Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Nos 

všechny recenze uživatele

Milostný trojúhelník na pozadí válečného šílenství druhé světové války. První polovina byla na můj vkus přece jenom trochu moc "ukecaná". Životní cesty tří přátel se rozdělují a zdá se, že to bude navždy...Obsazení výborné, herecké výkony taktéž. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Uvidíme při dalším shlédnutí! ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Je to už sedm let, co jsem Hlavu v oblacích viděla. Ale zato jsem to tenkrát stihla čtyřikrát. Kdysi mně, ještě nezkušené, filmy sotva políbené, dychtivé divačce, čímsi učarovala. Přemýšlím, jestli by se jí to povedlo i dnes. Strach ze zklamání (vzhledem k jinému průměrnému hodnocení) mi ale ještě nedovolil se skutečně přesvědčit na vlastí oči a uši. A tak si musím vystačit s dojmy, které přetrvávají i po těch sedmi letech. Především tenhle snímek zachytil raritní kombinaci pro mě nejzajímavějšího historického období - 30. léta včetně občanské války ve Španělsku s přesahem do druhé světové války až k jejímu konci. Je to ale netradiční pojetí, rozhodně nečekejte válečnou vřavu. Celkově se na film nesmírně dobře kouká - ať už budeme mluvit o kostýmech a dobové atmosféře nebo obou hlavních představitelkách, které přidávají i výborné herecké výkony. Pro někoho možná nestravitelná všechochuť, ale já si užívala tu kousek romance, tady kousek dramatu a jinde zase kousek akce a napětí, a to vše v kulisách jedné velké evropské tragédie minulého století. // Musím říct, že ani po téměř deseti letech pro mě tenhle snímek neztratil své kouzlo. Moje já, které je nyní o mnoho filmových zkušenosti bohatší, z něj už sice není tak na větvi, přesto se k němu budu určitě ráda vracet jako ke starému známému, kterého sice novější kamarádi v lecčems předčí, ale přesto ho máte rádi takového jaký je. ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Nahá Charlize ve vaně - velice nepraktické sledovat v autobuse :)) Dabing možná ubral na emocích, ale i tak je to velice dobře sledovatelné, atmosféra válečné Evropy je vydařená a herci super, jenom ten Townsend je takový "ňoumoidní" a celý film vypadá uplně stejně, nehledě na roky, které uběhly... 3,5* ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vojnová nepatetická nesentimantálna romanca o viac než kamarátskom trojuholníku, jednej osudovej žene a jednej nenaplnenej láske. Excelentná Charlize Theron a lá "femme fatale". John Duigan sa prejavil ako vynikajúci rozprávač, ktorý nás prevedie vývojom postáv od študenských čias, cez Španielsku občiansku vojnu až po 2.svetovú vojnu... Od Head in the Clouds som nič nečakal a dostal som emocionálne silný príbeh, ktorý ma fest prekvapil a "dostal", až sa sám sebe čudujem:) 4,5*/5 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční trojice, která si žila svůj bohémský a do určité míry i bezstarostný život - až je našel a rozdělil svět ... a každý z nich dělal, co musel. Bolestná romance, která vám ukáže vášeň lásky a sílu a oddanost přátelství - ale i neodvratnost osudu a krutost a bezútěšnost války. Možná nestojí o soucit - jen chce, abyste se poučili ... protože věci pokaždé nemusí být takové, jaké se zdají být. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama