Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

To jsem z toho jelen...... Takový bláznivější upgrade/soft-reboot prvního 'Evil Dead', který je sice zábavnější, grotesknější a ztřeštěnější než svůj předchůdce, ale výrazně postrádá jak moment překvapení, tak nápaditej gorefest jak z jedničky. Milovníci švankmajerovsky surrealistickýho bizáru si však přijdou na své. Bruce Campbell je groovy, Sam Raimi je mešuge. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

I když si na tomto serveru oba dva filmy drží 81 %, tak často jsem slýchával, že dvojka je ještě lepší (a větší) nářez než jednička. No, nevím, jestli lepší, ale rozhodně je to ulítlejší než jednička. Zároveň mi přišlo, jako by se Raimi najednou bál - některé scény jsou ukázány jenom ve stínu či z poloviny (takže, když si Ash odřezává ruku, vidíme, jak na něj cáká krev, ale onu "operaci" nevidíme). A to mi tak trochu vadilo, čekal jsem nářez, čekal jsem hodně všemožných tekutin, čekal jsem, že po dokonalé jedničce přijde i stejně dokonalý druhý díl, čekal jsem od tohohle filmu zkrátka moc. Neříkám, že film je nějak extra špatný, 80 % dám bez mrknutí, ale co se mě týče, tenhle díl není, opakuju, NENÍ lepší než první díl. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nech mi odpustia všetci fanúšikovia klasiky, ale na mňa tento snímok, v dnešnej dobe pôsobil miestami až trápne. Ešteže k titulu dodali žáner komédia. O vyvolaní pocitu strachu nemôže byť ani reč. Snáď jedine "gore" mi sem-tam pripomenulo, že predsa len ide o horor. Chcelo by to remake v ktorom by sa tá "sranda" odbúrala - 50%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $5,923,044Tržby Celosvetovo $13,000,000║ Vrchol samoúčelnosti, nič zvrhlejšie som asi nevidel, dej nestojí za reč, je to len dokonalé vybláznenie zvrhlých chúťok na chate, kde zaujmú jednoduché ale účelové triky, niektoré nehorázne uletené scénky a hlavne masky, taký poloamatérsky produkt ktorý neurazí. /60%/ ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Věžák. Poslední patro. Venku je tma a silné poryvy větru narážejí do oken. Neustávající hukot je nesnesitelný. Jsem sama. Stojím uprostřed obýváku a v ruce držím ošoupanou véháesku. Upřeně sleduji přehrávač. Vím, že bych neměla, ale ten pocit, který se pokaždé dostaví je nepopsatelný. Vsunuji kazetu. Film začíná celkem nevinně. Vím co přijde. Jako už tolikrát ucítím lehké šimrání kolem žaludku a mé tělo prostoupí příjemné chvění. Je tma a jsem sama. Jen venku za okny vítr bez ustání hučí. Ovšem teď to nevnímám. … Někdo zvoní! ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Prvního rytíře, který vytasí meč na konci filmu, si zahrál režisér Sam Raimi. (Chatterer)
  • Přestože český distribuční název prvního dílu byl Lesní duch (1981), pokračování bylo pojmenováno Smrtelné zlo 2. (karlik4801)
  • Když Ash (Bruce Campbell) používá motorovou pilu bez jedné ruky přidává se plyn libovolně bez toho aby si pomáhal zdravou rukou, to je ale nemožné bez toho aby zmáčknul plyn. (dc125)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama