Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

buchli 

všechny recenze uživatele

Moc golfu, moc pathosu, všechny postavy jsou tak nějak jednorozměrný (vy Damonovi ten vnitřní konflikt nebo co to má jako věříte?) a klišé kouzelnýho černocha... a vypravěč, co si ve stáří vybavuje nejlepší zážitek z dětství... No hurá. Já nevim, možná jsem na Legendu trochu moc přísná, přece jenom je to "legenda", ale ačkoli natočený je to hezky, prostředí golfového hřiště působí malebně a vůbec, nenadchlo... ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Matt Damon není human sapiens. Je reprezentantem obrody, metaforou Ameriky, zpité do němoty a probouzející se z Velké hospodářské krize. Tomu já říkám vlasteneckej akcent. On Redford vždycky tak nějak inklinoval k tradičním hodnotám. Kdyby měla západní provenience Babylónskou věž, nejspíš by do ní vlezl a začal by kralovat místnímu lidu. Klobouk dolu, pane Redford. A ať zdravíčko slouží! ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jasný promo film na golf a hřiště v Savannah :) Z herců zde byla na prvním místě pro mne energická a krásná Charlize Theron, pak hláškující caddy Will Smith a až poté podle vzoru Redforda učesaný bývalý zázračný golfista v podání Matta Damona. I když je film místy dojemný a výtečně obsazený - tak bych na režiséra Redforda nejradši vzal golfovou hůl 3-iron, jak ten film příšerně přesladil a pomocí filozofických řečiček protlačil zázraka do cíle mezi golfové legendy. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=EjNAulnPsHo ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nádherný príbeh... Až mi vyrazil dych. Hlavne jedny z posledných scén kedy Matt poctivo uzná zlý úder. Redford si berie na mušku veľké sústo, ako fair-play vo športe. Zvádol to bravúrne. Will Smith v úlohe božského poradcu podal tak isto bravúrny výkon. Jeden ďalší klenot kinematografie. Vďaka Robert. ()

meave 

všechny recenze uživatele

„Každý z nás má niekde v sebe vlastný švih. S tým sa rodíme. Nemôžme sa to naučiť. Môžeme si naň iba spomenúť.“ – vysvetľoval Will Smith v nezabudnuteľnej roli vyrovnaného nosiča palíc. Ešte nikdy sa mi tak nepáčil. Rozprávanie s kúzlom starých pondusoviek ešte umocnené dobou a hudbou zanechalo vo mne príjemný pocit, že každý z nás môže napokon nájsť sám seba. Že nezáleží na tom, kde sa stratíme. Vždy je nádej. Krásna Charlize a hladajúci Damon v réžii Roberta Redforda tú mi nádej ponúkli a ja som ju z vďakou prijala. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (18)

  • Matt Damon (Rannulph Junuh) se při natáčení zranil - sice ne těžce, ale vcelku nepříjemně: "Hrát golf není žádná hračka. Uvolnil jsem si při tom žebro - švihal jsem dost prudce a jednou jsem holí praštil místo do míčku do země. No a tělo pokračovalo dál, zatímco paže se zasekla na místě. Bylo to fakt ošklivý. Poslední měsíc natáčení u mě musel při každém úderu stát chiropraktik. Vždycky když jsem upadl, uvolnilo se mi žebro a strašlivě to bolelo. Štáb moc dobře věděl, ve které vázi úderu se zhroutím, takže točil odpal jen do určitého momentu. Já se pak chvilku svíjel na zemi a ten chlápek ke mně přišel a dloubnutím mi strčil žebro, kam patří. Pak mi řekli: 'Sjedeme to ještě jednou.'" (NIRO)
  • Jack Lemmon na začátku filmu řekne větu „Je to kouzelný čas.“ Tuto frázi řekl Lemmon v každém filmu, ve kterém účinkoval. (HellFire)

Reklama

Reklama