Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

salalala 

všechny recenze uživatele

Povedený filmeček, který je nesmírně zajímavý a možná i realistický. Reynolds se tu hodně vyřádil a příjemně mě překvapil. Má dost nápadů, který využívá, hraje si s obrazem a kamera je výborná. Některý záběry hodně zajímavý a neobvyklý, to se mi líbilo. Samuel L. Jackson je výbornej a roli mu naprosto věříme, vystihl to dobře. Atmosféra hodně drsná, temná a depresivní, což je pozitivní. Hudba sedla, vyjadřovala přesně to, o čem ten film je. Škoda jen toho konce, ten mě trošku zklamal. Proměna vraždícího studenta byla lehce násilná a nevěrohodná, konec trošku moc přitaženej za vlasy. Nebýt toho, dal bych o deset procent víc. Ještě bych vytknul místy lehkou zmatenost a nepřehlednost. Jinak ale super film, který určitě ještě párkrát uvidím. Zatim jasně nejlepší Reynoldsův film. 70% ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Dráma ako bič!!! Samuel L. Jackson (učiteľ Garfield), obklopený, grázlami strednej školy. Jackson pod taktovkou Reynoldsa stvárňuje postavu, ktorú absolútne neviete odhadnúť. Príbeh nemá happyend, nekončí ponaučením, ale zobrazuje dekadenciu systému a snahu vs. nezáujem! Keď vo vás niekto zabije vlastné ja, o smrť svojho tela nemáte strach hazardovať. Záver filmu mi mierne vyrazil dych. Scénar 187 (btw kód americkej poície pre vraždu), napísal učiteľ. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dráma z učiteľského prostredia, ktorá na túto tému ide z trochu iného konca. Kevin Reynolds je solídny režisér a hoci scenár je v niektorých chvíľach trošilinku pritiahnutý za vlasy, všetko to zozadu istia výborní herci. Samuel L. Jackson je jeden z mojich obľúbencov a je naozaj ťažké nájsť film, v ktorom by sklamal. Veľmi ma prekvapil mladý Clifton Collins Jr., ktorý bol vynikajúci a týmto výkonom si najskôr po zásluhe zaistil kariéru. Rozhodne sa oplatí pozrieť. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Pominu skvělého Samuela Jacksona -není co vytknout.Již na začátku filmu mě šla mírně na nervy hudba -absolutně rušivá. Co se problematiky amerického školství týče, dohánělo mě to k absurdnímu smíchu -mexikánci šikanují černochy, ač byli ještě nedávno na jedné lodi, leč ti se cítí šikanováni bělochy, ale budou ještě šikanovat i holku z vlastních řad.Neboť kdo se vymyká zábleskem inteligence a snahou se posunout vpřed ,je proti nám. Zmlátit vlastní matku? A co....a tak okolnostmi již jednou zpražený a málem nepřeživší učitel bere posléze spravedlnost do svých rukou, což nemůže dopadnout dobře. Kdo se trochu zajímá o problematiku gangů, ví, že nejhorší jsou mexikánci, následuje zbytek latino.Nedá se to ospravedlnit chudobou, tohle je sběř nejhoršího kalibru.A tak škoda, pane Jacksone....přimlouvala bych se pro větší počet na které se naštvete. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pri tejto dráme nebudete roniť pri konci slzy a to ja napriek tomu, že psychologické rozpracovanie postáv je na dosť dobrej úrovni. Je to tým, že film dostáva až thrillerový nádych a v samotnom konci skôr tuhne krv v žilách, než by malo zmäknúť srdce. Ani by som nepovedal, že tá dusná hip-hopová hudba tomu bude tak svedčať. L.Jackson je na podobné role s rasisitickým podfarbením ako stvorený. Ani neviem prečo strhávam hviezdičku. Asi najviac mi vadili prehnané drsňácke výrazy a občasné komparzácke skraty. 85%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Film, ktorý v televízii sleduje mexický študent Caesar je dráma Lovec jeleňov (1978). (YoZo8)
  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)
  • Název filmu je odvozen od čísla paragrafu 187, který v USA označuje zabití v sebeobraně. (don corleone)

Reklama

Reklama