Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

"Proč ještě učíš? Asi ze stejného důvodu jako ty..kvůli vejplatě!" Pro mě asi nejsilnější moment filmu..Současný totalitní vzdělávací systém totiž zahnal drtivou většinu učitelů právě do tohoto mindsetu..Nic jiného jim nezbývá. Rodiče potom mají povinnost posílat své děti do nesvobodných systémů, které jim ve jménu vzdělání vycpávají mozky..Za porušení povinné školní docházky se trestá! Novodobá totalita..Ale nikdo neposlouchá. #exittheschool ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Začalo to skvěle, pokračovalo nadějně a skončilo divně, a to v tom nejhoršim slova smyslu. První zhruba hodina ubíhá svižně - studenty nenávidíte, Garfielda litujete, četné drastické scény příjímáte s němým úžasem, užíváte si nápaditou režii. Pak se ale One Eight Seven zvrhne v něco, v co se zvrhnout rozhodně nemělo. Dobře, že přijde brutální vyvražďovačka se dalo čekat a nikomu to nezazlívám (snad jen ta nepřehlednost, místy jsem se v těch jménech ztrácel), ale celé to ukončit ve stylu ruské rulety je něco tak strašně nevěrohodného, chce se mi říct až infantilního, že se mi z toho všeho chtělo plakat. Plakat - tím se dostávám k dalšímu až příliš průhlednému záměru tvůrců - za každou cenu si na divákovi vymanit nějakou tu slzu. Kdepak, chlapi, bída to byla. Zkrátka závěrem natolik pokažený snímek jsem už dlouho neviděl. Přitom jsem ještě někdy v půlce filmu plánoval svůj komentář načít slovy "Jackson je prostě machr". Takhle bohužel můj dojem z jeho prvotřídního výkonu poněkud zastínily jiné pocity, kterým jsem se prostě nemohl ubránit. Velká škoda. ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

...tak abyste si zase nemysleli, že se jedná o něco megózního...příběh je jasnej jak facka, jediné co možná překvapí je konec filmu, který je hódně odvážný!! Film doporučim především těm, co maji rádi Jacksona, který film táhne silou medvědí, ostatní přihravači taky odvedli svoji práci a vděčné prostředí problémových žáků dáva opravdový pocit nebezpečí, k tomu si připočti dobrou réžii a na světě je lehce nadprůměrný film, který neurazí!! Jednou větou: ...být učitelem to je peklo, z mnohýma to pěkně seklo...!! ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Silný smutný a dramatický príbeh o tom, ako systém sa nedokáže vysporiadať s agresivitou mládežníckych gangov a skupín a jedincov v štátnych školách. Aj napriek záveru filmu. S.L. Jacksona som videl hrať už aj lepšie, úloha učiteľa mu veľmi nesedela, hold Sidney Poitier to nebol :). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +určitě poutavej námět, reálné zpracování, dobrý hudební motiv, celkem dobrá technická stránka (kamera, střih) -bohužel tmavší obraz, pomalé tempo, málo akce a v konečném důsledku reálné zpracování/// Zhruba první polovinu jsem byl k filmu připoután, s očekáváním kdy už se něco pořádného stane. Jenže když dojde na věc, tak scény působí dost chaoticky a nevím kdo koho oddělal (i když předpokládám). Prostě to není pořádně znázorněno. Některé scény jsou solidní (pes, rozmlácená třída, první útok, scény s žačkou), přesto je jich málo a film postupně začíná nudit. Závěr filmu je asi zajímavej, to ale musíte posoudit sami./// Celkem 52%/// ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)

Reklama

Reklama