Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pojďme se znovu zaposlouchat do nesmrtelných písniček jako „Šššš, Pátá, Včera neděle byla, Náhrobní kámen, Hvězda na vrbě, Stín katedrál, Já budu chodit po špičkách, Řekni, kde ty kytky jsou, Mně se líbí Bob, Oliver Twist…“ v úspěšném retromuzikálu Zdeňka Zelenky a Filipa Renče. Přenesme se zpět do času prosluněného léta roku 1968, kdy ještě všechno dýchá novou nadějí a hrozbu sovětské okupace si nikdo nedokáže představit ani v tom nejčernějším snu. Tři půvabné dívky – Tereza (Z. Norisová), Bugyna (B. Stanková) a Julča (A. Veselá) – z malebného pohraničního městečka se chystají k maturitním zkouškám, tři spolužáci – Olda (M. Kubačák), Tuřín (O. Šípek) a Drmola (P. Burian) – jim neobratně nadbíhají a tři záhadní cizinci – Šimon (J. Révai), Bob (J. Nosek) a Eman (Ľ. Kostelný) právě vystupují z vlaku, aby rozvlnili ospalou hladinu místních poměrů a očekávané obrátili v nečekané. Tak začíná příběh velké lásky, plný tance, splněných i nesplněných nadějí, a především melodií, které nelze snadno vymazat z paměti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (524)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl na cesky pomery perfektni muzikal, z tech tusim 3 ceskejch, co sem videl, jednoznacne nejlepsi. Herecky obsazeni perfektni, to jak mlady herci, tak ty zkuseny a musim pochvalit Hanaka, kterej je tady fakt v pohode. Co se tyce deje, tak je celou dobu vtipnej, sviznej, pisnicky perfektni, stylizace taky a ty odskoky do studia jsou udelany opravdu zajimave, hlavne jizda na horsky draze. Vyslednej dojem tak kazi akorat zbytecne vaznej konec, klidne si to mohli odpustit. Jasnejch 5*. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Docela sympatický film. Jenom ty písničky mě trošku vytáčejí. Soundtrack jsem totiž během jednoho dne slyšela asi 20x. Dělala jsem zrovna autoškolu a v učebně nic jiného nepouštěli. Večer jsem se vracela vždycky s nějakou písničkou na rtech. Úplně se mi vryly do mozku. Rebelové ukazují, že Filip Renč umí točit. ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

V této dá se říci "prozaické baladě" si Renč moc své jméno nevylepšil. Na tento film sem se jako kluk velice těšil ale byl jsem nepříjmně zklamán. Renč se velice zaměřil na barevnost a američnost pojetí filmu a to se mi z moc nelíbý jakoby tento aspekt utlačoval hlavní myšlenku neboli děj do postraní--a to je si myslím velice špatné pro film. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Závěrem, který nastiňuje atmosaféru srpna 68, Renč lovestory povýšil na film, který stojí za zamyšlení. Filmařsky precizní propojení klipů s příběhem, hudebně skvělé retro 60. let, herecky výborní Norisová, Hanák, Němec. Závěrečné Terezino zoufalé mávání na Oldu odrráží lidské osudy tehdejší doby. V následném muzikálu rozpracována zajímavě udavačská postava průvodčího. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento muzikál si mě rozhodně nezískal svým dějem jako takovým, ale co se pěkných písniček, taneční choreografie a v té době pohledné Zuzany Norisové týče, tak to rozhodně ano. Jen bych ocenil kratší stopáž, protože některé pasáže nebyly zrovna dvakrát záživné. Místy až neskutečně kýčovité, ale co taky čekat od některých muzikálů a zvláště těch českých. Filip Renč z toho dokázal vymáčknout alespoň průměrnou záležitost… ()

Galerie (11)

Zajímavosti (43)

  • Na scéně se několikrát objevil ruský tank T-55 s lasserovým zaměřovačem nad kanónem. Lasserovými zaměřovači byly modernizovány tanky T-55 až v 90. letech minulého století a ve filmu by se proto objevovat neměli. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno