Reklama

Reklama

Ant-Man a Wasp: Quantumania

  • Slovensko Ant-Man a Wasp: Quantumania (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) spolu s Hankem Pymem (Michael Douglas) a Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) prozkoumávají Quantum Realm, kde interagují s podivnými tvory a vydávají se na dobrodružství, které přesahuje hranice toho, co považovali za možné. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (497)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

3/10 Takto to dopadne, ak robí pompéznu variáciu na Star Wars treťotriedny tím animátorov, ktorý by ešte pred 20timi rokmi robil nanajvýš efekty pre Smallville. A nie je to len odporné po stránke CGI, nevkusný a mdlý je dizajn všetkého v obskúrnom svete mikrokozmu, ktorý mal byť ťahúňom tohto filmu. Herci sú znudení, scenár písal ChatGPT, vtipy nefungujú, jediné pozitívum je, že na to už ľudia prestávajú chodiť do kina a nenechajú sa opiť hocijakou koninou so značkou Marvel. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jen tak na začátek po delší době musím zdůraznit, že zvlášť ve čtvrté fázi MCU mi vadí až přílišné odklánění od komiksových příběhů, kde ty eventy jsou tak výborné, že přenést je na plátno by prostě byla bomba pro fanoušky. Takhle tu jen máme Modoka, který je samozřejmě exentrickou figurou, která je pro běžný svět nerealizovatelná a proto musela být jenom tady nebo ve Strangovi (z pozemských příběhů), ovšem má to být fanservis, přesto je to jen cringe. Zvlášť v momentální produkci Marvelu/Disneyho, kde musí být vše haha. Jistě, v této sérii to dává smysl a přiznám se, že předchozí dva filmy mám hodně rád, i když je mi jasné, že to nejsou velebomby, ale za mě to jsou výborné komedie na pětikvalt, které fungují zejména díky přízemnosti příběhu. Naopak třetí díl přetočil výhybku do plně digitálního prostředí, kde se vytrácí originalita, svět a postavy v něm připomíná jednu z planet Star Wars, resp Guardians a absence originality totálně podráží nohy potenciálně zajímavému arcilotrovi Kangovi, který snad v Avengers naplno využije svůj potenciál, podobně jako před pár lety Thanos. Ale je zkrátka škoda, že Marvel musí všecko spojovat do jednoho univerza, některé látky by fungovaly lépe samostatně a v našem civilním světě. Pořád je to ok záležitost (slabá sedmička), u níž jsem náležitě ocenil velmi střídmou stopáž (vzhledem k současné blockbusterovské produkci) a jistěže to finančně dává smysl, ale doufám, že ještě přijdou projekty s tak kvalitně prokreslenými postavami, jakými byli první a druzí Avengers. Když to shrnu, tento film si užijí více fanoušci čtvrtého Thora a druhého Strange než původních filmů, celkem mě i překvapila absence mnoha vedlejších postav (Luis a zbytek kumpánů). Chudák Douglas, který snad aspoň dostal pořádně tučnou výplatu a Bill Murray možná svou poslední. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nijak přelomový, ale určitě víc než fajn film, kterému podle mě nejvíc škodí to, jak neobratně ho Marvel propaguje. Tolik řečí o startu nové fáze, o příchodu megazáporáka, proti kterému byl Thanos školáček... A ono se toho ve výsledku vlastně zase tolik nestane. Což je po těch očekáváních tak trochu škoda. Ani když Kanga znáte z Lokiho, asi nebudete mít úplně pocit, že se děje něco velkého, ale zajímavá postava to rozhodně je a návštěvníkům i návštěvnicím kvantové říše zatopit dovede. Co se Ant-Manovy trilogie týče, nejraději budu mít pořád úplně první film, druhý se mi stále zdá až moc ukecaný, a tenhle třetí je úplně jiný než oba přeedchozí, ale díky tomu, že měl všechny tři na starost stejný režisér, je to po po Iron Manovi a Captainu Americovi asi třetí nejlepší marvelovská trilogie. A to není vůbec ostuda. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Film začne silně, ať skrze osobní rozpoložení postav a jejich vztahů, tak díky roztodivné říši kvant. Ovšem z nepochopitelných důvodů konflikty kladných postav (Vztah Hope a Hanka s Janet, vztah Scotta a Cassie) film rychle uzavře a chce se soustředit jen na děj a boj se záporákem. Ten je mimochodem skvěle vybudovaný a ztvárněný. Navíc scénář postrádá větší chytrost, když jde o postavy, využití jejich silných stránek proti Kangovi a radši tu máme nezasloužené zkratky a degradaci tohoto Vaderovského záporáka. No nebudu lhát, kdybych si tak nějak neužíval určitý načrtnutý vztahy a svět ze začátku, jsem o dost nespokojenější. Film měl potenciál být skvělý, ale je to prostě jen prázdná oukej podívaná. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Proč jít na tenhle film sám a nebo s celou rodinou, a je to vlastně potřeba....?? Budete Vy jako skalní fanoušek s filmem spokojeni..? Pravděpodobně ne. Budou ale spokojeni vaše děti a zažehnete v nich zájem o váš oblíbený vesmír.? Pravděpodobně ano! A o tom to vlastně je.:)...  Na tenhle film jsem šel s pocitem, že uvidím první představení Kanga které bude ostré a na vážno. Po cca 10 minutách jsem si uvědomil, že jsem na Ant-manovy, což znamená rodinou zábavu pro všechny a tomu přizpůsobený humor, což pro mě není ideální šálek kávy. Nemůžu si pomoci, ale nějak mi příjde, že tenhle film přesně ukazuje to co Marvel plánuje na dalších X let. A to je, že se snaží přitáhnout nové a mladé publikum, které třeba vůbec nezná komiksy, historii postav, jejich souvstažnosti a pod. Začalo to seriály Ms.Marvel, Falcon, She Hulk. Ve filmech (po zabití Thanose) jsme to zase až tak necítil, ale v tonhle snímku je to velice znát. Ono je to vlastně jednoduché. Já jsem si Marvel oblíbil v roce 2008 což je před 15 lety. Od té doby mám dvě děti a tomu staršímu bude letos 10 let a faktem je, že bych ho na Ant-mana klidně vzal.  A o to podle mě Marvelu jde. Rozšířit diváckou základnu z dospěláků mezi roky 2008-2020 na celé rodiny v letech 2022-2030. Bohužel je nezbytné, aby filmy maličkato přizpůsobyli i dětskému publiku, čímž vzniká prostor pro kritiku kterou jsem četl v mnohých recenzích zde.  Vlastně s ní souhlasím! Ale ještě více obdivuji plánování a odvahu "rozpliznout"  nastavenou úroveň (jaká byla třeba v Iron-man 3) na rodiný Marvel film jako je tento Ant-man. Ale zpět k filmu jako takovému. Kang mě maličkato zklamal (i když jednu hvězdu si film zaslouží za herecký výkon Majorse) na druhou stranu v podstatě vůbec nevadí že konec skončil tak jak skončil. Protože tu máme multivesmír. A v tom případě se nebavíme jen o jednom Kangovy.... Viz první a druhá podtitulkovka. Takže se opravdu jedná o mnohem nebezpečnější postavu než byl Thanos.  Film hodnotím extrémně vysoko. Protože odvaha Feigeho je veliká a toho si cením, přestože už se asi filmu v gardu Iron-mana 3 asi nedočkám... I když do Feigeho hlavy nevidím a nějaké postavy jako Loki, Moon Knight, Vanda a další budou pořád "drsné" a jejich příběhy by to měli věrohodně představit divákovy. 5* 82% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (36)

  • Do kín tento film bol zaslaný pod menom „Dust Bunny“. (Pat.Ko)
  • Film je věnován památce Davida Jonese, vedoucímu výpravy filmu Eternals (2021). (Kubaaa97)
  • Postava M.O.D.O.K.A (Corey Stol) se poprvé objevila v komiksové sérii „Tales of Suspense“ v čísle #93 z roku 1967. (JerryMalfoy97)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama