Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

lamps 

všechny recenze uživatele

Redford se evidentně doslova vyžívá v propracovanosti a trpělivosti, s jakou celý příběh vypráví. Je až k neuvěření, že námět tak blízký běžnému životu skloubený s tak dlouhou stopáží může fungovat takovým skvělým způsobem. Snad to bylo překrásnou krajinou, bezchybným hereckým obsazením nebo prostě jen Redfordovým režisérským umem, ale mě Zaříkávač koní nenudil ani na chvíli a připravil mi velice příjemnou romantickou podívanou, jakou čas od času rád přivítám.:-) 5* visí ve vzduchu.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Robert Redford je jeden z nejpříjemnějších režisérů Hollywoodu -- je prakticky nemožné, aby natočil špatný film. Publiku nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit rychlosti vyprávění tohoto filmu. Ti, kteří to bez problémů zvládnou mají vyhráno. Dostane se jim nádherného romantického příběhu. Ostatní nechť dají ruce pryč. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najväčším kladom tohoto filmu je Robert Redford, ktorý mal už v dobe natáčania čo to skúseností či už s herectvom alebo réžiou. Práve on je tým čo tento film robí pozerateľný aj napriek holmarkovskému príbehu. Pomalá kamera aj pomalé rozvíjanie charakterov nám ozrejmuje celkovú situáciu a celkovo nás vťahuje pomaly do deja, čo sa vyplatí hlavne ku koncu lenže zásadným problémom tohoto filmu je tá romantická línia. Nech je film akokoľvek krásny a aj napriek téme nezachádza do núteného sentimentu práve romantická línia podkopáva filmu nohy. Ale nie preto že by snáď thomasová alebo Redford boli zlý len to skrátka narúša celkový dej a ochudobňuje nás o citovo vyhrotený a bezpochyby úžasný film s triom - kôň, scarlett a Redford. Veľajšie postavy sú vybraté skvelo a hlavne je to dokázané pri Wiestovej a Cooperovi. Inak úplne v pohode film pri ktorom mi ani tá vražedná stopáž nejako nevadila. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Krásny film so silným príbehom odohrávajúcim sa uprostred panensky čistej prírody kdesi v Montane nemusí nutne osloviť každého, ale kto je ochotný mu načúvať, určite neoľutuje - treba byť však skutočne veľmi, veľmi potichu, pretože jeho hlas je tichý ako šepot zaklínača koní. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Trošičku pomalu, ale mistrovsky vystavěný příběh o spěchu moderní doby, který je důležitý jen do chvíle neštěstí a o poznání, že vzácní lidé se najdou i jinde než mezi "intoši". Redford snad neumí natočit špatný film. Úvodní scéna koňské "bouračky" v lese si nezadá s leckterou scénou z akčních filmů. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Popularita filmu viedla k tomu, že zo slova "whisperer", teda „našepkávač“ sa stal slangový výraz pre každého, kto má silnú afinitu k určitému zvieraťu alebo bytosti. (Arsenal83)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Zaříkávač koní“ od Nicholase Evanse. (J-o-k-e-r)
  • Robert Redford si pri natáčaní zlomil palec na nohe, keď naň stúpil kôň. Sam Neill mu krátko nato šliapol na nohu práve na citlivé miesto a obaja sa pohádali, čo spomalilo natáčanie o dva mesiace. (Arsenal83)

Reklama

Reklama