Reklama

Reklama

Láska padá z nebe

(seriál)
  • Jižní Korea Sarangeui bulsichak (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Nehoda při paraglidingu zavede jihokorejskou dědičku do Severní Koreje – a taky do života armádního důstojníka, který se rozhodne jí pomoct. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

jarah 

všechny recenze uživatele

Dej seriálu sa presúva približne v polovici zo Severnej do Južnej Kórei. Musím priznať, že tá severná časť sa mi páčila viac, bola dejovo zaujímavejšia a dynamickejšia. Kým sa dej presťahoval na juh, vyparila sa z neho šťava. Hyun Bin je vždy zárukou dobrej zábavy, seriál som vďaka nemu zobrala na milosť a hodnotenie sa zdvihlo. S Ye-jin Son si skvele sadli, vytrieskali z príbehu čo sa dalo. Smutne komický pohľad na život v severokórejskej dedine mi silne pripomenul našu socialistickú dobu, takže niektoré reálie, situácie, správanie, rétorika, údernícke heslá, ktoré sa môžu zdať na prvý pohľad prestrelené, si živo vybavujem v pamäti. Seriál mal potenciál, ktorý nebol úplne využitý, napriek tomu ho hodnotím vysoko. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Perfektné. Prvotriedne hrecké výkony, postavy  šité ako na mieru hercom, soundtrack chytlavejší ako v škandinávskom trileri. Aj keď jednotlivé diely sa blížili stopáži celovečerného filmu, ako divák som sa nenudil a užíval si kažký moment. Humor sa striedal s romantikou, akciou, napätím alebo vážnymi témami. Naši režiséri by si mohli brať príklad od šikovného narábania s kamerou, ktoré dodávalo každej scéne nesmiernu dynamiku. ()

Reklama

Krysap 

všechny recenze uživatele

Tedy jako doják bych to moc nenazvala, nebo to ve mně zrovna dojetí nevyvolalo jako u ostatních. Ale bavilo mě to. Bavily mě postavy, bavilo mě prostředí. Bavili mě herci (hodně moc). Bavil mě ti ten dětinský humor. Bavilo mě i severokorejské prostředí, přestože bylo vykreslené tak idylicky a rozkošně, že se mi chvílema až zvedal kufr. Ale co, někteří lidé okolo mě takhle přesně popisují dětství v socíku a nějak si neuvědomují, že já si to taky pamatuju.. :-))) Rozhodně doporučuju ke zhlédnutí. Když nic jinýho, tak herce si člověk opravdu užije. A teď hlavní negativum - hrozně, ale opravdu hrozně, mě sraly ty uječené písničky. Ano, je to skoro v každém korejském seriálu, vím, za těch 10 let co skoro denně nějaký sleduju už jsem si mohla zvyknout.. Ale tady byly opravdu hnusné a rušivé. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Výjimečná chemie v ústředním páru, navíc oba starší typy. Severokorejské postavy jim skvěle sekundovaly. Tvůrci dokázali udržet odlehčený popis severokorejských reálií, aniž by o nich vyloženě lhali nebo zastírali represivnost či zločinnost tamního systému. S ohledem na to četné scény stolování funkčnější než obvykle. Vzhledem k povolání hlavního hrdiny působily uvěřitelně i akční scény. Mínusy: Zbytečná překombinovanost děje (předurčenost romance). Vedlejší romance, zvláště když se týkala hypernesympatického podvodníka. Otravný product placement. Snaha udělat z jihokorejské rozvědky spolek chápavých dohazovačů. Hodnocení: 87%. ()

LilinkaW 

všechny recenze uživatele

Jeong-hyo Lee nám přináší další z populárních romantických seriálů na téma co se stane, když se do sebe zamilují dva lidé z různých sociálních vrstev. Oproti ostatním seriálům, kde povětšinou v hlavních rolích vídáme chudou dívku a majitele velké firmy, se v Láska padá z nebe v rolích ústřední dvojice objevuje důstojník ze Severní Koreje (Hyeon Bin) a bohatá dědička (Ye-jin Son). Kromě typické a snad ničím nepřekvapivé romantické linie je tak příběh okořeněn o politická a sociální témata rozdělených zemí. Téma je ovšem prezentováno velmi nenásilně a spíše humornou formou, takže není třeba příliš přemýšlet nakolik jsou prezentovaná fakta o životě v Severní Koreji realistická. Mezi ústřední dvojicí perfektně funguje chemie, která seriálu dodává tu správnou romantickou náladu. Seriálu se dá vytknout neskutečně přepálená stopáž (kdy každý z dílů jsou vlastně takovým svým vlastním celovečerním filmem) a jistá táhlost, která se objevuje v druhé polovině seriálu. První polovina odehrávající se v Severní Koreji je dostatečně zajímavá hlavně díky prostředí, ve kterém se odehrává, druhá polovina, která se odehrává především v Jižní Koreji, je sice stále hlavně díky vedlejším postavám humorná, nicméně už ztrácí na výjimečnosti a dostává se tak do rovin ostatních fádních romantických komedií/dramat, kde stěžejní otázkou zůstává už jen to, zda spolu ústřední (popřípadě vedlejší) dvojice zůstane nebo ne. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (10)

  • Jedna z komparzistek (která hrála severokorejskou vesničanku), která je původně spisovatelka a herečka ze Severní Koreje, uvedla, že se cítila jako by byla v severokorejské vesnici ve skutečnosti. Tvůrci mysleli i na po používaný akcent a používaná slova (severokorejština se od jihokorejštiny liší). (kklepkaa)
  • V tejto epizóde hrá Ri Jung Hyuk (Hyun Bin) počítačovú hru a scéna je podfarbená gitarovým sólom. Toto sólo odkazuje na seriál Vzpomínky na Alhambru (2018), ktorého celý dej je založený na počítačovej hre, striedavo sa odohráva vo virtuálnej realite a práve Hyun Bin v ňom hrá hlavnú úlohu. (jarah)

Reklama

Reklama