Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

kitano 

všechny recenze uživatele

Prekvápko. Jeden z filmov, ktorý ameriku neukazuje zrovna ako miesto, kde by sa dal žiť šťastný život. Obsahovo, zvukovo aj obrazovo veľmi pochmúrna a surová dráma rozprávajúca o tom, že nenávisťou vzniká len ďalšia nenávisť a pomsta neponúka žiadne uspokojenie, ale len bolesť. Ako ďaleko však človek musí zájsť, aby to zistil...? Dokonalá rola pre S.L Jacksona. (8.5/10) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle mě trošku přehnaně drsné vykreslení části amerického školství. Ta snaha udělat ze studentů parchanty za každou cenu je až křečovitá. Na druhé straně stojí Samuel L. Jackson, poznamenaný traumatem z napadení žákem na svém bývalém pracovišti. Občas nelogické, občas lehce zdlouhavé a na zpackaném konci ještě morální poselství o tom, že by jsme si měli učitelů vážit. 60% ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Povedené školní drama, ve kterém nás Samuel L. Jackson bere na exkurzi po učebnách nejhorších škol v Los Angeles plných grázlů a spodiny. Největší devizou je velmi dobře budovaná atmosféra, kde Vás v průběhu filmu bude hodně mrazit. Samozřejmě Jackson v hlavní roli nemůže být nikdy na škodu. Celkově by to sice mohlo být průměrné drama s výborným hercem v hlavní roli a dobrou atmosférou, ale díky samotnému finále se One Eight Seven lehce odlišuje, a můžeme tak o něm mluvit o nadprůměrů danného žánru. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento film viděl o nějakou tu pětiletku dřív, možná bych hodnotil i výš. Po dvaceti letech služby ve věznici a celkových životních zkušenostech jsem už tak otupělý, že to se mnou moc necloumá. Spíš bych měl otázku: kolik desetiletí se točí filmy s touto tématikou? A kolik roků s tím prakticky nikdo nic nedělá? Nechci se dožít doby, kdy už se takovéto filmy točit nebudou A to z důvodu takové brutality, že by byly prakticky nezveřejnitelné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to náhodou Pyrrovo víťazstvo?“ Neviem, ako sa to Kevinovi Reynoldsovi v 187 podarilo, faktom je, že sa jedná o výbornú a originálnu drámu s takmer až trilerovou príchuťou a prepracovanou psychologickou zadnou projekciou. Vo fatálnom príbehu, ktorý sa proste nemôže skončiť dobre, dominujú skvelý Samuel L. Jackson ako „nasratý učiteľ s kušou“ a LOVEC JELEŇOV. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/170132/187-80.html ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Když na začátku filmu zkouší Garfield efekt s kolem, tak má na sobě mikinu školy Morehouse College, což je škola, na kterou chodil Samuel L. Jackson. (don corleone)
  • Název filmu je odvozen od čísla paragrafu 187, který v USA označuje zabití v sebeobraně. (don corleone)

Reklama

Reklama