Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

casef 

všechny recenze uživatele

Nevim, jak někdo může ohodnotit seriál za 5 minut sledování a dát tomu odpad. Asi si chce honit triko a dokazát si, že je inteligentním divákem, aby se na takovou hrůzu díval. Nechci tady tvrdit, že to má strhující děj a vynikající dialogy, hlavně studenti by měli mluvit odpovídajíc svému věku, ale herecké obsazení se myslim vcelku povedlo, kombinací starších a zkušenějších (Žilková, Issová, Kříž) a mlydých a potenciálních (hlavně Vaculíková a Cíl). Vlastně ani nedokážu přesně říci, proč jsem dal 4 hvězdy a dost možná, že kdybych byl mladší, tak dám i 5 hvězdiček. Ale asi proto, že mám rád tanec a je to příjemná oddychovka, která neurazí a navodí úsměv i dobrou náladu v porovnáních s ostatními českými seriály, kterými nás denně zásobuje televize. Jednoduše mě to baví a hlavně čekám, jak se vybarvý "Ruda z Ostravy" ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Uprimne nechapu zdejsi hodnoceni! Mne to prijde uzasne. Nic podobneho jsem u nas nevidela, coz je plus samo o sobe. Navic je to plne skvele hudby a jeste lepsiho tance, je to vtipne a je to sexy. Herci, kteri museli zvladnout modernu i balet, si to tezce vydreli. Na to, jak jsou mladi, zvladaji sve role vyborne i mimo tanecni parket. Dokonce musim rict, ze me bavi vic nez jejich starsi kolegove, ackoli duo Kriz - Kavalcik jim slape na paty. Dokonce mi nevadi ani Zilkova, kterou jinak nemusim. Nejvic me ale kazdopadne zaujal Filip Cil, ktereho jsem zaregistrovala uz v Kanadske noci. Podle me je to velky talent a doufam, ze o nem jeste uslysime. Tenhle serial je zkratka tak krasne pozitivni a energicky, ze me vzdycky nabudi a rozveseli. A to uz davno nejsem pubertak... coz mi ovsem nebrani v tom, abych se kochala pohledem na hezke polonahe kluky :). Objektivne bych dala 4 hvezdy, protoze serial je nedodelany (predloha ma 6 rad a my se zmohli jen na jednu, coz me dost zklamalo), ale kvuli neskutecnemu podhodnoceni, ktereho se tady serialu dostalo, pridavam patou. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodovka z taneční školy aneb česká mutace Fame. 1) Fakt, že většina protagonistů neumí moc hrát ani tancovat, mi nevadí. Jsme v jakési obskurní soukromé střední škole, kam, jak to tak v Česku bývá, se uchylují ti, co je nevzali na státní a jejichž rodiče jsou ochotni rozmary svých dětí platit. Většina absolventů podobných ústavů v umělecké branži pohoří, protože na ni nemají, a budou se přiživovat na internetu, v reality show a v podobném prostředí._____ 2) Ve prospěch seriálu naopak mluví intelektuální úroveň odpadových komentářů, jejichž autoři mnohdy mají problém s tím, sestavit správně česky větu._____ 3) Problém je, že seriál pracuje s telenovelovým scénářem, kamerou i režií, přitom se snaží telenovelou nebýt. Klasické diváky soap oper to neosloví, protože to "není ze života", zatímco mládež to zavrhne hlavně proto, že se všichni chovají právě jako v telenovele._____ 4) Ale hezky se na to kouká. Z pedagogického sboru mě zaujala 48letá Veronika Žilková (ředitelka školy), 68letý Oldřich Vlach (školník), 48letý Pavel Kříž s parádní postavou (svérázný učitel herectví) a 51letý Oldřich Navrátil (ekonom školy a učitel dějin umění). Mezi studenty stojí za zmínku 20letý talentovaný Filip Cíl (Tomáš Doubrava, hlavní postava, má problémy s financemi), 26letý pěkný Dominik Turza (Robert Hakl, frajer, soupeří s Tomášem o dívku), 21letý Jan Cína (homosexuální Saša), roztomilý Karel Váradi (Rom Imrich) a 19letý tehdy ještě dlouhovlasý Přemysl Pálek (Patrik Lokvenc v sexy džínách)._____ 5) Za zmínku stojí některé scenáristické úlety: společné sprchy a šatny pro muže i ženy, vystoupení, které si sežene student po telefonu, aniž jakkoli doloží, kdo je, nebo třeba okolnosti krádeže hodinek. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

První krok byl sice laciný a příběh za těch tehdy pouhých (dneska je tento počet na seriál víc než dost) 13 dílů se nestačil příliš rozvinout, ale minimálně dostal do podvědomí pár mladých hereckých tváří, z nichž některé vídáme dodnes. Až na přítomnost Michala Kavalčíka je tento výtvor Novy z těch, na které vzpomínám v dobrém. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Ryzí mrvochlévský podělek... %-[.. . . . Ale zase na druhou stranu i igitátor chápe, že ty stále nové a nové dorůstající generace mladých čudláků (...povětšinou protekčních smradů z všelijakých pisskultůrních famílijí, co napříště budou stejně tak jako ty předešlé entity z kasty fňukat, že to přece dělat nechtěli a jak z lásky k čudlení umírají hlady...) musí něco dělat, aby se soudruhům z ministzvěrstva nakonec nějak >umělecky< nebouřili, že... Problém je v tom, že devadesát děvět procent z nich je dobrých tak leda na ty novoidní sračky a lepší už to co si budem namlouvat nebude! Líto mi jich není, ale těch starých harcovníků - co se raděj přispůsobí každé šmíře, jen aby nešli od lizu - to už trošku i jo. Ale je to vaše ďélo, že soudruzi. Za komoušů jste prolézali kaďáky straně, po převratu jste nakonec svobodně holt nedošli dál, než slouhovat těm železňákoffským šekelům... A budete srajdačit třeba zrovna na novoidních k/análech do skonání svých... Srát na vás. Amen a šmytec! - - - P.S. Jo Štěpnička, to je hotový jaderný štěpení tušašské pisskultůry a ta Žilková, ta jednomu hnedle trhá žíly, hůůů... Bravo děckááá, tak držíme palce do dalšího serriálovýho študýrování... - - - - - (Poprvé a naposledy nahlédnuto 22.2.2012 při repete >pilotu< /? - no hotovej kamikaze - !/ na >novoidní krkovizi< , hodnocení 382., komentář zde s pohrdáním jako pataštyrychcátý - 22.2.2012) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)
  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)

Reklama

Reklama