Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Děkuji, Roberte Redforde za nejkrásnější, nejdojemnější a asi nejlepší film o sportu jaký jsem měla tu čest vidět. Bylo to také mé první setkání Willem Smithem ve vážnější roli a věru zahrál to znamenitě, za zmíňku stojí i Matt Damon kterého mám film od filmu čím dál více radši a charismatická Charlize Theron jim zdatně sekunduje. Celkově mě film potěšil, zvedl náladu, jak se za dlouhou dobu málokterému filmu povedlo. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film o golfu a hledání sebe sama, s dobrými herci (Matt Damon ani Will Smith nepatří k mým oblíbencům, ale tady jim to sedělo, ostatní zdatně sekundovali), krásnou hudbou, vtipnými hláškami i moudrými postřehy. Robert Redford do tohoto snímku vložil kus srdce a je to poznat. Prostě moc hezký film, možná místy malinko zdlouhavý a bohužel dodržující zažitá klišé - nekoná se nic překvapivého. 81% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi dokonale sedl. Nádherná pohádková oslava sportu. Redford si mě povodil jako malého chlapce. I když jsem tvrdý, krásný a skoro až nezdravě inteligentní mladý sexy muž, tak se musím přiznat, že i docela malá slzička mi ukápla, což se stává opravdu mimořádně zřídka. Opravdu vymazlená dokonalost. Od vynikajícího způsobu vyprávění, přes nesmírně příjemnou atmosféru a humor, až po nádherný závěr. Považuji se za člověk, který bytostně nenávidí pohádky. Tato pohádka byla ovšem luxusní. Úplně do kolen mě dostala závěrečná nádherná metafora k životu, že golf je sport, který se nedá vyhrát, který se dá pouze hrát. Stejně je to i se životem. I když budete dle jakýchkoli měřítek sebeúžasnější a sebeúspěšnější, tak život se rovněž nedá vyhrát, dá se pouze hrát. Kdybych byl žena, tak z neskutečně sexy Willa Smitha nestačím svá rodidla podkládat dostatečným množstvím dostatečně savých ručníků. Nicméně příjemně překvapil i Matt Damon, který nejenže snad poprvé nevypadal, jako úplná píča, on byl dokonce místy sexy. Krásný film, který mě dokonale zahřál na duši a především přiměl k tomu, abych se stal novou golfovou hvězdou. Pro začátek ve VR na PS4. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom golfu ale ako tento film tak aj film Tin Cup ma veľmi bavili. Tento ma bavil o to viac, že sa odohrával v 20.rokoch min. storočia. Robert Redford evidentne vie navodiť fajn atmosféru, čo predviedol už v mnohých filmoch. Snímok je plný hviezd, z ktorých očividne najlepší je Will Smith čo by "anjel". Taktiež posledný film, v ktorom si zahral Jack Lemmon a akurát to skončilo aj tak že... no veď uvidíte. Ale akoby to samotný Redford vedel, že toto bude dôstojný koniec Lemmonovej kariéry. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Predošlý film Roberta Redforda Zaklínač koní ma až na sto percent nedostal, to musím povedať narovinu. No, ale týmto ma teda absolútne "odrovnal" (v dobrom slova zmysle). Legenda o slávnom návrate je neskutočne krásny a dojemný film, nielen o golfe. V dnešnej dobe preplnenej stupídnymi krvákmi a "strieľačkami" pôsobí Redfordov film ako čarovný balzam na dušu (a nielen ju). Čo sa týka hereckého obsadenia, nemám žiadne výhrady. Všetci to odohrali výborne, od príjemného Willa Smitha cez očarujúcu Charlize Theron až po rozprávača Jacka Lemmona, mimochodom pre ktorého je tento film bohužiaľ jeho poslednou úlohou (česť jeho pamiatke). Nevidel som ešte všetky Redfordove filmy, ale zatiaľ u mňa Legenda o slávnom návrate s prehľadom vyhráva. Snáď ešte stojí za zmienku výborná hudba Rachel Portmanovej, ktorá predovšetkým tú emocionálnosť krásne umocnila. Liek na depresiu... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • "Bagger Vance" a "R. Junuh" zastupují Krišnu a Arjunu z hinduistického originálu "The Bhagavad Gita". Ponaučování Rannulpha je volně inspirováno tím, kdy Krišna učí Arjunu, maskující se přitom jako jeho pokorný řidič válečného vozu. (HellFire)
  • Matt Damon nikdy neměl zkušenosti s golfem. Kvůli své přípravě tak strávil měsíc s profesionálem Timem Mossem v Hilton Head v jižní Kalifornii. (HellFire)

Reklama

Reklama