Reklama

Reklama

Ženská pomsta

Trailer
Česko, 2020, 88 min

Režie:

Dušan Rapoš

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Lešek Wronka

Hrají:

Mahulena Bočanová, Robert Jašków, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Jana Paulová, Petr Rychlý, Jakub Kohák, Jiří Ployhar ml., Dana Morávková, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

srolyma odpad!

všechny recenze uživatele

Jako hodnocení by nejspíš stačila informace, že drobný štěk tady dostala i Helenka Vondráčková, jejíž jediná replika pojednává o amputaci penisu. Asi tak. Trojice postarších žen (50-70 let) zjišťuje, že už pro své manžele není tak atraktivní jako před 30 (40,50) lety, ale místo toho, aby se s tím holky snažily něco dělat, tak se radši rozhodnou ty chudáky chlapy totálně zničit, o všechno je obrat a dostat je psychicky zcela na dno. Protože za to, že jsou protivný, nudný a nevzhledný, přeci může ten chlap, to dá rozum. Od kultovní Fontány pre Zuzanu se Rapošova tvorba bohužel ubírá troškovským směrem. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně zlé, ale dobré taky ne. Takový český standart posledních let. Spíše podprůměrná komedie o třech podvedených manželkách, které se chtějí a následně se i pomstí svým manželům. Zda je tento námět úplně originální a dotažený do konce, je otázkou. Já myslím, že se z tohoto tématu dalo vytěžit mnohem více vtipných a zajímavých situací (např. rozbíjecí válka mezi Vejmělkovou a Etzlerem byla hodně dobrá). Opět se mi ovšem potvrdilo, že Kohák není herec do filmu, spíše do reklamy, komických scének nebo jako host zábavných/soutěžních pořadů typu Tváře apod.. Jinak herecky ucházející, takový výběr ala Ordinace růžovka :) ()

Reklama

B.Bonnie 

všechny recenze uživatele

Tady nedává nic smysl. Proč šly ty tři na "skupinovou" terapii? Čeho docílí Kohák tím, že se svěřuje? Co je message? Že jsou všichni prasata a podvádí se? Je to špatná kopírka/ takový louh z americké (skvělé) The other woman. Na druhou stranu, nad těmi nesmysly se člověk může skvěle bavit. Brm, brm... ()

Berta 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil i když nemám ráda filmy tipu reklamy na bohatství. Ale tady je to součástí výpovědi. Je to vlastně filmový vtip, Ba co více než vtip, jsou to zhmotněné a filmem zachycené emoce, které asi cítí každá podvedená žena, Proto také emoce zasahují i muže a vesměs většina recenzí a hodnocení psaná muži je odpad! Äno jsou to primitivní emoce, které se derou na povrch u většiny podvedených a oklamaných a pánové přiznejte si, že kdyby ten film byl natočen obráceně, ta, že by se mstili muži, tak hodnocení by bylo shovívavější, Ano, děj je trochu nelogický, trochu přehnaný, prostředí a finanční možnosti pro většinu diváků za hranicí nejodvážnějších snů, emoce bez skrupulí. Ano ale díky tomu to je obraznější a vypovídající. Zhrzená manželka v zástěře píchající vidličku do pneu manželovy felicie nebo stříhající manželovy montérky,  by asi tolik filmového materiálu nezabrala a v celku by to zas až tak moc výmluvné nebylo. Takže za mne dobrý a děkuji za to, že někdo dokázal přes toto skvělé a neokoukané obsazení vynést vtipnou formou na povrch to, co cítí téměř každá žena. A berme to jako bláznivou komedii a ne horor a návod jak zruinovat mužské pokolení. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Velice  jednoduchý  až  ubohý  scénář ,  nemohli  narovnat  ani  herecké  výkony  Rychlého  a  Etzlera  ,  kteří  byly  celkem  dobří . Ženské  trio  nebylo  přesvědčivé  téměř  vůbec .  VELICE  slabý až  téměř  zbytečný  film . Kohák  se  zde  vůbec  nehodil  ,  včetně  toho  faráře , nebo  kdo  to  byl  v  tom  kostele . ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Při natáčení Jana Paulová spadla z koně a musela na pozorování do třinecké nemocnice. (SONY_)
  • Na to, proč Jana Paulová přijala nabídku hrát ve filmu, řekla: „Předně kvůli osobě režiséra Dušana Rapoše, dále kvůli obsazení a také scénáři. Těšila jsem se na to, že se potkám s Evou Vejmělkovou, což je pro mě úžasně zajímavá bytost. Měly jsme podobný osud, obě jsme na nějaký čas přestaly hrát. Já se jen vrátila za kratší dobu, ona později. Také jsem byla zvědavá na první herecké setkání s Mahulenou Bočanovou a lákalo mě zahrát si partnerský pár s Petrem Rychlým.“  (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno