Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Bachy 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, jsem váš nový učitel a teď z vás grázlů udělám pomocí nějaké pošahané metody super studenty." Že už jste něco podobného viděli? Každý musel vidět jednu z mnoha variací na toto téma. Ale Saumel L. Jackson to vzal jinudy a neotřele. Obratně se vyhýbá klišé a hraje výtečně. Celou dobu jsem si říkal, že film má nakročeno k něčemu velkému a nemusel by to pokazit. A díky bohu nepokazil. Když už bych hledal problémy, došlo by nejspíše na nějaký střih, aby se lépe udrželo tempo. Každopádně spokojenost. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Dante Alighieri náš současník a psal svou Božskou komedii dnes, možná by se k popisu některého z kruhů pekla nechal inspirovat na amerických školách pro barevné a sociálně vyloučené. Aspoň tak soudím po zkouknutí tohohle filmu. Pokud se nejednalo o filmovou stylizaci, ale o aspoň částečně reálné zobrazení skutečného stavu tamního státního školství, pak nechápu, že někteří lidé na takovém místě pracují jako učitelé. To bych šel radši třeba mýt nádobí do mekáče. A naopak některým mým "oblíbeným" kantorům z gymplu bych z celého srdce přál aspoň na pár týdnů dostat na supl třídu tak beznadějně tupých, bezostyšně drzých, primitivně agresivních, zkrátka nezvladatelných a nevzdělatelných "dětí", jako byli ti pokérovaní španěláci v pavilonu 86, nebo negři v NYC. Mister G (Samuel L. Jackson v jedné ze svých životních rolí!) ovšem poté, co mu přeteče jeho kýbl nervů, praktikuje chvályhodný způsob, jak se s problémovými fracky vypořádat. Na můj vkus byl ovšem příliš zdrženlivý a umírněný, škoda že nepostupoval ještě radikálněji a ve velkém, když už tak už. No nic... Já osobně si myslím, že scénárista (prý sám učitel) příliš popustil své fantazii uzdu a že americká školní realita tak extrémně vyhrocená být nemůže. Každopádně hodně zajímavý a hustoatmosférický film, který se myslím už po první projekci každému zapíše nadlouho do paměti (nebo i natrvalo, jako mně). ()

Reklama

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže je už pokročilá hodina (20.23) budem stručnejší. Samuel L. Jackson je borec, čo nezaprel ani v tomto kuse. Najprv si približíme prostredie kde sa dej odohráva. Iste si pamätáte na filmy o krokodíloch-aligátoroch pôsobiacich v stokách Nowého Yorku, ktoré nie sú príliš presvetlené a voňavé, tieto stoky si predstavte v uzavretom priestore v tvare kvádra o rozmeroch približne 16 x 10 x 3 m, tieto priestory sú triedy akejsi "pětiletky" pre absolútny suterén americkej spoločnosti. Do týchto tried napustíme nasládly puch parfémov a rozsvietime žiarivky s intenzitou osvetlenia 2 lx, čo je 8 krát viac ako je intenzita osvetlenia mesačného svitu. Toto je obraz oného javiska. Prejdime na hrdinov mihajúcich sa po plátne meňavkovitým pohybom smerom do stredu a zase naspäť. Asi zo 10 ľudí je na tom lepšie dokážu aj chodiť aj sa voziť autom, brm brm to delá. Dej by som vykreslil ako nesúrodý chumáč chlpov, zaseknutý v krku, ktorý vám neumožňuje riadne prežúvať a naplno využívať služby ptyalínu. Čiže ťažko stráviteľný. Ale keď vás nuda pritlačí siahnete aj po odpade ako vyšitom, čo na koniec nie je na škodu, aspoň som si potvrdil jednu vec, a to tú, že už asi nechcem vidieť žiadny film s týmto hercom. Bodka. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po napadení jedním ze svých studentů, po kterém strávil profesor Garfield (Samuel L. Jakcson) mnoho měsíců v nemocnici, se opět vrací do zaměstnání středoškolského učitele. Jiná škola, jiné město - ale na starost dostává podobně nevychovanou (a nevychovatelnou) třídu plnou agresivní mládeže, a výuka spíš připomíná boj na život a na smrt. A Garfield sám netuší, kam až tento boj mezi nezvladatelnými žáky a neústupným učitelem může zajít ... Nechápu trochu systém amerického školství, kde může student učitele umlátit, aniž by mu hrozil nějaký postih (nebo snad jen vyloučení ze školy), nicméně mám nepříjemný pocit, že k tomu pomaličku taktéž spějeme. Ale zpět k film. Zhruba dvě třetiny filmu se mi zdálo, že jde jen o trochu drsnější kopii Nebezpečných myšlenek s Michelle Pffeifferovou. Ale v druhé polovině filmu se něco změní, a Samuel L.Jackson nevytáhne čokoládové tyčinky (jako M.Pffeifer ve výše zmíněném filmu), ale začne sám obhajovat své právo na život, o nejž jej někteří ze studentů chtějí připravit. Samuel L. Jackson je ve svém hereckém výkonu stoprocentní, a to samé musím (bohužel) říct i o některých jeho studentech (fakt nevím, kde takové bastardy sebrali). 187 je rozhodně snímek, který divákovi uvízne v paměti a nedá se jen tak přejít ... ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...tak abyste si zase nemysleli, že se jedná o něco megózního...příběh je jasnej jak facka, jediné co možná překvapí je konec filmu, který je hódně odvážný!! Film doporučim především těm, co maji rádi Jacksona, který film táhne silou medvědí, ostatní přihravači taky odvedli svoji práci a vděčné prostředí problémových žáků dáva opravdový pocit nebezpečí, k tomu si připočti dobrou réžii a na světě je lehce nadprůměrný film, který neurazí!! Jednou větou: ...být učitelem to je peklo, z mnohýma to pěkně seklo...!! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Námět byl napsaný opravdovým učitelem. (don corleone)

Reklama

Reklama