Reklama

Reklama

Ženská pomsta

Trailer
Česko, 2020, 88 min

Režie:

Dušan Rapoš

Kamera:

David Ployhar

Hudba:

Lešek Wronka

Hrají:

Mahulena Bočanová, Robert Jašków, Eva Vejmělková, Miroslav Etzler, Jana Paulová, Petr Rychlý, Jakub Kohák, Jiří Ployhar ml., Dana Morávková, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na skupinové psychoterapii se setkají tři ženy zralého věku. Liší se sice profesí i povahově, ale mají stejný problém, který se snaží řešit v rámci psychoterapie. Jejich deprese a trápení mají společného jmenovatele: nevěru manželů, kterým obětovaly desítky, často i nelehkých, let společného života. Spontánně je to sblíží a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení u psychoterapeuta, bude pomsta. S tou si vzájemně pomůžou. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi. Film je úsměvným pohledem na mužskou krizi středního věku a oslavou ženské solidarity. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně zlé, ale dobré taky ne. Takový český standart posledních let. Spíše podprůměrná komedie o třech podvedených manželkách, které se chtějí a následně se i pomstí svým manželům. Zda je tento námět úplně originální a dotažený do konce, je otázkou. Já myslím, že se z tohoto tématu dalo vytěžit mnohem více vtipných a zajímavých situací (např. rozbíjecí válka mezi Vejmělkovou a Etzlerem byla hodně dobrá). Opět se mi ovšem potvrdilo, že Kohák není herec do filmu, spíše do reklamy, komických scének nebo jako host zábavných/soutěžních pořadů typu Tváře apod.. Jinak herecky ucházející, takový výběr ala Ordinace růžovka :) ()

Hanika_ odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný scénář a některé herecké výkony taky. Víc než komické mi to připadalo jen trapné. Má to jen pár světlých míst a pánů mi nakonec bylo líto. Vůbec asi nechápu tenhle typ postavy nebo spíš autory, manželovi sešrotuje Ferari a pak ho dál ničí  a v další scéně utěšuje dceru, že vždycky bude mít mámu a tátu.  Nevím, jak jsem to dokoukala, ale asi jsem stále čekala, že se to zlepší a ono NE! ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

Manželka si u toho odpočala, ale pro mne utrpení, tak on pan režyséér není moje krevní skupina kromě první Fontány a i tam jsem spíše ocenoval EvuV, která byla moc krásná.   Dneska už tak pěkná není a to, že není herečka je víc vidět, její dialogy jsou utrpení, snaha ji nasnímat tak, aby vynikly pořád krásné vlasy a nezničený obličej je moc viditelná a tudíž směšná. No ona ani jedna z hlavních dam nebyla nikdy o moc víc, než hezká holka, ale taková dřeva druhé dvě dámy nejsou. Pánové jsou dost hrozní už ze scénáře, vcelku očekávatelně od titulu, to musí být samci blbci. Pan Etzler kdysi býval pěkný chlap a tak se mu odpustilo, že hrát neumí. Dnes je takový nějaký napuchlý a posunul se tedy ke komice, ovšem je trapný, nikoli směšný. Hrozná postava, přehrávání, vřeštění, fujjj. Pan Rychlý taky je takový no jak to říci, bavič, spíše než komik, ale není tak hrozný (to by taky bylo těžké), ve chvíli kdy přepíná do politického newspeaku je dokonce dobrý, naposlouchal si tu falešně seriozní notu. Pan Plojhar je asi herec nejvíc, ale ta figura je podivná, tak není co hrát. Dialogy celkově blbé, ještě bych zmínil příšernou - z mého hlediska - hudbu Leška Wronky, že by ostravská kooperace? Takže celkově hrozné a tu hvězdu dávám za to, že to není až na vyjímky vulgární, nediskutuje se o tom, jak si drbat nebo holit frndu, ani kdo má delšího kašpárka jako jinde.  blbé, ale jsou i horší a platíme si na to z Fondu ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pravda je to, čo napíšeme. Povedala hneď v úvode šefredaktorka novín. Toľko k súčasnej žurnalistike. Inak je to príjemná, jednoduchá, priamočiara, miestami aj vtipná komédia o troch vyžitých, ale stále zachovalých cundrách, ktoré zistili, že ich manželia to klátia doradu. A tak sa idú pomstiť. Sofistikovane, premyslene, ale stále jednoduho a infantilne, presne ako sme zvyknutí. Čakal som väčšiu kokotinu. Vejmelková je stále krutoprísna kosť a znovu som rád videl Janu "Vilmu" Paulovú. 1 z 5 ()

MonarC 

všechny recenze uživatele

Podobnost s americkym filmem Jedna za vsechny ciste nahodna :) S tim rozdilem, ze zatimco si americane vystacili s jednou podvadenou, delsi stopazi, film odsypal a bavil, Cechum se tohle moc nepovedlo. Zacatek filmu se tahne, a kdyz konecne dojde k nejakym pomstam, tak je to spise usmevne, plitke a takove “dietni”. Herecke vykony nekomentuju, tomu zrejme moc nerozumim. Par dobrych momentu film mel ale jako celek nic moc. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Když Karla (Jana Paulová) falešně tlumočí v Adamově (Miroslav Etzler) firmě z češtiny do čínštiny, odposlouchávají ji Mona (Mahulena Bočanová) a Sandra (Eva Vejmělková). Ve filmu jsou vidět vysmáté emoce a jasné reakce na obsah jejího tlumočení, přitom ale ani Mona ani Sandra neumí čínsky, takže by neměly vědět, o čem Karla mluví. (Petr.Penicka)
  • Závěrečná scéna se měla odehrávat u moře. Mělo se točit buď v Turecku nebo v Egyptě. Ale kvůli zákazu cestování se štáb neplánovaně musel přesunout do Čeladné v Beskydech. (SONY_)

Reklama

Reklama