Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (571)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak jsem Adama zbytečně odkládal, ale mohla mi napovědět nespokojenost určitých zdejších, že film tak špatný nebude. Zábavná jízda s nafrčeným Johnsonem, pohlednou Sarah a sympatickým Brosnanem. Akorát spratek Amon mi pil krev a zklamalo mě, že se jeho cesta neskončila. Souboje svižné, nahlédnutí do Pekla skvělé, avšak trestuhodně krátké, vizuálně dravé, nikoliv však nepřehledné. Ač by se mohlo zdát, že film staví jen na efektech, není tomu tak. Příběhově dobré...a ta paralela s realitou, kdy země je okupována cizí armádou, ale spolek spravedlivých se honí za bytostí, kterou vyhodnotila jako hrozbu, je mrazivá. Když Adam likviduje vojáky včetně vrtulníků, tanků a vozidel, měl jsem z toho pocit zadostiučinění a hned bych věděl, kam dál Adama poslat... jo a radost mi udělal Superman. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetko čierne je teraz dobré, takže to nemohlo dopadnúť zle. A aj keby, tak by nebolo vhodné to otvorene kritizovať. Vďaka spomaleným záberom sa podarilo natiahnuť stopáž na dve hodiny, takže s nejakým zložitým scenárom si netrebalo lámať hlavu. A v tej jednoduchosti tu bolo aj kus zábavy, dobrý vizuál a dialógy primerané Dwaynovi. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

DC to tam prostě nemá a nikdy už mít nebude. Black Adam je přesně to, co charakterizuje většinu filmových DC komiksů a pokud bych nepoužíval slova jako sračka určitě to nejlépe vystihuje slovo nezajímavý. O film jsem ztratil zájem po první "velké" akční scéně a prvotním představení úvodního antihrdiny, kdy jsem pochopil co se bude dít dál. Vše se odehrává ve 2 až 3 kulisách. Herci jsou podivně znudění a nechápající co se po nich chce a na piedestalu všeho dění je samotný Dwayne Johnson, pro kterého se jedná o vysněný projekt ale nikde jsem to neviděl. Jeho pojetí role reprezentuje samotný film a já opravdu dlouho necítil takový nezájem o dění na obrazovce, které jsem u blockbusteru nezažil mnoho let. Film tak nefunguje ani jako případná nová frenčíza (ke které snad nedojde) ani jako akční atrakce, vzhledem k tomu, že samotná akce je pouhý ohňostroj špatně zpracovaných blesků. Jako poslední potvrzení celkového nezájmu až zhnusení postačí i fakt, že ve chvíli kdy jsem se dočkal vytouženého konce, čekala mě ještě půlhodina šedivého digibordelu. Hodně odřené 2* jen díky faktu, že existují filmy jako Venom a Morbius, které jsou filmovému dnu o něco blíže, než tenhle borec v latexu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Temnota v podání Rocka, jinými slovy to dopadlo přesně tak, jak většina lidí čekala. S filmem roku, kterým je The Batman, se to vůbec nedá srovnávat, to je úplně jiný sport, Adam ale neobstojí ani po boku takřka 10 let starýho Muže z oceli. Bída střídá bídu a pokud vám to není k smíchu, je mi vás trošku líto. 4/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak nám Dwayne Johnson poslední dobou nějak seagalovatí, byť v mantinelech áčkového filmu. Nedá se na to dívat. Tarantino má pravdu, poslední dvě filmové dekády, přeplácané komiksovými omalovánky, jsou temnou érou kinematografie. Filmy na zakázku, bez vlastního ksichtu, tvůrčího zápalu a bez špetky originality. Díkybohu za vyjímky, jako je třeba James Gunn (no dobře, poslední Avengers s emocionální jiskrou byli taky celkem OK, jednooký král mezi slepými). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Vo filme je možno zahliadnuť Škodu 100 "Embéčku" v bielej farbe. (pds)
  • Hlavní natáčení započalo 10. dubna 2021 v Atlantě (stát Georgia) a skončilo v srpnu téhož roku. Štáb rovněž zavítal do Los Angeles (Kalifornie). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama