Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Americká nakládačka je inspirován povídkou spisovatele Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Seth Rogen se představuje v hlavní roli živořícího dělníka Herschela Greenbauma, který ve dvacátých letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že své milované rodině zajistí lepší život. Jednoho dne se mu však během pracovní směny v okurkárně stane nehoda, při níž spadne do kádě, která ho uvězní na 100 let. Lák ho dokonale zakonzervuje a když se pak znenadání probudí v současném Brooklynu, zjistí, že nezestárnul o jediný den. Vydá se hledat svou rodinu, ale brzy se zarmoucením zjistí, že jediným žijícím příbuzným je jeho pravnuk Ben Greenbaum (také v podání Rogena), vlídný a mírumilovný programátor, který s Herschelem nikdy nemůže najít společnou řeč. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

tron 

všechny recenze uživatele

„Možnože to poznám pod iným názvom.“ Ktovieako sa mi do toho nechcelo (a to Setha Rogena celkom obľubujem), ale nakoniec som rád, že som sa prinútil. Bohužiaľ nejde o žiadnu pecku. Prvých 30 minút je každopádne krásnych, pôvabných a prekvapivo dojemných („Aký prežil život?“). Určite nečakajte klasickú tupú komédiu, kde divný týpek, ktorý z nejakého dôvodu posledných X desaťročí strávil „mimo svet“, objavuje čaro modernej doby (takže keď počuje niekoho telefonovať z mobilu, myslí si, že dotyčný je posadnutý diablom). Takže prvá polhodinka super a báječná. Bohužiaľ ale potom dej naberie nepríjemný smer, kedy sa proti sebe bizarne a vynútene postavia dve dovtedy veľmi sympatické postavy a zrazu sa z každej stane nesympatický hajzel. Divný koniec to nevylepší. Prvých tridsať minút 4*, potom už bohužiaľ iba dve. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Výborne! Seth Rogen je pravidelne zárukou kvality (až na zopár výnimiek), a tento uhorkový film bol skutočne vydarený. Samozrejme, v prvom rade je v popredí prevažne tá komediálna esencia, no popri tom je tu prítomný aj akýsi rodinný rozmer, ktorý pôsobí rozhodne priaznivo. Seth zvládol dvojrolu výborne, páčil sa mi ten kontrast maniérov v rozmedzí 100 rokov, ktoré tvorili jadro väčšiny dôvtipných scénok a rozhovorov. Tie naschvály boli občas trochu zbytočne prehnané a za hranicou, ale na druhú stranu chápem, že jedine takto sa dal dej držať v nejakom poriadnom spáde. Takže v celkovom merítku viacmenej spokojnosť. ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Hlavně ze začátku se to chtělo strašně podobat Boratovi a bylo to celkem koukatelný. Jenže to trvalo jen deset minut. Pak totiž hlavní hrdina spadne do sudu s lákem a probere se po 100 letech. Jsou tisíce možností, jak z toho vytřískat dobrou komedii, ale způsob, jakým se to pojalo tady byl asi ten nejnešťastnější. Od té doby jsem se totiž ani jednou neusmál a dokoukal nakládačku jenom z povinnosti. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tragikomedie,která nesjpíš měla vést k zamyšlení nad tím jak je dnešní doba (oproti době před 100 lety) extrémně pohodlná,plná těžké pozéřiny,přičemž nějaké hodnoty jako víra číi rodina jsou spoustě lidem cizí.Stejně jako,že tehdejší hodnoty a názory jsou už na dnešní dobu těžko aplikovatelné a přesto by si z nich měl být schopen člověk něco vzít za své.Potud je to v pořádku a v jednotlivých záblescích a scénách to i funguje.Bohužel v jiných momentech - a není jich málo - je všechno extrémně shazováno tím,že se oba hlavní hrdinové Rogen a Rogen chovají buď jako debilové,nebo jako extrémní zmrdi.Jako jedno hubka - jedna nakládačka - budiž,ale nic víc...60% ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa mi páčil začiatok, keď sa ešte dej odohrával v minulosti. Celkovo mi bol sympatický humor v tomto filme. Trochu mi pripomínal Borata. Seth Rogen sa dokonca držal na uzde, aj keď podľa mňa mohol trochu pritvrdiť občas, aby ten film trochu obzvláštnil. Takto postupne strácal dych a držal sa na jednej úrovni. Škoda. 6/10. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Plagát k filmu bol nafotený fotoaparátom z 19. storočia. (dwdb)
  • Velká část filmu se natáčela v Pittsburghu v Pensylvánii. (SONY_)
  • Seth Rogen najskôr natáčal pred zeleným plátnom scény ako Herschel. Postavu Bena zahral dodatočne po ostrihaní a zmene účesu.  Nejednalo sa teda o dabléra v spoločných scénach. (toi-toi)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama