Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset krásných let se mladá Mija (An Seo Hyun)  starala v srdci jihokorejských hor o svou obří zvířecí společnici Okju. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy se Okji zmocnila nadnárodní společnost Mirando Corporation, která ji přemístila do New Yorku. Bezcitná ředitelka společnosti Lucy Mirando (Tilda Swinton) má se zvířetem své vlastní plány a Mija se musí vydat na dlouhou a náročnou záchrannou misi, aby mohla svou milou Okju dovést zpět domů. Na cestě se ale setkává s dalšími lidmi, kteří mají o osudu zvířete své vlastní představy. (Kiisaki)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (147)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Och, tak tohle se svým vyzněním do mě trefilo naplno. Ještě se se mě líbilo, že film opravdu nenechavá nit suchou nejen na celým byznyse se žrádlem, jehož jsem ale taky součástí, ale ani na aktivistech a mimořádně silně umí střídat vážné emotivní momenty s nápaditou a vtipnou satirou a to už vůbec nepočítám kvalitní filmařinu. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Nečudujem sa, že Bong našiel útočisko u Netflixu. Je to dostatočne roztomilo-šialeno-zábavno prepálené a vďaka tým charakterom to svižne skáče zo situácie do situácie a popritom každá jedna postava rozpráva samostatný príbeh točiaci sa okolo dôležitej hlavnej myšlienky, pri ktorej sa nebojí skĺznuť k temnote. A najmä, tí skveli herci to priblížila aj západnym divákom, čo je fajn. Pre milovníkov zvierat (pre tých skutočných, nie pre Johnnyho) ideálny film. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Okja je v prvom rade príbeh o sile priateľstva medzi dievčaťom a geneticky upraveným prasaťom. Navyše v sebe nesie jasné posolstvo, ktoré nám danú problematiku ukazuje len z pohľadu ochrancov zvierat. Ak teda milujete mäso, tak občas nebudete moc chápať, prečo sa v danú chvíľu správajú postavy tak a tak. Ako v snímke správne zaznie, všetko je to len biznis. Vzťah dievčaťa k zvieraťu je tiež vykreslený veľmi pekne a emocionálne. Je to veľmi dobrý spôsob, ako poukázať na šialenosť priemyslu živočíšnej výroby, konkrétne na príklade veľkochove prasiat. Vystupuje tam síce druh, ktorý sa podobá skôr na hrocha ako na prasa, ale po celý čas sa hovorí o „geneticky modifikovaných prasatách“, čiže ok, žiadna fikcia. Je to veľmi milá snímka. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Kdyby se látky zhostil jakýkoliv jiný tvůrce mohla z toho vzniknout prvoplánovitá eko-vegan agitka. Naštěstí za režisérské křeslo usedl největší žánrový chameleon současnosti a vznikla mnohovrstevnatá satira kombinující tucet jiných žánrů. Tilda nepřestává bavit, Jake dospěl do herecké jistoty (jeho prozatím nejvtipnější role) a Seo-hyeon Ahn je objevem roku! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Úplně obyčejný cirkusácký drama o ochraně zvířete.. něco jako ty filmy co jeli v 90tkách aka 101 dalmatínu, zachrantě vilyho blabla.. napsal bych ktomu něco víc, ale spíš jen napíšu příště to udělat aspon nad věcí, či zlehka s humorem a né jenom drama.. já tyhle filmy o týraných zvířatech nenávidim.. stejně jako filmy s nemocnými lidmy.. nemužu prostě na to koukat. ()

Galerie (161)

Zajímavosti (7)

  • Tvár Okji bola vymodelovaná na vzor Lamantína. Ide o morské zviera aké obýva oblasť od juhovýchodu USA až po severovýchod Južnej Ameriky a karibskú oblasť. (dwdb)
  • Ide o prvý film od Netflixu premietaný na festivale v Cannes. Tam sa stretol s technickými problémami, pre ktoré musel byť na 15 minút prerušený, po skončení si ale vyslúžil 4 minútový standing ovation. Okja má byť následne k dispozícii iba na serveri Netflix. (misterz)

Reklama

Reklama