Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (570)

silentname 

všechny recenze uživatele

Súhlasím, že "Black Adam" nie je filmom, ktorý by nejako extrémne zaujal. V drvivej väčšine neponúka nič nové, nemá veľmi zaujímavé postavy a v mnohých momentkách je ten film neskutočne predvídateľný od A do Zet. Nemôžem ale povedať, že vo všetkých a je tu niekoľko elementov, ktoré ma ohromne bavili. Tak si ich poďme rozobrať. V prvom rade toto celé pôsobí ako absolútne oddychový film. Nejdeme sa hrať na niečo veľmi hlboké... ide skôr o ľahkú popcornovú oddychovku. A mne také často padnú dobre. Vypnem mozog a užívam si efekty na plátne. A tento film to celkom zvláda vďaka charizme Dwayna Johnsona. Dáva Black Adamovi veľkú dávku zo seba a jednotlivé scénky sú vďaka nemu solídne. Má to humor, má to dušu a má to aj srdce. No highlightom je tu pre mňa Pierce Brosnan, ktorý si niektoré scénky skutočne bol schopný užiť ako pravý britský gentleman. Jeho sarkastické poznámky miestami veľa oživujú a rozhodne patrí medzi najzaujímavejšie postavy v celom filme. Z celej tej štvorice "Justice Society" mi príde ako najzaujímavejší element. A keď konečne budeme môcť pochopiť Adama a jeho príbeh, dá to filmu aj veľkú dávku srdca a človek vie porozumieť jeho hnevu a všetkému čo sa vlastne stalo. Pretože je to veľmi uveriteľné. No potom sú tu ostatné elementy. Zloduch filmu... neskutočne nezaujímavý a okrem toho v tom finále to pôsobilo na mňa ešte gýčovitejšie než predtým. Príbeh Adrianny a jej syna je okey... ale ničím to nevyčnieva... a Justice Society nevedia do filmu dať niečo, čo by pôsobilo unikátne (s výnimkou skvelého Dr. Fate). Je to v podstate len ľahký oddychový film. Mne to úprimne stačilo, no súhlasím, že to celé mohlo možno byť aj niečo viac. Ale ja sa nesťažujem. Užil som si v kine film ako som aj chcel. Hodnotenie: B+ ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Black Adam je kombinace všech superhrdinkých filmů, které jste za poslední dekádu viděli. Je to opulentní a velkolepé, ale i prázdné a předvídatelné. S tím jak o tomhle filmu Rock básník posledních cca 14 let bych čekal minimálně něco revolučního ve stylu Jokera nebo Batmana od Matta Reevese. Je to rozhodně lepší než Shazam!, Wonder Woman 1984 nebo letošní průser ve stylu Thor: Love and Thunder, ale hodně to zaostává za Suicide Squad Jamese Gunna nebo Man of Steele Zacka Snydera. CGI záporák vytažený z prdele je asi ten nejgeneričtější od záporáka z prvního Suicide Squad, kterej ani nevim jak se jemnoval. Největší tahouni filmu pro mě byli The Rock a Pierce "007" Brosnan, kterej nestratil nic ze svýho šarmu, když byl ve službách jejího veličensta. V celku to je dobrá výplachovka, která vám zabije dvě hodiny času jak nic a když nic jinýho, tak už kvůli tý potitulkový scéně (kterou Dwayne v mediích tak propaguje), byste se na to měli podívat. 6/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetko čierne je teraz dobré, takže to nemohlo dopadnúť zle. A aj keby, tak by nebolo vhodné to otvorene kritizovať. Vďaka spomaleným záberom sa podarilo natiahnuť stopáž na dve hodiny, takže s nejakým zložitým scenárom si netrebalo lámať hlavu. A v tej jednoduchosti tu bolo aj kus zábavy, dobrý vizuál a dialógy primerané Dwaynovi. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Mění se dle slibů s nástupem Black Adama hierarchie síly v DC Comics? Black Adam si možná po fyzické stránce zvládne téměř každého hrdinu namazat na chleba, v rámci kvalit je ovšem ta pravá síla nejspíš někde jinde. Dwayne Johnson by minimálně jako tahoun s jasně danou vizí mohl budoucí tvorbu DC Extended Universe vypustit zajímavým směrem, ten ovšem v prvním Black Adamovi naplno naznačit nedokázal. Dodatek v závěru filmu sice dokáže nalákat, neslibuje ovšem, že bude skutečně za pár let o co stát. Jen čas ukáže, zda je zde naznačený směr pro budoucnost DC Comics tou správnou volbou.... ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Mno... tak jsme vyděli Falcona, Ant-mana, Dr.Strangeho a Storm napřed proti a potom spolu s Black Adamem kteří  mají ve finále proti sobě vytuněnou mužskou Vandu, nebo možná mizernýho Thanose/Ultrona s jeho zombickou armádou. Každopádně "týmovku" nebo jak tomu říkat bych si představoval trochu jinak, napřed se polovinu filmu šťouchají s Adamem a když přijde hlavní záporák, tak je sfouknutej  za 5 minut.  Navíc opravdu nechápu proč z toho obrovského množství DC hrdinů  vytáhnou k Adamovy zrovna klony Marvelu které si divák hned spojí.... Přeci jich mají spousty tak proč nevytáhnout z klobouku nějaké, kteří by se s Marvelem hned nespojili... Ach jo.  Příběh jako takový mě nijak nerozhodil, zaprvé jsem toho od DC moc nečekal a za druhé to mělo logiku. Celé se to odehrávalo vlastně jen několik hodin/dnů po Adamově probuzení po 5000 letech takže se hlavně srovnával s tím co bylo než šel do hajan a v přítomnosti vlastně jen improvizoval. ALE... postava Adama mě opravdu bavila, a atmosféra se mi taky líbila. V tuhle chvíli to vidím na silnější 3* a 67% ale nadhodnotím za podtitulkovku. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • V jedné scéně má Cyclone (Quintessa Swindell) hračku ve tvaru opice. V komiksech má její postava za parťáka a mazlíčka opici Frankie. (NiWi)
  • Pro navození atmosféry chudého regionu Kahndaqu si tvůrci vypůjčili hned několik starších vozidel veteránské hodnoty, na kterých v několika scénách zapomněli vyměnit původní registrační značky z Německa. (UncleMorty)
  • Na ulicích Kahndaqu lze zahlédnout i několik vozů bývalého východního bloku: Polski Fiat 125 a 126 nebo Wartburg 1.3. (Saur.us)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama