Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity... Na jedné straně mě uchvacovala krásná kamera, výborně udělaná výprava a kostýmy a skvostné herecké výkony, na druhé straně mi celý ten příběh připadal strašně nepravděpodoný. Film "a la teze" se tomu tuším říká. Nejprve někdo dostane nápad, že by bylo dobré ukázat různé přístupy k životu a taky, jak do toho zamontovat opakovačku z dějepisu, protože zoufale neinformovaní teenageři by přece měli něco vědět o historii, pak se k tomu přimíchá hodně sexuálního napětí (protože to mají mazlíčkové rádi), samozřejmě hodně cudně natočeného (protože kdybychom "to" přepískli, mohlo by to dostat "ekonomicky nevýhodný" rating) a nakonec už stačí jenom vybrat vhodné herce a navléct je do správných kostýmů. Tenhle kalkul z toho vane na míle daleko a nelogičnosti se vrší jedna na druhou. Kromě toho, ani čistě "filmově" nepřináší "Hlava v Oblacích" absolutně nic nového. Všechno už tu v nějaké podobě bylo. Ne, že by tvůrci snad vysloveně vykrádali jiné filmy, oni se prostě jen tak trochu jen vlamují do otevřených dveří a zvěstují myšlenky, které už někdo jiný nějak jinak formuloval jinde a za pomoci záběrů, které už někdo jiný někde jinde natočil ... Čtvrtá hvězdička je za ten konec, za prvé za nedopovězenost, za druhé za jeho trudnost... Celkový dojem: 75% ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Je to už sedm let, co jsem Hlavu v oblacích viděla. Ale zato jsem to tenkrát stihla čtyřikrát. Kdysi mně, ještě nezkušené, filmy sotva políbené, dychtivé divačce, čímsi učarovala. Přemýšlím, jestli by se jí to povedlo i dnes. Strach ze zklamání (vzhledem k jinému průměrnému hodnocení) mi ale ještě nedovolil se skutečně přesvědčit na vlastí oči a uši. A tak si musím vystačit s dojmy, které přetrvávají i po těch sedmi letech. Především tenhle snímek zachytil raritní kombinaci pro mě nejzajímavějšího historického období - 30. léta včetně občanské války ve Španělsku s přesahem do druhé světové války až k jejímu konci. Je to ale netradiční pojetí, rozhodně nečekejte válečnou vřavu. Celkově se na film nesmírně dobře kouká - ať už budeme mluvit o kostýmech a dobové atmosféře nebo obou hlavních představitelkách, které přidávají i výborné herecké výkony. Pro někoho možná nestravitelná všechochuť, ale já si užívala tu kousek romance, tady kousek dramatu a jinde zase kousek akce a napětí, a to vše v kulisách jedné velké evropské tragédie minulého století. // Musím říct, že ani po téměř deseti letech pro mě tenhle snímek neztratil své kouzlo. Moje já, které je nyní o mnoho filmových zkušenosti bohatší, z něj už sice není tak na větvi, přesto se k němu budu určitě ráda vracet jako ke starému známému, kterého sice novější kamarádi v lecčems předčí, ale přesto ho máte rádi takového jaký je. ()

Reklama

Petrushka5 

všechny recenze uživatele

Gilda Bessé ve mně evokovala Zeldu Fitzgerald... Je to tak trochu spratek, co se stále hledá, chvíli maluje, chvíli se věnuje filmu, chvíli fotografuje... Ve své moci si drží dva miláčky, které si nahnala do zlaté klícky , má je ráda svým "ugly love" způsobem. Miláčci vesele hopsají, jak se zrovna Gildě hodí, jsou poslušní a milí, jednoho dne ji sice opustí pro jakési vznešené ideály, že válka ve Španělsku je jejich morální povinnost, ale i zde se ve svých "hlavách v oblacích" vracejí ke Gildě. Hlavní hrdinka je zoufale nesympatická, druzí dva stojí jen v jejím stínu, jsou to nudné postavy nudně ztvárněné. Čekala jsem velkolepější a osudovější drama. "Kdo jde na bál, musí tančit." - Henri Cartier-Bresson ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Charlize, Charlize, Charlize! Třikrát sláva. Hlas jak Katherine Heigel a herecky perfektní. K tomu krásná Penélope se svojí špangličtinou (a nemalým hereckým talentem) a máme tu slušné válečné romantické drama. Ačkoliv ta válka je jen prostředí příbehu, tohle není akčňák. Ke konci se film začal českému podobat Musíme si pomáhat. A přijde SPOILER: až na ten závěr, škoda :(. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"To se neochutnává drahoušku. To se polyká." :D Výborná trojice, v čele s mojí oblíbenou Charlize Theron :) Film se mi nejvíce líbil v prvním polovině. Ve chvíli, kdy přišla válka už "zábava" polevila a jen jsem čekala kdo všechno zemře. Postavy jsou krásně propracované a dobové prostředí také. Krvavá pusa Charlize Theron a celkově tato scéna je nejlepší částí filmu ;) Plus ještě taneček Charlize a Penélope :) Mezi holkama to opravdu jiskřilo ;) Celkově mi ale přijde, že film byl na konci moc patetický a přišel mi nedostatečně ukončený... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama