Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době útoku na americkou ambasádu přijíždí do Hongkongu na dovolenou losangeleský detektiv James Carter. Jeho přítel, zdejší policejní inspektor Lee, se domnívá, že explozi má nejspíše na svědomí gang Rickyho Tana. Večer jdou společně do nočního podniku, který patří Tanovi. Zatímco Lee pátrá v zákulisí, Carter se dobře baví. Lee zahlédne v klubu obávanou gangsterku Hu Li. Pokusí se ji pronásledovat, ale žena unikne. Krátce nato se stává cílem útoku hongkongská policejní stanice. Lee se domnívá, že Carter zahynul v troskách. Ten se pustíl do pronásledování Rickyho Tana až k jachtě, kde se právě začíná večerní párty. Dostane se na palubu a seznámí se tam s Isabellou, milenkou amerického milionáře Reigna. Pak narazí na přítele, který na loď tajně pronikl. Jsou zajati a předvedeni před Tana. Chce, aby mu Lee pomohl opustit město, je však náhle zastřelen Hu Li. Rozzlobený policejní náčelník odvolá detektiva z vyšetřování a přikáže mu, aby Cartera dovezl na letiště a posadil do nejbližšího letadla směrem do Spojených států. Muži se dohodnou, že budou pokračovat v pátrání. Než se jim podaří případ uzavřít, čeká je ještě řada životu nebezpečných situací, nečekaných zvratů a překvapení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

kitano 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, scenarista by si zasluzil poriadne nakopat do zadku. Vela krat som mal pocit, ze sa proste nic nedeje....avsak. Avsak akcia dostala oproti jednotke poriadnu davku proteinov a ked sa nieco roztoci, tak to stoji za to. Ci uz je to masazny salon, alebo finale v kasine, akcia ze vezie vo velkom style. A jackie bol v dobe natacania v USA podstatne vacsia hviezda ako v dobe prveho dielu - a z toho vyplyva ze priestoru ma podstatne viac ako v jednotke. Skoda ze nepredviedol nieco zo svojho "drunken boxu", to by tam urcite seklo :) Bavil som sa skvelo, ale scenar je proste sracka. Do akej miery to ma vplyv na film, necham na jednotlivcov. (8/10) ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Určitě slabší než jednička. O povedenosti komediální složky svědčí už fakt, že vtipnější jsou nepovedené scény na začátku závěrečných titulků než cokoli z předchozí hodiny a půl. Sem tam se sice nějaká hláška povede, ale v tom přehršli zbytečného tlachání to člověk snadno přehlédne. No a bez vtipu tu zbývá vcelku podprůměrný akční snímek, kde i bojové scény postrádají to něco, proč vlastně člověk na Jakieho filmy kouká. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Prakticky okopírovaná jednička, jen přehozeny lokace. Scénaristé sice do filmu dali drajv Hong Kongckých krimi filmů (přátelství na život a nasmrt, tragiku jako od Wooa apod.), jenže co je to platné, když je to docela nudně natočené. Ratner je solidní režisér, ale toto mu moc nevyšlo. A bohužel Tucker se hodně rychle omrzí-zvláště když v každém filmu hraje úplně stejně. Celkově se jedná o solidní zábavu, pro pobavení a zapomenutí po delším čase. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Skvělá a zábavná podívaná, která viděna už po třetí a pořád baví. Spojení Jackie a Chris evidentně funguje na plné obrátky. Pochopitelně nejde o nějakou intelektuální zábavu, ale akční komedii, která je nabitá energií a zábavou. Pokud někdo hledá něco duchaplnějšího, ať kouká na něco jiného. za mne pěkné 4 hvězdy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tento díl mám z této povedené trilogie nejraději, i příběh mě zaujal víc než ostatní díly, bylo zde o trochu více vtipných scén, více akce, občas měl film hluchá místa (moc jich nebylo), takže tu opět chybí něco málo k dokonalosti, ale bavil jsem se dobře, o trochu lépe než u jedničky. Hodnotím na 88% = **** ()

Galerie (86)

Zajímavosti (33)

  • V jednom z rozhovorů prozradil režisér Brett Ratner, že scénu, v níž Chris Tucker (Carter) zpívá karaoke, bylo problém natočit. Tucker odmítl napodobovat Michaela Jacksona, dokud běžely kamery. Mimo kameru tím ale všechny ostatní bavil. Režisér proto kameramanům řekl, aby ho při tom natočili nepozorovaně. (SG-1)
  • Světová premiéra filmu se konala na palubě letadla, letícího z Los Angeles do Hong Kongu. (POMO)
  • Ke scéně, v níž Jackie Chan (Lee) a Chris Tucker (Carter) běží nazí po ulici, režiséra Bretta Ratnera inspirovala podobná scéna z filmu Agent z Hongkongu (2001), který Jackie natočil těsně před Křižovatkou smrti 2. Scéna byla natočena “naostro” a bez komparzu, filmaři totiž neměli povolení zablokovat provoz na ulici. (SG-1)

Reklama

Reklama