Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (414)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Herci dobří na všech frontách, ani Sheron mě nevadila. Ovšem western, kde si kaubojové místo whisky poroučí šampus a pivo ve skleněných půllitrech, sorry, to není western, ale variace na jakési moderní klišé. Navíc kotrmelce a dvoumetrové pády těch "vyvolených" co to koupily, to na mě vůbec neplatí, ba naopak. A když teď zjišťuji, že za tím stojí Raimi, tak o to je to horší. Je to velmi vlažné a v několika místech přestřelené. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Já v tomhle minidílku spatřuji hlavně černohumorné narážky na odkazy dob minulých. A pokaždé, když tuhle násilnou frašku z dob Divokého Západu vidím, obdivuji čím dál tím víc Raimiho režijní styl (který si značně pošramotil -pardon- dovařil až Spidermanem). No a také zásadní zlom v jeho kariéře, kdy už začal prstíky strkat do hollywoodské bezedné truhličky. Moc dobře mu to jde s herci, tedy spíš tím mám namysli výběr herců pro určité typy postav. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Western určenej hlavně na zábavu, kterej se nesmí brát moc vážně, aby člověku některý scény nepřišly trapně směšný, mimochodem aspirantů na ně je tady celkem dostatek, ale zároveň se to nesmí brát zase moc zlehka, aby to bylo aspoň trochu napínavý, což se mě osobně podařilo a já se tak celkem dobře bavil, i když Sharon sem tu pistolnici moc nežral, ale to zase vyvážil perfektní Hackman ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Znáte to, americké celebrity jezdí na měsíční dovolenou 12x ročně. A tak se stalo, že si několik těch našich amerických celebrit nezávisle na sobě řeklo, že tentokrát nepojedou na Seychely, ale na nějakou originálnější dovolenou. A tak se jich v jednom westernovém městečku několik sešlo. Měsíc chlastali, odpalovali petardy, stříleli slepými náboji a že měl Raimi u sebe náhodou kameru, něco málo natočil. Scénárista byl zrovna na Seychelách, takže se nemýlíte, za scénář vážně honorář nikdo nedostal. A pokud se vám zdá, že se ve filmu nic neděje, pak máte rovněž pravdu - ano, nic se tu neděje. Jediný kdo neměl dovču, byly maskérky. Jinak by tu Sharon Stone nevypadala tak dobře (což je minimálně podivné na Divokém Západě). Jinak souhlasím s canakjou a flankerem.27, jak se ze ženský stane zabiják, je konec. A PS: Celou dobu jsem fandil Hackmanovi, ten jedinej na něco stál. Ještě jsem neviděl, že by chlap po koupi kulky udělal přemet směrem dozadu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak aj po rokoch to je katastrofa. Raimi tento western natočil ako takú tupú arénovku s bláznivými cirkusantmi a humorom jak zo Xeny, Herkula a ďalších jeho infantilných seriálov, ktoré v tej dobe produkoval. Lenže k tej vážnej zápletke o pomste sa tento komediálny prístup vôbec nehodí. Postavy sú len komické karikatúry na ktorých zaujme len hviezdne herecké obsadenie. Niektorí svoje postavy akotak utiahnu aspoň charizmou (Hackman, Crowe, DiCaprio) ostatní sú len trápni. Hlavne Sharon Stoneová pôsobí celý čas vystrašene, nevierohodne a keď v prestrelke vyhrá, tak vyzerá prekvapene. Drsniačku jej nikto neuverí. Scéna, v ktorej si ju zmýlia s kurvou, je trefná. Na viac ako na kurvu nemá. Prestrelky zaujmú akurát všetkými tými šialenými kamerovými nájazdmi a zoomovaním, ale keď nefungujú postavy, tak je to prd platné a žiadne napätie sa nekoná. Raimi to stále kazí tlačením za hranu (pištoľník po zásahu robí absurdné premety), aby docielil humor. Za niečo stojí až finále v ktorom Raimi všetko vyhodí do vzduchu. Škoda, že ho to nenapadlo oveľa skôr. Výsledkom je netradičný experiment, ale v žiadnom ohľade nie je funkčný. 4/10. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Snímek čelil potížím s nedostatkem westernových kostýmů z důvodu natáčení dalších 12 westernů v roce 1994. (TaNya_)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama