Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Vřele příjemné zpracování příchodu lásky do světa plného nenávisti a smutku. Klaus si nehraje na žádnou komerčně vytvořenou pohádku, on je pravý. Již od začátku nás zahltí vskutku veselý pocit z něčeho příjemného, ovšem v průběhu děje začíná přituhovat a objevují se momenty, které jsou až k slzám. Neztrácí své poslání po celou dobu. Poslání zaměřující se na nalezení radosti, které přináší další radost, a právě takové moudro přináší v originálním pojetí příběhu a postav. S čím krásnější můžete spojit příběh o lásce než s Vánocemi? Dokonce se samotným příběhem světoznámého výrobce hraček, jenž přináší o svátcích do domovů nadílky a s nimi i radost. Jak originálněji lze takový příběh pojmout? Odpověď je jednoduchá, stěží, a proto Klausovi patří velký klobouk dolů. Gratuluji mu k jeho zařazení k nynějšímu seznamu každoročních filmů na Vánoce. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Z čista jasna na mě na Netflixu vykoukla tahle vánoční novinka a jedná se opravdu o vynikající kousek. Bez většího PR a takováhle bomba, která by se určitě dokázala prosadit i v kinodistribuci. Lehce neokoukaná, ale přesto velmi líbivá animace dává Klausovi punc neotřelosti. Příběh původu Santa Clause originální a postavy zajímavé. Lehce šablonovité, ale opět takovým krásným způsobem tak, že se tu střídají dobře namixované zabavné, dramatické a dojemné polohy. Velké překvapení a to dokonce koketuji s plným hodnocením. Na Vánoce jako dělané. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

V době, kdy je v kinech nový animák každý třetí týden a většina z nich jsou tuctové spotřební zboží nebo sequeli, které už s kouzlem jedničky nemají nic společného, se z Klause stává takové malé zjevení. V krásné animaci zabalený velmi dojemný příběh, který je plný humoru i emocí, mě skutečně dostal. Takhle naměkko jsem nebyl už dlouho. Klaus je úžasným a velice originálním počinem, který za srdíčko musí chytit snad každého. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dobře, myslím, že mám další tradici, ke které se budu v příštích letech vracet. Klaus je nádherný film, při kterém jsem se uklidnila a připomněla si, že dobro a láska nakonec vždycky zvítězí. Možná je to tím, že jsou Vánoce za dveřmi, ale mně přišla každá minuta s touhle pohádkou kouzelná a plná naděje. Tak jednoduchý, a tak překrásný. 5* ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pěkná španělská variace na začátky Santa Clause. Mistrně vystihnutá atmosféra prvních dvaceti minut - to bylo vystřiženo jako z nějakého depresivního hororu ve stylu Silent Hill. Postupně se z toho pak stává pohlazení na duši - v období listopadu, pandemických opatření a blížících se vánočních svátků ideální volba. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Původně měli Sámové (Laponci) ve filmu mluvit také anglicky, ale tvůrci filmu tuto skutečnost přehodnotili, a proto nakonec mluví svým vlastním jazykem. (mi-ib)
  • Počas prvého mesiaca na Netflixe mal film 30 miliónov zhliadnutí. Taktiež sa jedná o prvý animovaný film z Netflixu nominovaný na Oscara. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama