kokotporátního prasátka, a sice nechat všechny ty hrdinné Assvendžry koksovat se mezi sebou. A tak ten náš doktor asimilačních věd a jeho multikulti komando sdružených barev Benettonu tentokrát zachraňuje v multimoulinexu hodně omezených fantazií a hladce integrovaných burkonošek do křesťanských kostelů krajně nesympatickou hispánskou pičinku, kterou si ve vesmíru přirozeného růžového štěstí a LGBT+DDPPP harmonie vylízaly dvě maminky, čínská a bangladéšská, před laktační psychózou militantně feministické Wandy – rudé čarodějnice. Ale pozor, někdejší svěží hororový talent, nynější zatuchlý kokotporátní zaprodanec - Rejmič, si asi machisticky v kleče dupnul, a tak mu soudruzi povolili rychlý švenk na dvě ohořelé kostry a jeden náznak poctivě přeříznuté kapitánky Aneurysma, čímž to přeqapivě získalo krutohustě masakrózní přístupnost PG8 (Pederast Guidance) a ty nejlepší kousky tentokrát mohou na kino zapomenout! ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Dr. Strange, to byla kdysi moje láska na první pohled. Schopnosti, kterými vybavili tvůrci tohoto hrdinu otevřely vesmír, co jeden vesmír, nekonečně mnoho vesmírů nekonečných možností. Všechno to ohýbání reality, zrcadlení reality, cestování v čase a prostoru, to mě prostě neskutečně okouzlilo. První díl z roku 2016 byl prostě super. To byl tehdy i ten náš vesmír docela v pořádku. Hollywood neměl potřebu cpát do každého filmu transky ani homosexuální páry, které mají děti. Záporáci byli tehdy ještě záporní a nosilo se tehdy, že záporáka je třeba zabít a zničit. Za tu dobu se hodně změnilo. Na tvorbě Marvelu se to podepsalo extrémně. Hlavně v posledních asi 2 letech. Co do toho začal kafrat Disney, tak šlo všechno úplně do prdele. Dnešní Marvel ovládli definitivně fanatičtí sluníčkáři. Všude je plno transek, gayů a lesbiček a jejich percentuální zastoupení ve filmech absolutně nekoresponduje jejich zastoupení ve společnosti. Záporáci už dávno nejsou záporní. Jsou to vlastně hodní dobráci od kosti, kteří jen sešli z cesty a už je není třeba zabít a zničit, nýbrž napravit a nasměrovat na správný sluníčkový směr. V závěru už vždy schází se jen chytit za ruce kolem táboráku a zazpívat si Kumbaya. Tento snímek je opravdu odpornou tendenční agitkou. Je nesnesitelně nudný, zdlouhavý, uspávající a rozhodně má jednoho z nejubožejších "záporáků" jakého jsem kdy napřič všemi filmy viděl. Ta malá mexikánská píča je tak strašně špatně a nezajímavě napsaná postava, že nudnější jen těžko na světě pohledat. Extrémní a extrémistická píčovina. Na jeden zátah bych ho rozhodně nedal. Akce se smrštila na to, že tam skáčou všelijací dementi a střílejí po sobě barevně rozlišené paprsky.  [8 %] ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Elizabeth Olsen se svěřila v rozhovoru pro Harper's Bazaar, že na filmu si nejvíce užila posun ve Wandině osobnosti, především v nabytí sebevědomí. Poprvé má Wanda jasno v tom, co chce a nemá potřeba se za to omlouvat. (Kubaaa97)
  • Když Wong (Benedict Wong) prozrazuje Wandě (Elizabeth Olsen), že Darkhold je jen opisem a kletby najde na hoře Wundagor, říká jí, že se z hory nikdo nikdy nevrátil živý. Pokud však existuje opis, tak ho někdo musel udělat a dostat se s ním živý pryč z hory. (Monyyyyyy)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama