Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Aybi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Ukázka toho, že v jakékoliv době i přes rozdílnost povah může mezi lidma existovat neskutečné osudové pouto. Charlize Theron mě jako Gilda uchvátila. Už jen ta směs výrazů, co jí proběhla ve tváři, když se Guy vrátil z války, od překvapení, radosti, že je naživu a připomínky zrady, byla naprosto ohromující. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Povedená romantika, jejíž chybou není ani tak délka nebo závaží v podobě přízviska "romance," jako charaktery postav, který nemají moc co nabídnout, protože jedou podle prověřených pravidel. Penélope Cruz sice hraje dobře, ale její postava není vůbec zajímavá. Steward Townsend je na tom pravda trochu líp, herecky to taky zvládá, nepředvede ale nic, co by překročilo hranice klasicky románovýho hrdiny. Postava Charlize Theron mi svou podstatou kolikrát ani moc příjemná nebyla, ale Charlize jí propůjčila svou věhlasnou auru a šarm, takže i přes ty chyby si jí oblíbí asi každý. Příběh hladce klouže, podpořen skvělou výpravou, hudbou a retro atmosférou, ale ve finále mě nechal poněkud chladnou. Emočně bych to přirovnala ke Gejše, oproti který to má přece jen silnější myšlenku. 75% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Bezcílné bloumání plnokrevných postav nedokrveným světem začíná teprve v poslední třetině nést vnější znaky nějakého příběhu. Příliš pozdě na spásu barvotiskové story o pařížských snobech, kteří byli před druhou světovou válkou stejně sebestřední jako dnes. Výborná Charlize Theron, ani zajímavý Stuart Townsed, který má hlavu spíš mezi jejíma nohama než v oblacích, film před zaslouženou videodistribucí zachránit nedokázali. 60% Zajímavé komentáře: pshimi, jojinecko, Wormboy ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení tomuto filmu nijak moc nepomohlo, protože ten film celkově nijak nesedl, nevím, nemůžu říct že by mě nebavil, nebo že bych se nudil.. Charlize theron to tady pěkně sluší a má tu docela i pěkné scénky :), ale jak říkám celkový děj mě až tak nedokázal vtáhnout jak jsem si představoval.. A navím to tady Penelope Cruz vůbec neslušelo, jo vím hrála tu roli šlapky, ale zase na druhou stranu musím pochválit maskéry, protože co ty z ní udělali za stvoření, to nemělo chybu.. no celkově to tedy hodnotím průměrnými 3*, ale za skouknutí to stojí ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"To se neochutnává drahoušku. To se polyká." :D Výborná trojice, v čele s mojí oblíbenou Charlize Theron :) Film se mi nejvíce líbil v prvním polovině. Ve chvíli, kdy přišla válka už "zábava" polevila a jen jsem čekala kdo všechno zemře. Postavy jsou krásně propracované a dobové prostředí také. Krvavá pusa Charlize Theron a celkově tato scéna je nejlepší částí filmu ;) Plus ještě taneček Charlize a Penélope :) Mezi holkama to opravdu jiskřilo ;) Celkově mi ale přijde, že film byl na konci moc patetický a přišel mi nedostatečně ukončený... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama