Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (933)

juta 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Nemůžu říct nic negativního. Snímek je to moc pěkný a pro mě, jako milovníka filmů, kde se děje něco s časem bylo tohle jako stvořené. Vtipná komedie, která ukazuje, že i nesmrtelnost nemusí být skvělá, ale zopakovat si jeden den na nějakém pěkném místě by nemuselo být tak špatný. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Když americká romantická komedie, která není úplně jednotvárná a dějově pitomá, "Na Hromnice o den více" bude jednou z hlavních kandidátek. Zajímavý nápad, naprůměrná atmosféra a především Bill Murray ve svůj průměr vysoce převyšující roli a ideálně romantická Andie MacDowell. Pro Jiřího K.: máte pravdu, co se týče psychologie postav i logiky děje, avšak na to bych si u romantické komedie většinou nestěžoval. Trochu kontroverznějších názorů není nicméně nikdy dost. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná nápaditá komedie, která ale na plný počet nemá. Její jedinou výhodou je totiž jen ten originální příběh a samozřejmě Bill Murray. Legrace samotná už je trošku mimo. U komedií je to prostě tak, že buď vám sednou naplno, nebo se prostě líbí a jsou sympatické. Na Hromnice o den více je přesně ten druhý případ. Když dám komedii pět hvězdiček tak počítám s tím, že se na ní příště zase podívám a vidím jí stále dokola a nepřestává mě bavit. Tady bych to asi úmyslně nevyhledával, ale sympatické to rozhodně bylo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Exkluzivně pojatá, kouzelně magická a inteligentně úsměvná komedie o jednom opravdu dlouhém dni, který trval nekonečně dlouho. Film hezky přesně ukazuje, jak se může člověk během (několika) dní změnit k lepšímu a poučit se ze svých chyb. To se stane Billu Murraymu. Něco hodně zvláštního. Každý den se vzbudí a každý den je stejný. Pořád dokola. Postupem času si v tomto "daru" najde svůj řád a naučí se v něm žít, prožívat ho pořád dokola. A zlepšovat se. V jedné chvíli na tom bude dost mizerně, lapen v časové smyčce a neustále se opakujících okamžiků, a tak si řekne, že to musí skončit, což se mu ovšem nepovede. Otázkou zůstává, proč se v této smyčce ocitl a co se musí stát, či co musí udělat, aby se vše zase vrátilo do těch správných kolejí? A chce to vůbec? Film je plný humorných momentů a dialogů. Excelentní je taktéž návaznost jednotlivých situací v průběhu času a Billova postupná perfektní orientace a nadvláda nad nimi. Snad malinkou výtku mám jen k tomu, že se mi nedostalo alespoň nějakého vysvětlení, proč ona časová smyčka vznikla a co způsobilo, že opět zanikla. I když, možná je to takto i lepší. Aby se divák sám zamyslel... ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Až po letech mi došlo, o jak výjimečný duchovní film se jedná. A také, kolik toho má společného s Caprovým Život je krásný. Na samém začátku si hlavní hrdina nikoho a ničeho neváží - a vlastně ani nikam pořádně nepatří. Jen se ocitne v městečku Punxsutawney, kde se film odehrává, už by chtěl být jinde. Nevidí, co má před očima. Neslyší, co mu nabízí sluch. Nakonec ale přeci jen najde domov tady a teď. "Tady budeme žít," říká své milované v samém závěru a my tušíme, že tohle je něco, oč v životě běží především; naučit se žít z místa, s druhými, plně a radostně. Jinak řečeno, mít kořeny. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (60)

  • Existuje niekoľko teórií o tom, koľko časových slučiek hlavný hrdina zažil, pričom najpravdepodobnejšia sa javí teória vychádzajúca z počtu opakovaní rovnakej úlohy, kým ju zvládne majstrovsky (napr. 1000 dní, kým sa naučí perfektne vypracovať sochu z ladu, počtu dní, kým zvládne perfektne naplánovať lúpež, atď.), počtu smrtí (7), počtu dní, kým si zapamätá detaily zo života obyvateľov Punxsutawney, s ktorými príde do kontaktu. Teória ďalej započítava minimálne 1000 dní, kým sa naučí každý detail o Rite (Andie MacDowell) a ďalších 1000 pokusov, kým sa Rita do neho zamiluje na prvý krát. Celkový počet dní, ktoré potom hrdina potreboval, aby pretrhol slučku, je 4576, čiže 12 rokov 6 mesiacov a 11 dní. Túto teóriu podporuje aj komentár režiséra Harolda Ramisa na DVD, ktorý povedal: "Uvedomil som si, že hrdina potreboval minimálne 10 rokov na to, aby sa vyvinul a zlomil slučku." (kubina28)
  • Po odvysílání filmu se ozvalo několik tvůrců, jež se dušovali, že příběh o opakování se jednoho dne byl jejich nápad a byl jim ukraden. Jednalo se konkrétně o autora sci-fi Richarda Lupoffa a Kena Grimwooda. (Alfréda)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama